13-годишна с бебе търси постоянен дом

Фамилията има 10 деца, някои от които също имат деца
25 ное 2020 14:19,
172
13-годишна с бебе търси постоянен дом
Снимка: Кадър Нова тв

13-годишна майка на новородено момиченце и многочленното й семейство търсят дом, където да се настанят за постоянно. Дядото и бабата на детето имат и други десет деца. Многобройното семейство обитава три малки стаи в центъра за временно настаняване във "Захарна фабрика".

Фамилията кандидатства за общинско жилище, но засега без успех. Всички опити да излязат и на свободен наем "ударили на камък", съобщава Нова тв.

Бащата на родилката Мустафов също има малко бебе. Многолюдната фамилия трябва да напусне дома до 31 декември, след изтичане на договора им с центъра.

По думите на бащата всичките му деца ходят на училище, а по-големите работят. "Ние не можем да се интегрираме тук в този център, трябва ни помощ", каза още Мустафов.

"Тези хора имат шанс за общинско жилище, но трябва да получат картотека", каза Калин Григоров от  "Управление на общинската собственост и жилищния фонд", р-н "Илинден". Той допълни, че това се явява пречка. "Жилищният фонд е ограничен, даваме дом само, когато има свободно място", допълни Григоров.

"Ще останем тук, ако ни удължат срока на договора, 2 години вече живеем така", завърши многодетният баща. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искам тези европейски граждани да се възползват от правото на свободно движение на хора,стоки и капитали и да се интегрират в развития,социален, либерален и богат свят!По-добре държавата да им купи автобусче срещу обещанието никога повече да не се връщат.
56
1
 
20
 
! Отговори
До 54 преди 3 години
Не го ли видиш, че и той е на годините на мамата. Няма как да го съдят.Спиране на всякакви помощи и сами ще влезнат у пътя.Детски само на работещите и да се приспадат от данъците.
55
2
 
12
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
На ул. Раковска 124 в сградата на ек има достатъчно пространтсво.
54
0
 
38
 
! Отговори
Докога?! преди 3 години
Мдаааа, а според закона интимност с лице под 14 години се води педофилия! Не жилище, а затвор трябва за такива, които смятат, че е нормално 12 годишна да забременява! Нямат жилище, но имат 10 и не знам колко внуци. Ами да си плащат наема с парите от помощите и детските. За толкова деца, едва ли сумата е малка.
53
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
справка "фермата"..
52
5
 
15
 
! Отговори
Прасен преди 3 години
Освен жилище да се дава помощи и стипендиий на майката. Това дете ще стане я лекар, я ядрен физик с такова родословие. Новите българи....ту би кънтиню. С ваше данъци хаха
51
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Решението е само едно. Всички роми трябва да бъдат пращани за интеграция в Германия и Швеция. На всички ви е ясно, че през 21-ви век България няма как да вкара деца в затвора защото са си родили бебе. Но като Европа ни обвинява, че не се справяме с интеграцията, трябва да караме Европа да ни покажат как те могат да се справят по-добре от нас. Да си ги вземат, да си ги образоват и интегрират. Не може да получават от България само лекари и инженери, а за ромите да се правят на ударени.
50
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
българките са заети с даването насам натам на оня на другия и с аборт ето за това не раждат
49
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И от къдя на къдя както се казваше.За какво сме им длъжни ,че не си го държат в гащите.Въдят се като бълхи.Ами да живеят като бълхи. То е според манталитета.Никой не е длъжен да помага в този случай.Да си изтеглят кредит, да си купят жилище, после да бачкат да го изплатят. После банката да им го вземе като на обикновен българин когато не си платят 2 вноски.Нали всички сме равни.Или някой са по-равни.
48
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Четейки статията... Майка на 13 г., а бащата има бебе и от друга... Не знам с коя ръка да се кръстя.
47
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бащата трябва да бъде съден за педофилия.Кой следи за спазването на закона? Социалните ще се изкажат ли ?
46
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички до един, които не протестирахте против корумпираната власт през лятото сте непряко виновни за това.
45
1
 
18
 
! Отговори
АЗ преди 3 години
Ще осигуриме дом разбира се!!! И на ръце ще ги пренсем даже.А после искам и на мен да осигурите.
44
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сиреч педофилията е законна в България, щом институциите не предприемат нищо.
43
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Приличат на британци от Бирмингам върнете им ги.
42
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В някое НПО да ги настанят, може и в американското посолство.
41
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Любопитно!В колкото по-трудни условия живеят брътчедите, толкоз повече се плодят и размножават и обратно, в колкото по-добри условия живеят толкова по-малко раждат!?Помня, при бай Тошо, образованието за ромите беше задължително, 90% от ромите ходеха на у-ще минимум до 8 клас или завършваха средно образование - най-често СПТУ.Раждаха средно по 2 и максимум до 3 деца!Родителите на подобни семейства - като това в статията - лежаха в затвора, но бяха рядкост.Но при Диктатурата имаше ред!!!
40
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямам думи! Извратена работа
39
2
 
39
 
! Отговори
Ужас след ужас преди 3 години
Чета статията и се обърквам. Дядовци с 10 деца . Бащата на бащата на бебето пак станал баща. На снимката над 30 глави добитъk които някои (да се чете българина) ще трябва да храни, 13 годишно дете носи бебе. ....... Прокуратурата на *** си раздава бонуси за коледата. Безхаберие, Липсват европейски закони и изпълнението им, ужacяващ и 0твратителен манталитет на правителството Къде в някакъв що годе цивилизован свят половината от тази глyтницa не би била в затвора?
38
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Властите защо се правят на разсеяни?