Ангелов: Това е резултатът от неспазването на мерките, горенето на маски пред МС

Не проспахме лятото, недоверието към системата доведе до този резултат, каза още той
26 ное 2020 09:05, Ния Христова
569
Ангелов: Това е резултатът от неспазването на мерките, горенето на маски пред МС
Снимка: БГНЕС
"От самото начало на започване на епидемията ние насърчавахме хората да спазват мерките. Това е резултатът от неспазването им, от подценяването на вируса и от горенето на маски пред МС. Голямото недоверие към системата, трупано през годините, доведе до този резултат". 
 
Това каза в ефира на bTV здравният министър проф. Костадин Ангелов. Според него не трябва да се търсят виновни, а решение. А решението е спазването на мерките, дезинфекция, дистанция и най-вече уважаване на лекарите. 
 
"Само вчера са излекувани 2518 души. Историята на всеки един от тях е успех за българската здравна система". Това каза Ангелов относно случаите, при които хората чакат линейки с часове или лежат на стълбите пред кабинетите и се стига до смъртни случаи. 
 
Здравният министър изказа съболзнования на близките на починалите и допълни, че случващото се е недопустимо и не е нормално да се случва. 
Още по темата
 
"Това е проблем на организацията в самото лечебно заведение. Разбрахме кои са виновните и те са наказани", поясни Костадин Ангелов. 
 
Той изтъкна това, че здравната ни система има нужда от сериозна реформа, но за момента няма обществен и политически консунсус за това. 
 
На въпрос дали сме проспали лятото, както мнозина твърдят, Ангелов категорично заяви, че нито един от летните месеци не е проспан. 
 
"Два дни, след като дойдох като министър, пуснах заповед за следващите мерки. Срещах се с щабовете, организацията бе направена така, както имаше възможност в съответната област", припомни още здравният министър. 
 
Според него основният проблем в момента е това, че няма достатъчно медици, а не, че има недостиг на болнични легла. 
 
"Много трудно можем да намерим лекари и сестри. Не е проблемът в липсата на сгради и легла или липса на организация. Да сте чули че няма техника, че няма апарати за дишане? Пациентите от болниците не се връщат. В момента нямаме недостиг на легла", категорично каза Костадин Ангелов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


569
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
484
1
 
2
 
! Отговори
до 490 преди 3 години
хунта е военно понятиеМВР и МО са различни нещаИ ти си един мат,рял
483
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уважение към лекарите е добре да има, но Министърът трябва да си защитава персонала. Всяка клевета трябва да се дава на съд за уронване на престижа на медика. Всяко нарушение трябва да се санкционира ефективно, но тия ментарджийски статийки по вестниците са си едно губене на време.А партиите предизборно трябва да излизат с платформи за управление, а не с голословни критики на "лошите доктори и сестри".
482
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ангелов пак хленчи, че властта не е случила на народ.
481
0
 
2
 
! Отговори
Относно ХОТЕЛ РИОР преди 3 години
Казаха ми,че сам трябва да си поправя тоалетната.Всичко беше огромна мръсотияНе препоръчвам на никого този хотел.Има и външна тоалетна,но там нямаше вода,дори и тоалетна хартия липсваше.Мръсотия.
480
1
 
3
 
! Отговори
До- до всички колеги преди 3 години
В момента трябва БОЙ по Борисов за да се ОТЪРВЕМ от корона-вируса. А тоя- музикант или готвач, може САМО с БОЙ да си вземе заплатата...
479
0
 
4
 
! Отговори
До всички колеги- преди 3 години
-Муузиканти!!Не приемайте работа в хотел Риор,Сл. Бряг!!Лъжат с парире и не плащат уговореното.Мен ме излъгаха със 750 лева.На целия персонал платиха по-малко от обещаното.Дори и на готвачите не платиха обещаното.Говорихме си с колегите,НИКОЙ ОТ НАС НЕ ИСКА ДА РАБОТИ ОТНОВО В ХОТЕЛ РИОР-СЛЪНЧЕВ БРЯГ.
478
1
 
0
 
! Отговори
Дядо Ковида преди 3 години
Веееееесела Ковидаааааа ! Ко Ко Ко
477
1
 
8
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Най много спазват мерките здравните работници.Постоянно са с маски и костюми и най заразени са те
476
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не само дето закриха болници ББорисов правителството и аптеките но закриха и междуселския транспорт така че освен магистралите му няма автобусен транспорт между селата и малкия град тези жители там живеят на доизжевяване не могат да отидат и да си купят един аналгин ако някой от селото не ги закара това ли му е инфраструктурата и пътищата кой кскто може само да ви кажа за Швеция въпреки тазстоянията там има транспорт сякаш сега е излязъл от завода и вози 1 пътник никскъв проблем с комуникацията
475
2
 
11
 
! Отговори
Да! преди 3 години
ГЕРБ - ГРУПИРОВКА ЗА ЕКСТРЕМНО РАЗГРАБВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ
474
6
 
8
 
! Отговори
Татул преди 3 години
Трето, недоверието е породено от факта, че имаше добре направена и работеща перфектна здравна система, когато дойде "демокрацията", а управляващите го баталясаха. И лишиха най вече възрастните хора от провинциите от правото да имат достъп до елементарни, лекарства и лекарски консултации.Докторите се превърнаха в търгаши и много малко запазиха човешките си качества. Направо си има за убиване от тях.
473
1
 
12
 
! Отговори
Татул преди 3 години
Първо, възстановяване на здравни пунктове по населените места. Второ, тая лудост дето закриха и малкото аптеки по селата да се коригира. Не може да ми се правят на загрижени сега, а половината население да е оставено без достъп до лекар и лекарства. И ще ми говорят, че само комунистите били виновни. Роден съм по времето на комунизма. На село, в болница с родилно отделение. Нямаше населено место без здравен пункт и аптека. И линейка. Държавата ще ги дотира. Затова плащаме 25% от заплатите си .
472
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На тях все им е виновен народът а народа гледа техния пример
471
8
 
2
 
! Отговори
Черепът и Фигурантът преди 3 години
Му са виновни!Лъжеха стадото да проституира и да разнася китайската чума цяло лято АнатемА!
470
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това става от некадърни лекари като теб
469
5
 
3
 
! Отговори
Ани преди 3 години
Нека не сазват мерките и да не носят маски. Така до пролетта, Позитанската Престъпна Организация ще остане без мутри.Какво по-добро за България.
468
5
 
8
 
! Отговори
плана преди 3 години
рън ът работи продажните медии и политици ни попиляха.
467
5
 
3
 
! Отговори
И ти ли преди 3 години
си слуга на хамерика и световната банка и световната здравна организация ти не си мислещ българин ти си ***.
466
2
 
8
 
! Отговори
идетрибунал преди 3 години
А мекокитковият ботоксов баш мъжага дали се е замислил за идещият народен трибунал?За него и престъпниците,черни души в бели престилки осъществяващи геноцид над народа от така нареченият щаб Белене ще им се стори като почивка в Арко Ирис!!946г. бе процесът в Нюрнберг!След идващият крах на империята на античовечността-САЩ ще има нов трибунал!
465
3
 
4
 
! Отговори
Соколов преди 3 години
ама какви сте лоши, бе! На ви сега пандемия!