Струпвания във веригите? Глоби и за обекта, и за клиенти

Екипи ще контролират спазването на мерките за празничното пазаруване
62
Струпвания във веригите? Глоби и за обекта, и за клиенти
Снимка: БГНЕС

Санкции както за търговските обекти, така и за клиентите ще има при неспазване на здравните мерки в големите хранителни и нехранителни търговски вериги. Това каза икономическият министър Лъчезар Борисов, който заедно с главния държавен здравен инспектор Ангел Кунчев днес се срещна с техни представители.

Нареждането за това е на премиера Бойко Борисов, като целта е да се гарантира безопасното пазаруване във връзка с предстоящите празници.

Още по темата
Екипи от представители на МВР, пожарната, РЗИ, Комисията за защита на потребителите и Агенцията по безопасност на храните ще контролират спазването на противоепидемичните правила в търговските обекти и ще помагат за ограничаване на струпването на хора, каза Кунчев.

Икономическият министър изтъкна, че търговските обекти са декларирали, че ще продължат да спазват мерките, голяма част от тях са реорганизирали дейността - има повече дезинфектанти, правят се проверки на входовете, а някои от веригите са с удължено работното време, други са назначили повече охрана.

Министърът съобщи, че със социалното министерство вече е обсъдена възможността на търговски вериги, които изпитват недостиг на кадри за охраната или персонал, да се осигурят хора през Бюрата по труда, предаде БТА.

От бранша са поискали да има и "бърза писта" за ваксиниране на хората на първа линия в тези магазини, което също се обмисля.

Представителите на търговските вериги декларираха, че стриктно ще спазват мерките и призоваха хората да бъдат отговорни. От там допълниха, че по-силно полицейско присъствие би дисциплинирало поведението на хората по опашките преди празниците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
1
 
! Отговори
Глобяващ преди 3 години
За ежедневните струпвания на министри и на псевдо здравни експерти пред телевизионните камери, също ще глобявам!
58
0
 
1
 
! Отговори
Меркелчо преди 3 години
До Ямболски цървулИмаш ли си и най-малка представа каква градушка ще очука канчето на бате ти Бойко, ако реши да направи нещо срещу някоя от немските вериги?! Веднага ще скочат срещу него цялата им бизнес общност в Бг, а баба Меркел само ще му позвъни по телефона и оня ще заплува рязко в собствените си екстременти. Ако го отнася някой ще бъдат или онези *** литовците, или някой по-малък от тях. Фантастико няма да са, имат яка гърбина.
57
0
 
3
 
! Отговори
666 преди 3 години
А бе, Натали, може ли да ни занимаваш с твоята си простотия? Кой ти ходи всеки ден с цялото семейство да пазарува? Егаси изперкалия народ!
56
3
 
11
 
! Отговори
Натали преди 3 години
Относно струпванията - не е лошо като за начало да се самоограничим и да не ходим с цялото домочадие на пазар всеки ден.
55
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До анонимен 32: И само двама човека да има в магазина, който обича да се бута, веднага отива да се залепи за другия.
54
1
 
10
 
! Отговори
Чай пии уй преди 3 години
Тея всеки ден нова глупост !
53
1
 
8
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
До 53Много овци ще приемат жигосването.
52
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Започва се. Работещите във супермаркетите скоро ще имат избор: ваксиниране или търсете друга работа. Преди това обаче ще фалират малките работодатели и шансовете ви за намиране драстично намаляват. Ще останете ли тогава божи чеда или ще приемете знака на звяра?
51
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борим вируси с полиция. Даа, всичко е по медицински причини причини,казват. Само вместо лекари ще ви "лекува" полиция.
50
1
 
8
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Тези нашите " загрижени" за живота ни от НОЩ ...що не затворят Кауфланд,Лидл ,и другите големи вериги ???? Защо???? Там ИМА НАЙ- ГОЛЯМО СТРУПВАНЕ НА ХОРА!!!!!
49
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Големи разбирачи и дават все акъл на много по-умни хора от тях."Кой е по-умен, че не разбрах? Мунчев който в началото на годината обясняваше, че нямало опасност вируса да дойде в България? Мунчев, който заедно с останалите ***.ио.ти безмозъчно преписват мерките на другите държави и си сменят заповедите през седмица? Плиткоумния мутрафон с двете мозъчни гънки, който за жялост е премиер на тази държава?
48
1
 
8
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 3 години
Малка аптека в крайморски град,трима проверяващи плюс оператор ,плюс милиционер ,плюс журналистка от съответната телевизия,всичките набутани на няколко квадратни метра
47
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много сте отворени бре, ами ще пазарите един път на седмица, а има и интернет. Големи разбирачи и дават все акъл на много по-умни хора от тях. Ако сега не се спазват строго мерките, третата вълна така ще ви изтрещи, че идея си нямате.
46
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най интересното е че ни една продавачка от така наречените търговски вериги не е умряла от овчия грип ..иначе щяха да го тръбят много
45
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредната глупост на щаба , начело с Винету. Управляващите имат ли си поне малка идея, с тези тъпотии, колко време ще губим за пазаруване?
44
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Нареждането за това е на премиера Бойко Борисов, като целта е да се гарантира безопасното пазаруване във връзка с предстоящите празници."Естествено, че ще е по нареждане на главния мaлoyмник. Той не виси по опашки в магазините заради oлигoфpeнcкитe си мерки.
43
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Това каза икономическият министър Лъчезар Борисов, който заедно с главния държавен здравен инспектор Ангел Кунчев днес се срещна с техни представители.Нареждането за това е на премиера Бойко Борисов, като целта е да се гарантира безопасното пазаруване във връзка с предстоящите празници."Ей, тьпaнapи безподобни, ако трябва всички да ви спазват мерките, това означава да висим половин ден на опашка докато ни дойде реда да пазарим. Използвайте си граховите зърна дето ви дрънчат в главите.
42
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали са с маски, като пазят толкова могат да се струпват.
41
0
 
3
 
! Отговори
Мекия Рон преди 3 години
е с КОВИД, Мекроновица в голям риск!
40
4
 
4
 
! Отговори
LosHo преди 3 години
Гледам в Кауфланфд Варна 0830-1030 спокойно си влизат хора от всички възрастови групи. Държавата я няма !

Спонсорирани публикации