За 2 часа спират автобуси в страната заради протеста

Превозвачи ще се присъединят към колегите си в София
25 ное 2020 09:15, Анисия Иванова
13
За 2 часа спират автобуси в страната заради протеста
Снимка: БГНЕС

Десетки автобусни превозвачи от Благоевградска област се присъединяват към националния протест с искане за наказателно преследване и ефективни присъди на нерегламентираните превози. Почти напълно ще спрат линиите по Републиканската пътна мрежа, а градският транспорт ще стачкува ефективно от 9 до 11 часа, е решението на автобусните превозвачи в района

Протестът ще засегне най-вече пътуващите до София и Пловдив, както и придвижването между по-големите градове в Благоевградска област, заяви пред БНР Петър Демерджиев, член на УС на Корпорацията на автобусните превозвачи. Нерегламентираните превози са проблем, който е оставен да се задълбочава от 20 години, каза той. Ситуацията с коронавируса и готвените нови ограничения ще бъдат сериозен удар върху автобусния транспорт, въпреки че той не е пряко засегнат.

Още по темата

Преразглеждане на законовите промени, които инкриминират нерегламентирания превоз на пътници искат и превозвачите от Пловдив и региона. Те също ще се включат в днешния протест. Символично ще протестират фирмите, обслужващи пловдивския градски транспорт. Автобусите ще се движат по разписание, но на всяка от колите ще бъде поставена табела "Протест". Междуградските автобуси по близо 60 линии в областта няма да превозват пътници, каза Веселин Дошков от Управителния съвет на Националното сдружение на автобусните превозвачи.

От 9 до 11 часа днес Перник ще бъде без градски транспорт, съобщи председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова, която е собственик на една от най-големите транспортни фирми в града. Местните превозвачи няма да изпълняват и междуселищните линии, общественият превоз на пътници се преустановява за два часа и по маршрута Перник- София.

Искаме правила, искаме законност, каза Магдалена Милтенова. Тя съобщи, че автобуси от Перник ще се включат в протестното автошествие в столицата. На територията на Перник проблемът с нерегламентирания превоз датира поне от 2005 година. Така наречените "черни” таксита ежедневно се движат пред редовните автобуси по най-атрактивните линии Перник-София и Перник-Радомир. От бранша са категорични, че първоначално обявените законови промени са крайно необходими за оцеляването на бизнеса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да стачкуват,ама загубите да възстановят от ,,стачния си фонд,,.После да не пискат за компенсиране 60:40И как не ги е срам да протестират в името на незаконни ,, нерегламентирани превози,,.Толкова хора измряха в микробусите на трафикантите на хора.
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СуперТака няма нужда от КПП- та.Има равновесие в природата.
10
0
 
3
 
! Отговори
Азъ преди 3 години
Значи до 10 години пандел искат...А като убият човек на пътя..условно???? ДГД!!!
9
0
 
5
 
! Отговори
мхм преди 3 години
да се махат бре! самолетния ми билет до италия е по-евтино с 3 пъти от техните маршрути. да се махат и да видим къде ще работят хаха да фалират
8
0
 
3
 
! Отговори
мхм преди 3 години
да фалират бе, малко ли опции има вече, на кого му трябват скъпи автобуси, като самолетния ми билет до италия е два пъти по-евтин? да се махат и да видим къде ще работят другаде!
7
2
 
4
 
! Отговори
Sofia преди 3 години
Фирмите от бранша са недоволни от ветото на президента Румен Радев, защото стопира промените в Наказателния кодекс, инкриминиращи нерегламентирания превоз на пътници.Оставка на ***
6
5
 
6
 
! Отговори
Така е .. преди 3 години
Ковида и протестите съсипаха всичко ,което постигна Борисов през успешното си управление.
5
5
 
9
 
! Отговори
Елемаг преди 3 години
Ончо 3. Да ти кажа човече 3-та кола си сменям и си перкам,никъде не мисля да чакам.А навремето кола си купих именно заради лакомите бакшиши и мръсните автобуси пълни с шведи!!!Сега ми е чистичко и си бацам ,където искам без шведи!!!
4
3
 
7
 
! Отговори
Дядо Соци преди 3 години
Така е когато държавата не реагира адекватно на разрушителни и без смислени протести. Всички искат. На кого да угоди Борисов ?Хазната не е бездънна.Кога ще се потърси сметка на организаторите провокатори ?В тази пандемия само това ни липсва, да се обезкръви държавата.
3
1
 
11
 
! Отговори
Ончо преди 3 години
До ЕлемагЗащото като фалира лицензирания публичен транспорт, ще останете да разчитате на оръф ляците, дето причакват пътници пред автогарите.
2
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо бе може и да спрете и за месец,проблемът ви не са "копърките"проблемът е споделеното пътуване което ще ви прати в отвъдното!
1
4
 
16
 
! Отговори
Елемаг преди 3 години
Защо фотостудиата не протестират срешу селфи камерите в телефоните?И защо не вдигнат стачка че КАТ и МВР им везха паричките да снимат те за лични документи?