Лекарите против разхлабването на мерките след 21 декември, да стиснем зъби

По 360 лв. допълнително и за специалистите по здравни грижи
Обновена: 15 дек 2020 13:33 | 15 дек 2020 13:33, Камелия Цветанова
242
Лекарите против разхлабването на мерките след 21 декември, да стиснем зъби
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лекарите също се обявиха против разхлабването на мерките след 21 декември.

Според председателя на БЛС Иван Маджаров, ако това се случи, здравната система ще бъде силно ударена след Нова година.

Той обясни, че на срещата при премиера Бойко Борисов днес се е стигнало до споразумение да има представител на извънболничанта помощ в Националния оперативен щаб, като представителят на БЛС ще настоява там да не се облекчават мерките преди празниците, защото не се наблюдава намаляване на броя на заболелите в болничните заведение, както и в интензивните.

Още по темата

„Българските лекари се обръщаме към цялото общество, нека да стиснем още малко зъби, тази Коледа ще сме в по-тесен кръг, така бяхме и по Великден, но нека да не виждаме повече линейки с пациенти, които се задушават и няма къде да бъдат приети“, призова Маджаров.

Според него не бива да се рискува да се стига до ситуация, при която лекарите трябва да решават кого да спасяват.

Председателят на БЛС не се ангажира със становище кога би трябвало да паднат ограниченията.

Шефът на НЗОК Петко Салчев също смята, че не трябва да се разхлабват мерките след 21 декември.

Здравният министър Костадин Ангелов увери, че властите ще  положат всички усилия да управляват кризата с разум.

„Обещавам, че няма да се ръководим от емоции при вземането на решенията“, каза той.

На брифинга в МЗ стана ясно още, че от 1 ноември със задна дата и професионалистите по здравни грижи да получат допълнително пари.

Решението е те да са по 360 лева месечно.

“Като тези мерки + обявените досега за подпомагане на лекарите в ДКЦ-тата и общопрактикуващите лекари ще получат своята устойчивост и през следващата година", обясни шефът на БЛС.

Той допълни, че лекарите подкрепят антигенните тестове да се приравнят към PCR, защото е от изключително значение за идентифицирането и изолирането на болните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
5
 
8
 
! Отговори
да лекуват преди 3 години
Лекарите да си лекуват! Хората да си праднуват!Край на локдауна!
150
3
 
6
 
! Отговори
До Възмутен преди 3 години
Ако дойде Киро Кофраджиста и ти каже 1000лв за да ти помогна, ще трябва да дадеш, но ако дойде пожарникар, трябва като Гюро Михайлов да се хвърли в огъня, на него това му е работата. Лекарят ги иска защото ситуацията е извънредна, няма лекарство и т.н.
149
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 155 Борисов каза ,че е осигурил и раздал над милиард през изминалия месец Не виждам , защо лекарите трябва да са виновни Всяка нормална държава компенсира загубилите си работата . Колко ги компенсира е тема на друг разговор дават по някое евро , колкото да се имитира дейност
148
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега здравеопазването ни е зле, но все още има нещо. Не ми се мисли какво ще стане след епидемията и фалита на всички държавни болници заради епидемията и спрените планови операции.
147
3
 
8
 
! Отговори
ЛекЪри преди 3 години
Не искат да се ваксинират, ама защото на тях сега им е хранилката, нека всички да фалират.Като толкова ще ги пазим и те определят съдбата на всички, нека се ваксинират. Иначе до 2030-та ще им пазим системата на крадливите изнудвачи и рушветаджии.
146
2
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Заради тази епидемия, всички болници са фалирали или ще фалират докато се справим с епидемията. Парите по пътеката за Ковид-19 са доста по-малко, отколкото струва лечението. Плановите операции са спряни, приходи няма, а разходите са голями. Това води до фалит.
145
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 150 Ама хирурзите не оперират в момента , ако няма спешен случай В много болници , особено в малките населени места всякакви лекари , включително и хирурзи лекуват само с Ковид едно по едно падат различните отделения и всичко става само за Ковид Пак ти казвам , няма нормален човек да се подлага на подобен стрес , риск , за да прибере някой друг лев , според твоите думи . И това е по цял свят Преди пандемията инфекциозните отделения не са стояли празни
144
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТИЯ НЕГОДНИЦИ ЗАЩО НЕ ОТИДАТ ДА ГО КАЖАТ ТОВА В БЮРАТА ПО ТРУДА, ДЕТО СА ФРАШКАНИ С БЕЗРАБОТНИ, ДА ГИ ВИДЯ!АМА ДА СИ ВЗЕМАТ МЕДИЦИНСКИ МАТЕРИАЛИ, АКТО ЯДАТ БОЙ ДА СИ ОКАЦЖАТ ПЪРВА ПОМОЩ?
143
7
 
