Двойните сметки за парно изкараха софиянци на протест

Монополистът се оправда с по-студеното време от миналия ноември
287

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Недоволни от двойните сметки за парно, които получиха през ноември, столичани излязоха на протест в Триъгълника на властта.

Проявата беше организирана от председателят на Гражданската платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова.
Митингът премина под надслов "Да си върнем Топлофикация. Срещу високите сметки за парно".

Още по темата

Въпреки че ВАП нареди на КЕВР да извърши проверка на ТЕЦ-София заради шокиращите фактури за отопление, клиентите на монополиста няма да получат компенсации.

Практиката досега обаче показва, че такива инспекции обикновено завършват без резултат за крайните потребители.

Подобна проверка беше направена преди няколко месеца, след като хората получиха по едва 20 лева компенсация за по-евтиния газ от август миналата година. Резултатът от проверката беше - всичко е наред, сметките са изчислени правилно.

Сега абонати на “Топлофикация София” получиха с над 50 на сто по-високи сметки за ноември спрямо миналата година, въпреки по-ниската цена на топлинната енергия за този отоплителен сезон.

Абонатите на най-голямото дружество плащат по 82,09 лв. за MWh, докато през миналия сезон са плащали по 95,64 лв. за MWh. Оправданието на “Топлофикация София” за високите фактури е увеличеното потребление с около 29%, което пък е резултат и на по-ниските температури спрямо миналата година.

Метеорологът Петър Янков обаче коментира пред „Труд“, че  месец ноември 2020 г. е бил с едва около 3 градуса по-студен спрямо 2019 г.

В петък Манолова призова енергийният министър, а не КЕВР, да провери сметките за парно и топла вода за ноември 2020 г. Докато трае проверката, Борисов да наложи мораториум върху плащането на сметките, поиска още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чекмедже с пачки грее най-добре. Затова плащате на Боко двойни сметки - един лев за парното, един лев за чекмеджето.
112
2
 
4
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Само така , патриоти !!!! Борете се срещу мафията !!! Девиза ни е ,както си знаете. Свобода или Борба !!!! Не Смърт ,защото звучи много пораже07306нчески и робско ..
111
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Киро БрейкаАбе, ти май още не си го осъзнал: през Комунизма нямаше МАРЦИПАН.ХАХАХАХАХАХАХХАаКиро Брейка, бате!
110
7
 
0
 
! Отговори
До киро брейка преди 3 години
Ами сега си ям и шоколад (кеф ми швейцарски, кеф ми белгийски) и банани на воля. Свободен съм, мога да отида където искам по света, а ти си живей със спомените и злобата...
109
2
 
7
 
! Отговори
до 114 преди 3 години
Ами и касиерката в магазина трябва да яде. И тя има деца. Или вакаш - само инженера.Касиерикте не са хора, те да умират.То и докторите сега викат така за медицинските сестри, които им вършат цялата работа.Един работи - друг прибира парите.И при Обществените поръчки е така - облажват се само некадърници, но близки до Властта и Инспектора с Жипката.Банда неграмотници и крадци управляват България.
108
0
 
1
 
! Отговори
до 117 преди 3 години
Не е лошо като идея, но няма специалисти да го направят - не останаха.Или си мислиш, че нещата се случват с натискане на някакво имагинерно копче.
107
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 113 турбинистаДа отиди на ''Гюлечица'' и виж ако не са го сменили де.Станцията е на СУ
106
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спомените за соца сметки не намаляват!Излезте и отидете до ''Топлофикация''.Заявете,че няма да им ползвате услугата и ако и другите го направят край с тях.С викане и протести също не става.Дела трябват а не думи!
105
1
 
6
 
! Отговори
Еленко преди 3 години
Спря метрото, сега сигурно и ТЕЦ-а ще спре.
104
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Киро Брейка"кое не разбираш"Не разбирам защо не знаеш, че "марципан" не е заместител на шоколад, а нещо съвсем друго. Явно още от комунизма си/сте си си толкова неграмотни и не сте мръднали грам оттогава.
103
1
 
2
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Протестен валс,със вирус мутирал,за всеки *** с дебела глава,Корона ще има.
102
4
 
9
 
! Отговори
мак преди 3 години
С монополиста е така, винаги ще намери оправдание да вдигне цената. Какво да кажат тези, които се отопляват с ток, да не би да им е по-евтино, та винаги само за парно се говори? Пък и софиянците могат да се откажат от този лукс или да се върнат в провинция, нали винаги сте тежкари и гоните така наречените от вас "***".
101
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 111/115Тук е нормално разни безработни и общи работници да ти обясняват специализирани неща: като почнеш от военно дело, мине се през държавни финанси, медицина и се стигне до инженерни науки. Всичко знаят. Да се чуди човек, как така киснат във форумите и никой не ги е оценил досега.
100
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искаме както е на запад.Тръбите на парно да са до входните врати,изолирани и който иска си включва парно и плаща колкото е потребил,а не колко са му начислили нехранимайковците.Да фукнат кевъровци иванови и фандъчки,ненаяли се!!
99
1
 
11
 
! Отговори
?! преди 3 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
98
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искайте топло от Радев, нали ви обеща всичко ;)
97
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 105Беше, щото имахте само някои и щото инженера дето поддържаше съоръжението работеше за същите пари като касиерката в магазина.Айде У ЛЕВО.
96
0
 
4
 
! Отговори
до 111 преди 3 години
Викаш на Говедарци си имат парна турбина и си се греят на парата.Голям разбирач си ...Само ще ти кажа, че работя като турбинист. Повече няма да коментирам.
95
12
 
3
 
! Отговори
До 105 преди 3 години
То за това фалира целия СИВ. Щото всичко се дотираше от държавата и лъжеха народа, че това или онова било евтино или безплатно. Така всичко беше покрито та комунистите да крадат а народа да мизерства!
94
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 104Да днес се пуска вода и е тръба в тръба,но преди беше с пара,ама какво да ти обяснявам ти парна инсталация не си виждал работеща.То няма вече,май остана една на една почивна станция в Говедарци,ако още не са я сменили *** и виж.