От любов... българка захрани с €220 000 мним американски "адмирал"

Измамникът все имал "нужда" от пари, а влюбената жена постоянно пращала
17 дек 2020 08:40,
147
От любов... българка захрани с €220 000 мним американски "адмирал"
Снимка: Pixabey

Общо 220 000 евро изпратила българка за 1 година на лъжлив американски адмирал. Тя се запознала с киберизмамника във Facebook в началото на 2020 г., пише "24 часа".

Историята е подобна на тази с банкерката от Варна Невена Йорданова, която открадна над 1 млн. лв. от сметки на клиенти, за да ги прати на виртуалния си любим.

Младата дама и "адмиралът" започнали чат в мрежата. Мъжът ѝ обяснявал колко я харесва. Профилът му бил пълен със снимки от различни учения и мисии. На тях позирал с красива бяла униформа, типична за флота. Докато си писали с българката, продължавал да качва нови кадри.

Двамата се сближили. "Адмиралът" обяснявал как иска да напусне армията след края на поредната мисия. Един ден ѝ споделил, че дъщеря му е катастрофирала. Трябвали много пари за операция, а той ги нямал. Българката вече била толкова хлътнала, че тя сама предложила да му ги изпрати. Мъжът приел и поел ангажимент да ги върне.

В следващите дни постоянно обяснявал как се извинява и колко му е неудобно за ситуацията. Причината да е без пари била, че си поръчал нова кола дни преди инцидента с дъщеря му.

Вместо да се похвали с возилото обаче, нова "катастрофа" го сполетяла. Този път автовозът се обърнал, а "военният" не бил застраховал автомобила. Българката пак му пратила пари.

Последвали още няколко трансакции, а сумата набъбнала на 220 хиляди евро. Жената вземала парите от своя баща, чиято фирма е сред топ 100 на българския бизнес. Тя го лъжела и давала най-различни обяснения защо се нуждае от толкова много пари. Бащата ги давал, а парите буквално само за минути се задържали в сметката ѝ.

Жената няколко пъти канила мнимия адмирал в България. Той се оправдавал, че няма как да напусне преди края на мисията си. Обяснил ѝ, че няма как тя да го посети, тъй като се намира във военна база и правилата не го позволяват.

Българката разказала на приятели за виртуалната си любов. Те се усъмнили и ѝ казали, че е жертва на измама и трябва да подаде сигнал в отдел "Киберпрестъпност" на ГДБОП. Въпреки че всички били категорични, че е измама, българката писала на възлюбения си. Казала му, че според всички той е мошеник. Мъжът отрекъл, но приятели на жената я убедили да поиска да се видят на видеочат. Той приел, но още на втората секунда изключил картината и се оправдал с проблем с камерата. Едва тогава момичето склонило да подаде сигнал.

Случаят се разследва, според криминалисти парите са преминали поне през 20 банкови сметки, а след това следите им са заметени през компании за парични преводи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо подозрително няма, напълно е възможна такава история, и не е нужно да е замесен българин. Никакво пране на пари няма, пари перат незаконни дейности, не фирми от топ 100. Най-вероятно е била наивна и се е похвалила как живее в разкош с цел да го впечатли.
117
1
 
4
 
! Отговори
Това НЕ Е преди 3 години
Не е измама а ДАРЕНИЕ от ЛЮБОВ. Де тоя късмет на повече хора да се случва да бъдат дарявани с подобни дарения.
116
2
 
6
 
! Отговори
4epa преди 3 години
ЛЕСНИ ПАРИ ДОШЛИ - ЛЕСНО ОТИШЛИ !!!!!!!!!!!! ТЕ КОМУНИСТИТЕ- СОЦИАЛИСТИ ОГРАБИХА НАРОДА ТА ЕДНИ 220 000 - БЪЛХА ГИ ОХАПАЛА !!!!!!!!!
115
2
 
10
 
! Отговори
Чекмеджето преди 3 години
Адмирала е българин или има много близък замесен българин. Няма случайни писания в фейса на щерка с бизнес татко.
114
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако въпросната беше работила поне ден, щеше да се замисли дали да праща заработените с труд пари на някой безделник. Ама немъчени пари се харчат с лека ръка. А въпросните генерали от амерканската армия от години разпращат писма из пощите за да търсят подобни бели птици. Явно някои даже и намират.
113
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комшиите оттатък Дунав са по ,,адмиралските'' изпълнения,но напоследък успешно се включват много индийци и чат-пат по някой израелец.Последният голям ,,адмирал'' беше от Франция,и направо точеше от държавната банка само с обаждане по телефона,беше замъкнал стотици милиони.Обаче се оказа че този ,,играчоре'' е с израелско гражданство и успя да се измъкне.Когато го изискваха да го екстрадират,от Израел им отвърнаха че човекът си има граждански права и не могат по никакъв закон да им го върнат.
112
3
 
1
 
! Отговори
Франко преди 3 години
Да си ги харчи сладко браво на човека
111
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази история намирисва! Или както казват англичаните "something fishy"
110
1
 
9
 
! Отговори
Асан преди 3 години
До Анонимен 121Еш па таа! Ама ти по кой свет живееш ***!Ми ако тия шашавляци ги немаше, от кво щеа да живеат сичките римляне наши и политиците!?
109
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е за вярване, че съществуват толкова наивни хора!!! На кой свят живеете бе?
108
3
 
5
 
! Отговори
Язе - хамериканот преди 3 години
Дъ ми пращате паре оти да спасевам светот!И да ми ги носите у филипувци до коня.Куту станъ бугат шъ ви спуненувъм.
107
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МехмедКако Кyри, не се подвизавай като Мехмед. Знаем те!
106
1
 
8
 
! Отговори
Мехмед преди 3 години
До любовта е сляпа Искам да поптьам,какво пушиш,другарю? Аз също искам тази трева.
105
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато има балъци, ще има и измамници.
104
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Последният такъв случай беше с богата жена от САЩ, измамена от мъж, представящ се за Брад Пит, след което тя се опита да осъди самия Брад Пит за измамата. Сериозно.
103
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От любов не може да ги даде без дори да е видяла лицето му. Няма как да е толкова инфантилнаИзмамата е класическа и измамените хиляди. Прави се редовно от северноафриканци с крадени чужди снимки със самотни жени от Западна Европа, да не говорим за жените, мамещи мъже за пари в интернет по същата схема.
102
3
 
5
 
! Отговори
??? преди 3 години
По-логично е тати да пере пари или щерката да краде тати. Но животът понякога бива е нелогичен
101
0
 
0
 
! Отговори
Иванова преди 3 години
До Падаря----Ако не я гръмнат като тази фермерка с голямото наследство
100
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво пране на пари, като парите са дадени, проследени през колко банки са минали и къде отиват. Нищо, че не показват лицето на жената. Ние преди видяхме една банкерка. Чудно ми е тоя татко бизнесмен не пита ли какви са тея харчове? Друг момент момата колкото и да е грозна, ако е! В тея среди никой не я свали, тя тръгна по нета любов да върти. Да прати 1000 лв., Евро, долари- ама 220 к Евро? Малко ми е странно.
99
1
 
24
 
! Отговори
БГТ лин преди 3 години
На тоя народ кога ще му дойде акъла в главата. Или започнаха да си измислят статии,за да четем ние другите ***,