4
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До 155Да беше учил за лекар!
142
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Антъни Джошуа шампион!!! и само ЦСКА! :D
141
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДА СТИСНЕМ ЗЪБИ???ЛЕСНО ВИ Е НА ВАС С 1 000ЛВ МЕСЕЧНА ДОБАВКА, А АЗ КАКВО ДА СТИСКАМ, КАТО НИ ПРЯВЯТ ЛОКДАУН НА ФИРМАТА - ИЗЛИЗАМЕ В НЕПЛАТЕН ОТПУСК???АЙДЕ ДАЙТЕ СИ ТИЯ ДОБЖАВКИ НА ТАКИВА КАТО МЕН, НАЛИ ПЛЕДИРАТЕ ЗА СЪПРИЧАСТНОСТ!!!!
140
2
 
1
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До Ганьоаз искам ? Не сме малко :D
139
9
 
6
 
! Отговори
Възмутен преди 3 години
Лекарчето, какво ще кажеш, ако ти се запали апартамента (да не се случва), като дойде пожарникаря да каже че иска допълнителни 1000лв., защото е опасно?!?!?!Всеки ще се съгласи, че да влезеш в горящ дом е хиляди пъти по опасно от това да лекуваш грипче, при условие че това ви е работата... ДА не говори колко лекари отказаха да лекуват К19 болни и масово си подадоха оставки!Ами ако армията си подаде оставка по време на война?!Лекарите сте обърнали всичко само на ПЕЧАЛБА и КРАЖБА!
138
6
 
9
 
! Отговори
Ганьо преди 3 години
При положение, че никой не иска да се ваксинира, освен стаден имунитет, друго няма смисъл. И да затварят и да отварят, не е ли всички да го изкарат, файда никаква.Само отлагане на проблема за по-натам.
137
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лекарите звучи твърде общо. Кои лекари?
136
3
 
8
 
! Отговори
до Анонимен 145 преди 3 години
Казах ти че работя в болница и съм на ясно със всички схеми на източване на здравната каса! Лекарчето, пак хвърляш прах в очите на хората, дето не знаят как са нещата... Да хирурзите взимат пари по пътеки, но те са в ХИРУРГИЯ, а Вие лекувате вирусни заболявания, тоест пари от пътека ХИРУРГИЯ няма как да източите, защото не можете да оперирате - НАЛИ! Но сега ви е паднало да лапате здраво за К19 и да плашите хората, за да източвате МИИОНИ колкото се може по дълго! Не ви дреме за хората!
135
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лекарите са по-голяма мафия от политиците. Нямам грам уважение към тия чичовци, които ги показват всеки ден по медиите и обясняват колко е изтормозена здравната система. Отваряйте държавата!!!
134
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 144В цял свят е така , милиони останаха без работа , без дом и оцеляват ден за денЛекарите не са виновни за това
133
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 144Всичко е една голяма измислица , за да може лекарите да прибират парите Някои дори починаха , само и само да затвърдят конспирацията Други седмици наред не излизат от болницата и те по-същата причина Трети боледуват и продължават да лекуват За 1000 лв , които не всички получават Как ги мислите такива ....
132
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще се дигнеме на бунт вече!!!!Няма да ни правите на маймуни!!!!!