Борисов нареди на министрите за водата: Отивайте да работите!

Премиерът проведе съвещание с Аврамова, Танева и Емил Димитров
227
Борисов нареди на министрите за водата: Отивайте да работите!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов нареди на ресорните министри максимално бързо да се свърши необходимото по напоителните системи в страната.

Той е провел разширено съвещание с министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, с министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева и с министъра на околната среда и водите Емил Димитров. По-рано министрите си размениха взаимни обвинения за заплаха от водна криза.

Още по темата
Пред премиера тримата докладваха състоянието на напоителните системи в страната и мерките, които се налагат за осигуряване на вода за питейно-битовите нужди в страната, както и за земеделските производители и животновъдите, съобщиха от правителствената пресслужба.

"Имаме 850 милиона лева за проект по Плана за възстановяване, с който можем да рехабилитираме напоителните системи в страната или да ги доизградим", посочи министър-председателят. До старта на проекта премиерът възложи на отговорните министри да се заемат с рехабилитацията на най-уязвимите места във водния сектор, а в същото време да се използва зимата и валежите, за да се напълнят язовирите.

Борисов е изискал пълна координация, както и да се обърне специално внимание на сондажите в населените места и върху освобождаването на вода от язовирите и за земеделците. "Защото от едните сондажи ползваме за битови нужди, а от другите - за земеделците и животновъдите", каза още премиерът.

Министър Аврамова информира, че подробният устройствен план за довеждащия водопровод на Перник е изготвен, обявен е в "Държавен вестник" и след 19 декември ще бъде внесен за одобрение в Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

В рамките на съвещанието бе обсъдено засилването на координацията между различните институции относно подаването на ежедневна актуална информация за водния сектор. Дискутирани бяха и най-належащите мерки, които трябва да се предприемат по отношение на язовирите.

"Имаме план, максимално бързо да се свърши необходимото, отивайте да работите", обърна се премиерът Борисов към министрите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
2
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Анонимен173е как искаш БЕЗМОЗЪЧНОсъщество да се "обгради с мозъчни такива"?Има ли некой с поне малко достойнство и акъл,който да се УНИЖИ,служейки на СЪЩЕСТВО,което дори не е наясно на кой свят се намира?!
143
2
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
къде "ДА ОТИВАТ"?...тояпалячо ако не беше отровновреден ,щеше да е смешен..
142
1
 
14
 
! Отговори
demolitor преди 3 години
След подвизите на големия приятел на Боко /Георги Харизанов или Жоро Тръбата, са нужни милиарди за възтановяването на Напоителни системи
141
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боце , имаш желание да направиш нещо добро но си се обградил с безмозъчни същества и затова нищо не се получава
140
3
 
5
 
! Отговори
Ром преди 3 години
Боко бащице.. Господ здраве да ти дава Амин!!
139
1
 
11
 
! Отговори
Нарежда? преди 3 години
Нареждат султани, емири, императори, крале, царе, тоя дебелак е нищо, как ще нарежда, той и на себе си не може да нарежда. Бита карта отвсякъде
138
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така не става, бате Бойко. Неглижиран проблем с десетилетия не се оправя с "хуквайте на пожар", не и в последния момент. Все пак е нещо, но трябваше да се действа още преди 2-3 години.
137
2
 
13
 
! Отговори
Фен преди 3 години
Боцко, много си сладък бе! Идва ми да те цуна по празната , хола кратуна .
136
4
 
4
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
-ПРИ КРИЗА С ВОДАТА МОГА ДА ДОСТАВЯ ВОДА НА 60 000-ДЕН ГРАД-САМО ДА ПОЕМАТ РАЗНОСКИТЕ ЗА ТОК-И НЯМА ПРОБЛЕМИ.-ЯЗОВИРИ МОГА ДА НАПЪЛНА-НО НЕМА ДА МЕ ДОПУСНАТ.-ПРАВЯ 2-3 СОНДАЖА НА МЯСТО КОЕТО АЗ КАЖА И ИСКАРВАМ 600 ТОНА ВОДА ЗА 1-ИН ЧАС.-ЗАЩО ТЕ НЕ ГО НАПРАВЯТ?-ИМА НАЧИН ЗА ВСИЧКО.
135
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Водоподаването е основна нужда за всеки град през 21-ви век, а този селски чобанин дори с това не може да се справи.
134
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Втори град ще остане без вода заради този *** некадърник и бандата му безхаберници.Щом за 10 години не се е научил как се управлява държава, значи няма място в управлението й.
133
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Борисов нареди на министрите за водата: Отивайте да работите!"Tyлyпa явно изобщо хабер си няма какво се случва в министерствата.
132
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баце, Танева защо още не си я махнал?Тя каза че при европроектите се краде и нищо не се прави.Тоест каза да не се казва.Хайде стига женски пунтажи!Имайте късмет да оставите половин милионен град без вода пролетта!
131
9
 
5
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Богомил Бонев за Мая Манолова,Гном Атанасов и Шоуто на Слави........И къде така с потни и мръсни кунки към властта?:):):):)
130
3
 
9
 
! Отговори
Гешоф преди 3 години
Намирисва на фронт срещу шиши,защото се знае чия собственост са повечето водни ресурси и язовирчета.
129
12
 
3
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Яка гавра с опозицийката:):):)
128
10
 
3
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Протест ше има ли довечера?:):):)
127
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бацо е като Слатил ве, само нарежда...добре поне ,че нема власт и да стреля,че жална ни майка
126
2
 
9
 
! Отговори
уточнение преди 3 години
Облажилата се част от нацията е с вас!
125
17
 
4
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
ЧЕСТ И АДМИРАЦИИ ГОСПОДИН БОРИСОВ ! БЪДЕТЕ ЗДРАВ И БЛАГОСЛОВЕН ! ЦЯЛАТА НАЦИЯ Е С ВАС !