Борисов: Световни експерти опровергават тезите за фалит на държавата!

"Standard & Poor's" потвърди кредитния рейтинг на България със стабилна перспектива
Обновена: 28 ное 2020 17:17 | 28 ное 2020 16:17, Веселина Йорданова
221
Борисов: Световни експерти опровергават тезите за фалит на държавата!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Очаква се бързо възстановяване на българската икономика след пандемията, без поява на дисбаланси във външния и финансовия сектор през следващите две години. Това посочва премиерът Бойко Борисов, като цитира Международната рейтингова агенция "Standard & Poor's", която потвърди дългосрочния и краткосрочния кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута 'BBB/A-2' със стабилна перспектива.

Заедно с доклада на Moody's oтпреди близо 2 месеца, това е поредната добра оценка на престижна международна агенция за страната ни, което показва, че мерките предприети от правителството са в правилна посока и дават резултати, коментира министър-председателят.

Не ние, а световните експерти опровергават тезите на нашите противници за фалит на държавата. Успяваме да поддържаме икономиката и финансите, въпреки пандемията, която тормози цял свят, заявява още той.

Според световните експерти от агенцията ние сме една от държавите с най-ниските темпове на намаляване на брутния вътрешен продукт. Заедно със запазената външна конкурентоспособност ще можем бързо да се върнем към ускорено нарастване на БВП.

От "Standard & Poor's" отчитат още, че бюджетният дефицит ще остане умерен през настоящата и следващата година. Агенцията изтъква и голямото значение за българската икономика и фискална стабилност от включването на българския лев във Валутния механизъм II.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още по темата: Бойко Борисовдефицит
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
5
 
13
 
! Отговори
Stoyanov преди 3 години
Ние понеже не виждаме какво се случва в държавата а и не разбираме , чакаме няакой да да ни даде плюсове че Б.Б да каже виждате ли добре сме. А ние сме барометъра , не някакви експерти. Ексертите ли знаят какво се случва тук или ние народът.
20
9
 
12
 
! Отговори
икономика на помощи преди 3 години
Бг няма какво да фалира, защото няма нищо. Всичко беше унищожено от седесеарите и ГЕРБ и сега са само помощи останали и печатница ако дойде нещо от ЕС. Като растат помощите ще расте и икономиката.
19
4
 
11
 
! Отговори
Цонката преди 3 години
Тонката е наред да защитава и отработи надника!Или в уикенда не работи?
18
4
 
14
 
! Отговори
Тато из Правец преди 3 години
Коя българска икономика,бе ???!!!
17
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Ние сме фалирали отдавна.Страна без реално образование,здравеопазване и стопанство,която разчита само на някакви европари и заеми.С получените пари се плащамна псевдо полиция,псевдо учители,лекари,администрация.Не сме и за третия свят ,а сме уж в ЕС и Нато.Надминахте Тато."Да много е гадно! ВСИЧКО Е ГАДНО! Баце, такива като теб ги съжалявам....толкоз черна да ви е главата....или си тегли ножа или отивай на терминал 2 и към я изток, я запад....ама така не може да продължава...бегай!!!
16
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лажа е туа уе
15
3
 
22
 
! Отговори
питанка преди 3 години
Не е ли възможно, поне в събота и неделя да не ни занимавате с този?
14
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя е напълно изкукал.
13
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Az na muzikata li da ti vqrvam ili na 40 te milqrda zaem dosega za BG "Вервай на льотчика и ***, а и не са 40 милЕарда, а 400 милЕарда!!! Колкото повече толкоз повече...е казал мечУ пух!
12
3
 
12
 
! Отговори
мак преди 3 години
От кога думата "ко.м.ун.яг.и" е нецензурна, че я заменихте със звездички?
11
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоз живее в някакъв свой измислен свят...
10
4
 
5
 
! Отговори
Психиатър преди 3 години
Кой постигна всичко това с визия, ум и управленски талант?
9
2
 
6
 
! Отговори
Asan преди 3 години
Bace dai nqkoi lev ni sa pravi na lud decata gladni
8
4
 
23
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Тоя като щрауса си наврял главата в пясъка да не вижда опасността и толкоз!Живее си в своя свят на фантазии и заблуди!Не е добре с главата!Сериозно!Не знам предвидено ли е в конституцията да бъде сменен премиера когато е луд,неадекватен и т.н!?
7
6
 
31
 
! Отговори
World expert преди 3 години
Този жалък индивид няма собствено мнение!
6
4
 
29
 
! Отговори
Когато премиера преди 3 години
На ЕС членка лъже така безочливо, не очаквайте НИЩО добро за нейните граждани докато той е на власт.
5
3
 
32
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 3 години
БЕ ВИЕ СТЕ СИ ДОБРЕ АМА НИЕ В МЕСЕЦА ОБЯВЯВАМЕ ФАЛИТ И НА 25ЧИСЛО 5 ДНИ ПРЕДИ ЗАПЛАТА БАНКРУТИРАМЕ.Я КАЖИ БАЦЕ КАК МУ ДАДОХТЕ НА ОНЗИ ДЕДО С КОЛЕЛОТО 200лв. ДА ИГРАЕ В ПОСТАНОВКАТА АРЕСВА ЛИ МУ АСФАЛТА.(СЕВДА ПИКЧЪРС)
4
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
E dobre gi tegli zarad krizata ama gi razdade na xotelieri ,mutri ,golemi biznesi za bednotiqta 50 lv a ti gi dam ti karai meseca s tqx.
3
5
 
29
 
! Отговори
мак преди 3 години
Забрави да нарита Радев и ***. По-добре да коментира 1 място по смъртност, ама имиджа му ще пострада. нарцис смешен.
2
5
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние сме фалирали отдавна.Страна без реално образование,здравеопазване и стопанство,която разчита само на някакви европари и заеми.С получените пари се плащамна псевдо полиция,псевдо учители,лекари,администрация.Не сме и за третия свят ,а сме уж в ЕС и Нато.Надминахте Тато.