Борисов: Световни експерти опровергават тезите за фалит на държавата!

"Standard & Poor's" потвърди кредитния рейтинг на България със стабилна перспектива
Обновена: 28 ное 2020 17:17 | 28 ное 2020 16:17, Веселина Йорданова
221
Борисов: Световни експерти опровергават тезите за фалит на държавата!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Очаква се бързо възстановяване на българската икономика след пандемията, без поява на дисбаланси във външния и финансовия сектор през следващите две години. Това посочва премиерът Бойко Борисов, като цитира Международната рейтингова агенция "Standard & Poor's", която потвърди дългосрочния и краткосрочния кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута 'BBB/A-2' със стабилна перспектива.

Заедно с доклада на Moody's oтпреди близо 2 месеца, това е поредната добра оценка на престижна международна агенция за страната ни, което показва, че мерките предприети от правителството са в правилна посока и дават резултати, коментира министър-председателят.

Не ние, а световните експерти опровергават тезите на нашите противници за фалит на държавата. Успяваме да поддържаме икономиката и финансите, въпреки пандемията, която тормози цял свят, заявява още той.

Според световните експерти от агенцията ние сме една от държавите с най-ниските темпове на намаляване на брутния вътрешен продукт. Заедно със запазената външна конкурентоспособност ще можем бързо да се върнем към ускорено нарастване на БВП.

От "Standard & Poor's" отчитат още, че бюджетният дефицит ще остане умерен през настоящата и следващата година. Агенцията изтъква и голямото значение за българската икономика и фискална стабилност от включването на българския лев във Валутния механизъм II.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още по темата: Бойко Борисовдефицит
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Възстановяване на българската икономика след пандемията, ще стане единствено и само без тебе бибитко. Нямаш работа вече с България .
40
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя продължава да се пържи в собственият си популизъм и лъжи!България оглави класацията в света по смъртност от Covid-"19 на 14 дневна база! Когато ако приключи всичко това България не само ще бъде най лошо ударената страна от вируса,а ще бъде и една икономически развалина,и за всичко това вина ще имаш най вече Ти а не тая гад която ни налази!
39
1
 
10
 
! Отговори
СРС сектанти преди 3 години
Мутри-сектанти от Перник преследват,унижават и убиват хора но това е дреболия щото били приятели на Бойко и Гешев!
38
1
 
16
 
! Отговори
Бибо преди 3 години
КАЗАХ: ИЗЛИЗА БИБИТКО НА ПОКАЗ. ЩЕ СЕ... ДУЕ ЩЕ СЕ ПЪЧИ.. ЩЕ ОБЛЪЧВА.. И НА КРАЯ ФАЛИТ....И ОЩЕ ИМА НАИВНИЦИ КОИТО ДА МУ ВЯРВАТ. НЕМАМ ДУМИ..
37
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кризата е много дълбока и ще се става още по страшна. Сривът на системата е неизбежен. Тези които си мислят, че това скоро ще премине, да носим маски и да се подчиняваме и всичко ще се оправи като си отиде вируса живеят с илюзии.
36
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
колеги колеги, вие ако си мислите че нещо зависи от тази пионка... бетер сме от колония. загубили сме врората световна заедно с дойчистянците и скоро нема да ни има. свиквайте и учете чужди язици. щерките ви вече ги изучиха....
35
4
 
12
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Ох, веднъж да дойдат изборите да махмен комунистите от ГЕРБ и комуниста Борисов и да си изберем едни стабилни капиталисти да ни въведат капитализъм и да станем материално богата страна и да живеем като материално богати капиталисти, ох!
34
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Момчета, защо сте се разплюнчили така. Защо просто не си изберете некой друг, я колко много мераклии има за неговото място и се натискат да ги изберете? Какъв ви е проблемът?
33
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ти ако си мислиш, че като "тиквата" падне нещо ще се промени...
32
6
 
17
 
! Отговори
ПКП преди 3 години
В Библията пише следното: "Лето Господине 2021 ТИКВАТА КЕ ПАДНЕ". И следва - СЪД - ЗАТВОР за всяко корумпе от ШАЙКАТА на СУДЖУЦИТЕ!!!
31
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Майка закла двете си деца в дома им в Сандански. Малчуганите са били на 2 и 5 години.
30
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шкаф с пари злато,оръжие,конфликт на интереси бизнес с ДПС Грух Пеевски.Айде ДРОНОВЕТЕ сега гледат ЦИРКА ПЪЛЕН.
29
2
 
14
 
! Отговори
баико преди 3 години
тоя пак лазе 4акаи да видим поне 4асовника какво показва имаме далг от 38 милиарда какво пак ни *** да се маха 4е сасипа дарзвата и това което е останало след иван костов мрасника му с ***..
28
5
 
15
 
! Отговори
селото преди 3 години
Шоумен номер 2 след Тато...
27
7
 
16
 
! Отговори
Питам преди 3 години
Питам колегите тука "Някой да е виждал по тази територия жив световен експерт от тия дето се цитират в статията?"Знам че никой не е виждал а те си дават мнението върху фалшивите и лъжливи книжа които управляващата върхушка ги залъгва
26
4
 
6
 
! Отговори
Stoyanov преди 3 години
До АнонименБе теб те знаем че си заложил на ББ, повече няма какво да се каже за теб.
25
5
 
33
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Един психичноболен човек съсипва 1300-годишна държава ,а ние го гледаме !
24
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те казват че ни чака стабилна мизерия с ръст на заплатите за МС и НС. Другите на 0 не ги брои статистиката. Така е от 25-30 години.
23
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Ние понеже не виждаме какво се случва в държавата а и не разбираме , чакаме няакой да да ни даде плюсове че Б.Б да каже виждате ли добре сме. А ние сме барометъра , не някакви експерти. Ексертите ли знаят какво се случва тук или ние народът."Не че нещо.....АМА залагам на експертите, че знаят ;-) НаръдЪТ никога нищо не знае...той просто си е народ с математика ниво 5 клас...как да знае нещо народЪТ??
22
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Човека си има шпиц команда в Перник за поръчкови убийства,не го закачайте толкова си може -мутренски изпълнения!