Двойните сметки за парно изкараха софиянци на протест

Монополистът се оправда с по-студеното време от миналия ноември
287

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Недоволни от двойните сметки за парно, които получиха през ноември, столичани излязоха на протест в Триъгълника на властта.

Проявата беше организирана от председателят на Гражданската платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова.
Митингът премина под надслов "Да си върнем Топлофикация. Срещу високите сметки за парно".

Още по темата

Въпреки че ВАП нареди на КЕВР да извърши проверка на ТЕЦ-София заради шокиращите фактури за отопление, клиентите на монополиста няма да получат компенсации.

Практиката досега обаче показва, че такива инспекции обикновено завършват без резултат за крайните потребители.

Подобна проверка беше направена преди няколко месеца, след като хората получиха по едва 20 лева компенсация за по-евтиния газ от август миналата година. Резултатът от проверката беше - всичко е наред, сметките са изчислени правилно.

Сега абонати на “Топлофикация София” получиха с над 50 на сто по-високи сметки за ноември спрямо миналата година, въпреки по-ниската цена на топлинната енергия за този отоплителен сезон.

Абонатите на най-голямото дружество плащат по 82,09 лв. за MWh, докато през миналия сезон са плащали по 95,64 лв. за MWh. Оправданието на “Топлофикация София” за високите фактури е увеличеното потребление с около 29%, което пък е резултат и на по-ниските температури спрямо миналата година.

Метеорологът Петър Янков обаче коментира пред „Труд“, че  месец ноември 2020 г. е бил с едва около 3 градуса по-студен спрямо 2019 г.

В петък Манолова призова енергийният министър, а не КЕВР, да провери сметките за парно и топла вода за ноември 2020 г. Докато трае проверката, Борисов да наложи мораториум върху плащането на сметките, поиска още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
3
 
4
 
! Отговори
Не обичам тец преди 3 години
Ей затова ТЕЦ-никога! В общака като бях беше супер слабо, хората на квартири се оплакват от сметки... Мизерия пълна. Завинаги мисля да съм на газ...
132
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 137"Неграмотен народ колкото сега има в соца никога не е имало."Всеки, който тук е писал нещо и милее за Соца е доказателство за обратното. Начело с "Киро" а.к.а. ФСБ и още много подобни имена.
131
2
 
2
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
До ATAKA_FOREVER .....НЯМА ГО ХРУШЧОВ ДА ДАВА Газ без Пари!.....Каква газ е давал Хрушчов бря ***?!?
130
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименНеграмотен народ колкото сега има в соца никога не е имало. демокрация=демопростация каквото сега е положението с така наречения Български народ.
129
8
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Мая Манолова като видях и спрях четенето. Всичко е ясно. Пак сух напън :)))))))))))
128
1
 
9
 
! Отговори
прахмапут преди 3 години
На Топлофикация девизът трябва да бъде:" Кръв повръщам, пари не връщам! "ХАХАХАХАХА
127
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
не е излъгал 78с са със ддс какво му излиза ти влез пак за да прочетеш добре
126
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Киро БрейкаКиро, мой покафенял приятелю, това какво комунистите пишеха на опаковката, не променя факта, че не беше това, което целия нормален свят разбира под това име. Сега разбираш ли, брато, какъв е проблема? Комунистите са ти промили мозъка кое какво е, а ти си толкова зле, че даже не го осъзнаваш, че са те разигравали. Те нарочно ви държаха неграмотни, а вие се гордеете с това, че и агресивно искате да се върнат пак времената на неграмотността. То един неграмотен какво друго да иска?
125
4
 
7
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Да са ви сладки бананите, бананоядци .. !От корите + захар, направете ракия.Нали сте Юнаци ?!Захарта да не е от кубинска тръстика, щото е комунистическа - лоша.
124
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов е скъп приятел на Ердоган и Путин, но за тях е приятел, за нас е само скъп, защото ние плащаме сметката. Под шлифера на Ердоган Борисов и Доган казват: ние ще участваме във властта и ще бъдем напред в усвояването на най-голямата порция инвестициите на ЕС в България. Същите пари, предназначени за модернизацията на страната.
123
4
 
2
 
! Отговори
ATAKA_FOREVER преди 3 години
ТОПЛОФИКАЦИЯ НА СКРАБ!ДОЛУ ПАРНОТО!НЕ МОЖЕ ..НЕ СТАВА НЯМА ГО ХРУШЧОВ ДА ДАВА Газ без Пари!.Закривайте и Всичко на Отпадъчните.
122
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Киро БрейкаКиро, мой прятелю, марципана се прави от бадеми и захар. Това, че в Комунизма наричаха "марципан", което няма нищо общо с марципана, е това, за което говорех, но ти освен в квартала не си излизал никъде и още си живееш със "знанията" от соца. Брато, вас не ви ли е срам, че сте си прекарали живота в неграмотност, че и се гордеете с това и искате пак да се върнат времената, когато можехте да сте си неграмотни? Ти затова освен банани нищо друго не можеш да измислиш. :)))
121
3
 
2
 
! Отговори
До кирчо брейка преди 3 години
Ха ха ша *** от злоба по леко, успокой се;) Колко места съм обиколил по света, вие през комунизма и на картички не сте виждали щото не ви даваха..
120
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комунистите смятат бананите и тоалетната хартия за свой личен, класов враг !а сега вече и шоколада ... добре, че всичките са в такава възраст, че вече ги чакаме - хайде другари, време ви е !!!
119
1
 
5
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Протест сега,сметки двойни уж има,а еврото като въведат,цени ще удвоиме...
118
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До хахааПравилно. Ако ползвате повече очаквайте по-малки сметки. Тва в червените школи го учите?
117
0
 
14
 
! Отговори
хахаа преди 3 години
ЕТО ГО ДРАСТИЧНОТО НАМАЛЕНИЕ НА ТИКВАТА С 50% -ПОМНИТЕ ЛИ КАК НИ ЛЪГА МИНАЛАТА ЗИМА!НА 28.03 ПАК СПЕТЕ, НЕ ГЛАСУВАЙТЕ , И МНОГО ЩЕ ИМА ОЩЕ ДА ПРОТЕСТИРАТЕ...
116
0
 
7
 
! Отговори
до 131 преди 3 години
Защото тази от самоковските баири не е провинциалистка, а кореняк софиянка, викаш, а ?
115
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комунистите смятат бананите и тоалетната хартия за свой личен, класов враг !
114
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормално е като работим почти всички хоум офис.Аз например преди го слагах на 2, а сега нон стоп е на 6.Не съм специалист и не знам как точно се произвежда тази енергия, но предполагам че струва пари. А и работниците, които я произвеждат, не вярвам да са от Ордена на Майка Тереза и да работят без пари.