Питайте тези, които палиха маски, защо смъртността е такава

По-строги мерки са нужни, защото тези сега не се спазват
25 ное 2020 12:30, Нели Христова
154
Питайте тези, които палиха маски, защо смъртността е такава
Снимка: БГНЕС

„Според мен въпросът защо имаме толкова голяма смъртност трябва да бъде зададен на хората, които твърдяха, че такъв вирус няма, които твърдяха, че маските са излишни и към тези които палиха маски по площадите. Експертите твърдим от самото начало на този вирус, че той е много сериозен и потенциално смъртоносен. Трябва и да се взимат едни не чак толкова сложни правила“. Това заяви пред NOVA зам.-директорът на УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“ и зам.-председател на БЛС проф. Николай Габровски.

Той добави, че в неговото лечебно заведение има заболели медици. Те се откривали на ежедневна база. Специалистът обясни, че повечето от тях се заразяват извън болницата, където рискът е значително по-голям. Ако в болницата мерките се спазвали, там рискът от зараза бил относително нисък.

Проф. Габровски изтъкна, че страната ни е имала един относително либерален режим на рестрикциите свързани с овладяването на пандемията. Като основен проблем в обществото професорът посочи, че липсва единно отношение към спазването на мерките.

„Струва ми се, че всички изказвания отсносно тежестта на мерките доведоха до това, че повече хора бяха недисциплинирани. Мерките са ефективни само когато се спазват от цялото общество. Ако 10 от 100 не ги спазват, то застрашени са и останалите 90. Именно защото 10 души не искат да носят маски, сега ще трябва да ходим със скафандри“, каза той.

Специалистът изказа категорична подкрепа към предложението за по-сериозни мерки в страната.

„Лично като лекар смятам, че по-сериозни мерки трябва да бъдат въведени, но причината за това е най-вече, че въведените сега не се спазват. От медицинска гледна точка това е абсолютно задължително, за да се въведе в контрол ходът на това заболяване“, обясни проф. Габровски.


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
0
 
1
 
! Отговори
Кико преди 1 месец
Самия президент беше против маските! Сега мишка излиза само да награждава и да иска вето!
140
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 138 Изнервена

Моля те- пий си хапчетата. Те са за това. А щом си интелигентна и мислиш, че няма вирус- иди и помогни в някое Ковид отделение. Ей така про-боно. Да ти обясня ли какво е това или ти си интелигентна и ще разбереш:))))))))))))))))
Тежките психически отклонения зачестиха!!!!
139
0
 
1
 
! Отговори
До 121 преди 1 месец
Ужасно тъпо е да сравняваш България с Южна Корея.
138
5
 
2
 
! Отговори
Изнервена преди 1 месец
С глупави хора не разговарям. Не се и обиждам. Когато развиете интелект като моя се обадете.
137
1
 
8
 
! Отговори
До Изнервена преди 1 месец
То и теб те няма. Поне от раменете нагоре. Странно че можеш да пишеш.
136
17
 
2
 
! Отговори
Изнервена преди 1 месец
Не сте заразени, щото такъв вирус няма, тиквеници. А не поради факта че носите маска с милиони микроорганизми. И тоя псевдодоктор да си запали дипломата.
135
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А маските ще ви спасят ли, когато ви пръскат с отрови отгоре?
134
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Естествено, че няма никакъв вирус и всичко е цирк и постановка.
133
1
 
14
 
! Отговори
Валерия преди 1 месец
Не е ли редно да попитаме Мангъров?
132
0
 
16
 
! Отговори
Тъпчо преди 1 месец
Понеже на тази територия сме само умници и тарикати,затова сме на първите места в света във всички отрицателни класации.
131
1
 
15
 
! Отговори
тъп въпрос преди 1 месец
Защото такива като теб питат тъпо,,защо защо ,, ,а не спазват и елементарните мерки против вируса .Никой не е плащал здравните си осигуровки така ,че да го излекуват от чумата в момента.Не питай доктора ,а питай невярващите ,че има такъв вирус .
130
7
 
20
 
! Отговори
О хо хо преди 1 месец
ВСЕКИ ДЕН ходя и пазарувам в хранителни магазини, ползвам само градския транспорт НО САМО С МАСКА НАД НОСА - ОЩЕ НЕ СЪМ ЗАРАЗЕН!! ТОВА ГО КАЗВАМ ЗА СВЕДЕНИЕ НА ПРОТИВНИЦИТЕ НА МАСКИТЕ, КОИТО УЖ БИЛИ ВРЕДНИ. ХА ХА ХА ХА!!!
129
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 126
Защото е тъпо, самоунищожаващо се племе! Защото мачкат кадърните и се кланят на пророци дето ще ги "оправят". Какво не се случи от това което прогнозираха НОЩ? Я извадете на математика прогнозите по телевизията. Я ги сравнете с твърденията на Мангъров. Кой ни е виновен? "Тиквата"молеше ли ви като разумни хора? Той бил"тиква", а вие какво сте?
128
4
 
4
 
! Отговори
G преди 1 месец
Една държава на дъното на небесната чаша, ще бъде полу заличена за няколко години от безхаберие, безочливост, малко акъл, и алчност.
127
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 123
Кои са "специалистите"? Нали водещия "специалист"с чайчетата го сложиха на мястото. Вместо да се прави на велик пред камерите, да покаже какво може на първа линия. И нещо млъкна. Защо ли? Другия специалист от опонентите отдавна обърна палачинката. Гайдарски като се тръшна и той. Царската кара личния си автомбил сама с маска вътре! Скандинавските страни и Ю.Корея следят карантинираните и контактните с телефоните им. Тук не можело! Нарушават се права?! Не могат да пушат наргиле!
126
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо България е първа по-смъртност, първа по изчезващо население, докторе, според всякакви официални статистики?
Защо като ни е толкова добра системата и всеки има достъп до качествено лечение, за което си и плаща по всякакъв начин - плаща си осигуровките, доплаща на докторите, в болниците си доплаща като лежи, купува си изцяло прескъпите лекарства?
Тебе питам, докторе, това всичкото редно ли ти се вижда? Това дали е предпоставка за добро здраве и дълъг живат на българите?
125
1
 
9
 
! Отговори
До 121 преди 1 месец
Ами то байпаси слагаха и на здрави хора, за да вземат едни пари, и това ли значи че здравната система работи. Имал съм вземане даване със системата в България и казвам че има и добри лекари, но СИСТЕМАТА НЕ РАБОТИ, или поне не както трябва.
124
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До115
Я кажи какво е адекватното? Да пием чай, мием си ръцете и това е? Кат си толкова компетентен светни ни и нас невежите и набии кухите кофи на НОЩ! Давай, целия съм в слух. Просвети ни!
123
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако специалистите бяхте взели открита позиция и бяхте набили канчето на НОЩ и на премиера, нямаше да е такава ситуацията. Но не е лесно да си смел, когато от това зависи прехраната ти. Не обвинявам, и аз не бих си рискувала работата, за да се занимавам с 80%те процента и да се опитвам да ги образовам. Но истината е че дезинформацията и липсата на ясни авторитети доведе до катастрофата с ковид. И в национален, и в глобален мащаб.
122
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе кретита! Кой е умрял на стълбите? Аз не знам за такъв случай! Припомнете ми! Носете маски, спазвайте дистанция. Нееее, ние ще си правим каквото искаме. Няма такъв вирус. Лекарите са длъжни да не се прибира вкъщи. Да не им се плаща. Да ядат бой без да се оплакват. Мангъров е истински дофтор. Взема ти 200 лева на посещение и ти изписва чайче да пиеш.