Радев нападна управляващите: Хората умират от управленски хаос

Бюджет 2021 е разоряващ, отсече президентът
Обновена: 27 ное 2020 15:17 | 27 ное 2020 14:00, Красимир Ангелов
505

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Българите умират не заради коронавируса, а най-вече заради хаоса при управлението на кризата, заяви пред журналисти президентът Румен Радев, цитиран от bTV. Според държавният глава основният проблем идва от липсата на реформи в здравеопазването, източването на здравната каса и липсата на адекватни действия срещу коронавируса през лятото.

Той определи като "пожарни" и "закъснели" противоепидемичните мерки и посочи, че те е трябва да имат и социални и икономически аспекти.

Още по темата
Освен това държавният глава определи Бюджет 2021 като разоряващ и неадекватен.

По думите му следващият кабинет ще бъде поставен в изключително неблагоприятна ситуация – "опоскана хазна, фалирали домакинства и бизнеси, липса на приходи и реформи, вероятно и социални напрежения, защото при този бюджет проходите няма откъде да дойдат и социалните разходи неминуемо ще бъдат спрени".

Радев все пак подчерта, че никой държавен глава не е налагал вето на държавния бюджет, защото той е инструмент на правителството и той няма да стане първият български президент, наложил вето на държавния бюджет.

Държавният глава коментира и проваления опит за нова Конституция, като определи случилото се като опит на властта да спечели още няколко месеца и „те да правят изборите по техните правила“.

По правила трябва да дойде и зелената светлина от София към Скопие за македонското членство в ЕС.

"Правителството години наред излъчваше щедри обещания за безусловна подкрепа за членството на Северна Македония в ЕС. Резултатът го виждаме днес – твърде късно и с огромно закъснение правителството се сети, че трябва да отстоява националния интерес и затова сега изпадна в изолация", коментира още държавният глава.

Според него след "открит и спокоен разговор" всичко, наследено от Титовия режим, трябва да отпадне от македонска страна и така ще стане възможно България да позволи на Северна Македония да преговаря с ЕС.

Президентът присъства заедно със столичния кмет Йорданка Фандъкова на церемония по полагането на темелен камък на нов православен храм в София. Новостроящият се православен храм "Св. Пимен Зографски" е разположен в район "Изгрев" в столицата, а на церемонията присъства и кметът на района Делян Георгиев.

По думите на президента изграждането на храма е пример за взаимодействие между институциите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


505
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
369
3
 
29
 
! Отговори
Разпраните преди 3 години
Съскащият Фигурант-разделител и троловете му са в паника! Злата свекърва, вече няма никакъв шанс да бъде преизбран за втори Резидентски мандат. Отверстието им в намазано с вазелин, а те мърдат ли мърдат, за удоволствие Бойково. Има нужда и от такива хора - от пролетта насам ни доставят удоволствие с въртеливите си движения. Направо ги разпрахме по изрично тяхно настояване - "бит и хебан насита няма" е казал народа! Потвърдиха го!
368
3
 
27
 
! Отговори
Абе хора, преди 3 години
Защо плащаме на кауня с фуражка 12 бона на месец?
367
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До K.КоцевТози е точно представител на типичния офицер в България. Това не са офицери, а чиновници. Цял живот клечат по канцелариите, а добиват самочувствието на герои. Не са помирисвали барут, цели поколения вече, изключвам рейнджърите които бяха Ирак, Камбоджа и Афганистан. Великият ни президент-пилот е воювал само на сън, а наяве - с фотокартечница и бетонни авиобомби. Но самомнение и мерак да командва не му липсват.И целия му е екип е от такива като него. Шутове със зелени чорапи...
366
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До всъщност,Ами хайде, сваляйте го, да ви видим. Досега - само безплодни напъни на два файтона ***. Една уста ви е останала, пет души на кръст, кой от кой по-застрелян драскате по форумите. К'во става, кога ще е Най-великото от великите въстания?
365
20
 
