Недоволни срещу здравните мерки опитаха да влязат в МС

Автобуси и таксита блокираха центъра, какви са исканията?
Обновена: 25 ное 2020 11:31 | 25 ное 2020 11:27, Веселина Йорданова
244

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Протестиращи срещу обявените по-рано строги противоепидемични мерки се опитаха да влязат в сградата на Министерския съвет.

Преди това организатори на акцията призоваха хората от площада да вземат оставката на премиера, "защото той не иска да я дава", предаде БНР.

Още по темата
Протестиращите смятат, че обявените днес ограничения обричат на гладна смърт хиляди българи, които бяха призовани също да се присъединят към протеста.

Ще бъде внесен и сигнал до Върховната касационна прокуратура срещу министъра на здравеопазването заради наложената през пролетта карантина.

Гражданите бяха обявили начален час на протестните действия 10 часа, но изявлението на властите за налаганите от петък ограничения изпревари събитието.

Ключови булеварди в центъра на София са блокирани заради протест на автобусните и таксиметровите превозвачи.

Заради протеста е силно затруднено движението в района на бул. "Дондуков", бул. "Цар Освободител" и бул. "Мария Луиза". Натоварено е движението по ул. "Опълченска" и булевардите "Сливница", "Васил Левски", "Патриарх Евтимий" и "Скобелев" до площад Руски паметник.

Сто автобуса и десетки таксита са изпълнили целия площад от Президентството до Националната художествена галерия.

Недоволството им е срещу подкрепеното от депутатите президентско вето над промените в Наказателния кодекс, които инкриминират незаконния превоз.

В знак на протест превозвачите спряха обществения превоз на пътници за днес, като по думите им това е предупредителна акция и ако исканията им да се приемат отново допълненията в Наказателния кодекс за инкриминирането на незаконния превоз не бъдат изпълнени, недоволството им ще прерасне в дългосрочен протест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


244
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А Градските превози защо ще бъдат преустановени? Не са ли към общината? Или Данчето и това им подари, докато закриваше градски линии, като 260, 306, 404 и др. ще спират. Вероятно, защото собствениците имат и междуградски превози. В такъв случай моментално да им прекратят договорите за градските превози!
152
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се съберем в 1800ч и да ги уволним до крак. Правителство, щаб, платени медици- всички в панделата!
151
6
 
15
 
! Отговори
Радеф преди 3 години
Там има голями плакати срещу фигуранта на държавата и мъжът на любовницата му.
150
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички нормални хора довечера пред министерския съвет.
149
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стани ,стани юнак балкански,от сън дълбок се събуди....
148
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво хора! Долу народните тирани!
147
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак ли протести бе нещастници? И пак събрани един до друг - хубаво да разсеете заразата? Докога бе? Арест, съд и затвор за организаторите! Незабавно!
146
8
 
34
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Леле, най-значимите професии в една криза - сервитьори, бакшиши, чалгаджийки, продавачки на парцали в мола, които досега бяха в сивата икономика и реваха, държавата да ги остави на мира. Сега са на площада, да реват че държавата им пречи да работят. Ами разберете, в тези времена сте ненужни, преквалифицирайте се. Получавате няколко месеца помощи, на база внесеното като осигуровки, и се преквалифицирате. Куриери, склададжии, или каквото се търси. Ох, извинявам се, няма ги бакшишите.
145
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 149Трябва да имаш вяра в Бойко, щом така е решил, значи така трябва :) Баце се е доказал като оцеляващ, не го критикувайте, особенно след като отряза макетата :))
144
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ko?
143
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коронаробството трябва да спре.Не може да се заклячват болните в болницата само защото са болни от този вирус.Не може да се затварят цели бизнес сектори с идеята, че така ще намалеят болните без държавата да плаща обезщетения.
142
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1280Ще спечели 0.06 %
141
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам къде ги виждате тези бедни и гладни ама няма такива. Улиците пълни с коли, магазините пращят от хора. Пенсионерите и дивите селяни изкупуват като бесни всичко. Бедни ? Гладни ? Друг път. че и клошари няма вече.
140
12
 
21
 
! Отговори
Stiv преди 3 години
Държавата да си покаже "юмрука"!Писна ни от неграмотни вирусоносители,които заразяват нормалните хора.Като не разбират от демокрация,тя обикновенно граничи с бой.
139
13
 
19
 
! Отговори
1280 преди 3 години
Не пич, на следващите избори правителството ще ушравлява без патриотите, защото няма да има нужда от тях. Герб ще спечели самостоятелен мандат с над 60%,Яд ли те е ?
138
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На мен ми писна да заниманат целия народ с коронавируса.Идеята на тези нови мерки е че хората няма да излизат понеже няма къде да седнат едно кафе да изпият. Точно това се получи през първия локдуан през пролетта
137
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 119Няма ненужни хора, явно имаш грешна представа за живота :))) Аз също може да се окажа ненужен, никога не се знае :) Трябва да осмислиш кое е правилно и кое не е, щото навремето ми се струваше нормално да имам синини, както и да нося бокс в джоба си, съвсем нормално се чувствах :)))))
136
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този сайт се е превърнал в свърталище на *** :)))
135
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ko?
134
7
 
34
 
! Отговори
ЦСКА преди 3 години
Затварят кръчмите и моловете и веднага рев до Бога как се ограничават правата и свободата на хората.Майките от системата ни убива явно са най-засегнати защото са на първа линия.сега ще трябва малко да си гледат децата, а не само да висят по моловете и кафенцата.Нормалните хора работят и не са спирали.И да, всички нормални хора подкрепят и спазват мерките защото имат акъл в главите.Само дубайските *** и платените протестъри са на линия.