Недоволни срещу здравните мерки опитаха да влязат в МС

Автобуси и таксита блокираха центъра, какви са исканията?
Обновена: 25 ное 2020 11:31 | 25 ное 2020 11:27, Веселина Йорданова
244

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Протестиращи срещу обявените по-рано строги противоепидемични мерки се опитаха да влязат в сградата на Министерския съвет.

Преди това организатори на акцията призоваха хората от площада да вземат оставката на премиера, "защото той не иска да я дава", предаде БНР.

Още по темата
Протестиращите смятат, че обявените днес ограничения обричат на гладна смърт хиляди българи, които бяха призовани също да се присъединят към протеста.

Ще бъде внесен и сигнал до Върховната касационна прокуратура срещу министъра на здравеопазването заради наложената през пролетта карантина.

Гражданите бяха обявили начален час на протестните действия 10 часа, но изявлението на властите за налаганите от петък ограничения изпревари събитието.

Ключови булеварди в центъра на София са блокирани заради протест на автобусните и таксиметровите превозвачи.

Заради протеста е силно затруднено движението в района на бул. "Дондуков", бул. "Цар Освободител" и бул. "Мария Луиза". Натоварено е движението по ул. "Опълченска" и булевардите "Сливница", "Васил Левски", "Патриарх Евтимий" и "Скобелев" до площад Руски паметник.

Сто автобуса и десетки таксита са изпълнили целия площад от Президентството до Националната художествена галерия.

Недоволството им е срещу подкрепеното от депутатите президентско вето над промените в Наказателния кодекс, които инкриминират незаконния превоз.

В знак на протест превозвачите спряха обществения превоз на пътници за днес, като по думите им това е предупредителна акция и ако исканията им да се приемат отново допълненията в Наказателния кодекс за инкриминирането на незаконния превоз не бъдат изпълнени, недоволството им ще прерасне в дългосрочен протест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


244
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гладни бунтове се пише долу щяло да има. Да ожалиш милите хорица. Пръскат се кръчмите по шевовете, алкохол и мезенца на корем. Шкембаци се возят само в немски огромни барутници, но са гладни! Земите по селата пустеят, наблъскали се в София да ми бачкат като продавачи за 2000лв. на ръка, а по документи за 610. Гладни били. Милите хорица. Пуснам сАлза...
132
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Народа се бори срещу корона робството.
131
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: 131Тебе те е ударил коронавируса в главата май?Чувал съм, че и там поразявал.То досегашния мандат да не беше на ГЕРБ?Не помниш ли, че едва съставиха правителство с помощта на другарете "патриоти"?Понеже нямаха достатъчно подкрепа да съставят собствен кабинет се навиха на всякакви безпринципни коалиции.Сега се очертава техните авери патриотари да загубят на изборите, тъй че с кого ще се коалира ГЕРБ (ако случайно спечели) не знам? Ако не с националистите, то с ДПС може би? Или с БСП?
130
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СКАПАН НАРОД!!! Турското робство си е било напълно закономерно...
129
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На изборите правителството ще падне.Със всеки следващ ден на власт рейтинга му пада.
128
1
 
10
 
! Отговори
Майстора преди 3 години
Нинче: проблемът не е в реформите болниците, лекари не останаха, сестри също. А малкото останали, капят по няколко на ден.
127
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: 128Не че искам да плаша някого, но така е започнала френската революция: Със хлебни бунтове. Тълпи от гладни парижани разбиват витрините на магазини.И то не защото са вандали, не защото са протестиращи, а защото зад витрините са били изложени топли хлябове, току що изпечени. Целта да разбиват магазините е била за да се наядат и да не умрат от глад.Вярно, че в България още няма толкова много гладни, но ще има.Ако продължат по този начин.Повтарям - не искам никого да уплаша.
126
6
 
15
 
! Отговори
Ценен съвет преди 3 години
Споко, другарЕ проституиращи, споко ! На пролет ще гласуваме 4-ти мандат на ГЕРБ и Борисов - 4 няма вече да ви гали по тъпите главички , а ще има палки и пожарни маркучи ! Така както се прави в Европа ! Защото ,ако искате бегайте в Русия - там има и бой ! Бой по кратуните и бъбреците !
125
6
 
9
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
до 128 Нов 9 Септември няма да има:):):)СССР също няма:):):)
124
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 95 (АК-47)Напротив, точно поддръжник на ГЕРБ си!!!
123
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тиквата ще е първият обесен политик в България. Гладните бунтове идват.
122
19
 
7
 
! Отговори
Nina преди 3 години
Cтрaхливeцa Кocтaдин Aнгeлoв, пoрaди липca нa миcъл кaк дa рeфoрмирa бoлницитe, тaкa чe дa пoeмaт пoвeчe зaбoлeли, рeши кaтo мишкa дa ce cкриe и дa убeждaвa и нac, дa ce криeм. Спeциaлиcти кaзaхa, чe мeрките зaбaвят зaрaзявaнeтo, нo нe гo cпирaт, отделно пoвeчeтo хoрa дoри нe рaзбирaт чe ca прeкaрaли тoзи cмeшeн грип!!!Мутaфчийcки, кoйтo зaтвoри прoлeттa, причини бeзрaбoтицa зa нaд 120 хиляди чoвeкa, oбрече ги на бедност, похарчени бяха милиарди, заслужава затвор доживот!!!Отворете всичко!
121
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Премиера обеща че няма да има локдаун.Така че е редно да си изпълни обещеанието и да го отмени
120
4
 
5
 
! Отговори
ДО МАНИПУЛАТИВНАТА преди 3 години
МЕДЙКА, на входната вИ фотографийка превозвачи питат Радеффф - защо подкрепя сивата икономика. Под нея вия споменавате, че 10 (изброено от автора) лумпeнa се опитват да влязат в министерски съвет.виЕ сте срам за гилдията!
119
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 121Радев не ми е шеф.За министъп председател може да бъде избран друг човек който да не е от Герб
118
3
 
3
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
до 117 Че кой си ти бе?:):):)
117
1
 
10
 
! Отговори
до 118 преди 3 години
Абсолютно вярно твърдение за цивилизования свят. Но не и за у нас, заради 80% сив сектор сред обслужващата класа. Хора, които не плащат изобщо реалните си данъци, седнали да протестират. Айде нЕма нужда. Няма кой да ги чуе, няма кой да ги подкрепи.
116
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 117 Ти ли ще си Министър-председател или шефа ти Радев
115
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Малетните *** пийте ред бул и в час!!!
114
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Малко реализъм... Кой по-точно протестира в момента? Хора, които са абсолютно ненужни по време на пандемия. Ама абсолютно ненужни... Таксиджии, сервитьори, бармани, продавачи в магазини за дрехи в мола. Разберете, към днешен момент трудът ви е вреден за обществото. Вреден, безполезен, ненужен. Не ни трябвате. Който се е осигурявал честно, има адекватна помощ. Ясно е, че сте в сивия сектор и затова толкова лаете. Всичко се купува онлайн, никой не се придвижва с такси. Толкоз. Малко акъл да имахте