4
 
! Отговори
напомняне- преди 3 години
Бойко Борисов Ви нарече ПРОСТИ.Той е богат,а Вие сте бедни.Той просто Ви презира.Презира Вас,Бедните, дето нямата пари наема,ипотеките и тока да си платите.Скоро ще Ви изгонят НА УЛИЦАТА.Него го пазят,той не плаща ток и наем.Той си получава заплатата.
364
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко е най-безмислен.Що се крие???Кой го пази???От какво го е страх???
363
5
 
36
 
! Отговори
ОБИКНОВЕН БЪЛГАРИН преди 3 години
Хората не умират от упрашленски хаос , а от ПРЕЗИДЕНТСКИ!!!!!!
362
28
 
5
 
! Отговори
всъщност, преди 3 години
Няма смисъл от Бойко.На първо място сме сме по смъртност в Европа.На първо място сме по БЕДНОСТ в Европа.Бедни сме,но Бойко е богат-килограми злато има и спинка сладко.Направо не знам кой ще го опази...
361
5
 
33
 
! Отговори
жаль преди 3 години
Този ще се пръсне от яд че хората обичат Бойко. Но вместо да злобее, по-добре ще бъде да се захване с работа. Че мандата се изтъркули, а той не може да отчете нищо.
360
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак не променя факта, че ча него гласуваха 2 пъти повече хора отколкото за Борисов.
359
3
 
28
 
! Отговори
Веселяк преди 3 години
Радев, естонците поне се спасиха от твоя хаос...
358
2
 
23
 
! Отговори
Абе защо така преди 3 години
На тоя всеки път вместо изригване му се получава о,ригване !
357
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наистина е нищоправец, но разлика между него и ББ е, че ББ вече е либераст нищоправещ мангърист.
356
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След всяка издънка на този нищоправец, все си казвам че няма накъде по - ниско да падне . Но явно съм се лъгал. Няма дъно за него...!!!
355
5
 
34
 
! Отговори
БАЙ МУ преди 3 години
ТОЯ НЯМА ДА ГО НАРИЧАМ ПРЕЗИДЕНТ, Е СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ СРАМ ЗА ТАЗИ ИНСТИТУЦИЯ ,ВСЕ НА ТАКИВА ЛИ ЩЕ ПОПАДАМЕ
354
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи според тоя пролетта имахме по 10-20 смъртно болни от "странични заболявания", а сега са по 160 на ден. Нз за 6 месеца как толкова много народ се разболяха от фатални "хронични заболявания". Та чак официалните статистики за смъртността през ноември да скочат с десетки проценти.Всичките политици-популисти, ама до един капитализират върху човешкото страдание, психоза и обърквация в момента.
353
0
 
21
 
! Отговори
Помните ли коя е тя? преди 3 години
Миглена Кунева?След като тя затвори два блока в АЕЦ Козлодуй,токът продължава да поскъпва.Какво работи тя?Кой и плаща???
352
3
 
39
 
! Отговори
САМО КАЗВАМ преди 3 години
КОЛКО МОЖЕ ДА Е ГЛУПАВ ЕДИН ПРЕЗИДЕНТ.......КОЛКОТО Е ПО ГОЛЯМО ВЪОБРАЖЕНИЕТО МУ......
351
3
 
36
 
! Отговори
Титан на мисълта преди 3 години
Фигурантът Радев най-после разбра, че има и Шипченски и Софийски вирус .........
350
3
 
38
 
! Отговори
K.Коцев преди 3 години
Е-е-е,хубава работа - доживяхме най-неадекватния и най-хаотично представщящ се в действията и словата си президент да ни доказва какво е хаос ?!Недоразумение някакво?! А уж е бил военен ?! Тоя не само,че не е в час,но и часовникът му е изостанал от сегашно то световно време...хи-хи-хи...