Захариева: Не всички държави в ЕС искат РСМ да стане част от съюза

МВнР е готово да съдейства на съгражданите ни на Острова
Обновена: 21 дек 2020 19:52 | 21 дек 2020 19:20, Нели Христова
104
Захариева: Не всички държави в ЕС искат РСМ да стане част от съюза
Снимка: БГНЕС

България повече от други страни в ЕС и отвъд Океана иска Северна Македония да стане член на Евросъюза, но подкрепата ни не е безусловна. Това каза в интервю пред bTV министърът на външните работи Екатерина Захариева.

Не всички в ЕС настояват страната да стане член на съюза, уточни Захариева.

Тя повтори, че България настоява Северна Македония да изпълнява Договора за добросъседство – да се разберем за историята, де се изграждат пътни връзки, да няма език на омразата. Два български университета години чакат одобрение за откриване на филиал, български медии чакат одобрение да излъчват в С. Македония, даде пример за проблемите със съседката ни външният министър.

Захариева каза още, че се чака общо решение по този въпрос на Европейската комисия.

Тя напомни, че вече е решено 10-дневна карантина да се налага на всички пристигащи от Великобритания до 31 януари. Според нея полетите ще бъдат възобновени по-рано.

„Българските граждани винаги могат да се приберат у дома, но ще са в 10-дневна карантина. Никога не е имало забрана български граждани да се приберат“, коментира външният министър.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
1
 
0
 
! Отговори
Д-р. Гигълс преди 3 години
Македонска наденица . Само това може да се нарече македонско
81
0
 
1
 
! Отговори
Савата преди 3 години
Нещо не ми е ясно.Значи такава. ..Самуил е лъгал света че е българин.Защо ли?Ами защото да си българин е далеч по-престижно.Нещо като Филип и Александър Македонски.Които пък са твърдели че са елини.Е как пък никой достоен владетел не е твърдял че е макет.
80
0
 
3
 
! Отговори
Родени - 1944г преди 3 години
И да фиксираме веднъж завинаги-България не е била окупатор на Македония(1941-44г.)!Няма как да окупираш несъществуваща още държава,с несъществуващ народ и език още.Това е все едно българите да наричаме окупатори Римската империя и Византия за периода преди 681г.,само защото са владеели териториите и населението говорещо разни славянски диалекти,от които ние после създаваме България, български народ и български език.Същото правят и "македонците", но чак през 1944, с помощта на Коминтерна и ЮКП!
79
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
82 България призна реалността, РСМ да признае общото минало и че говори на "официален език на РСМ", той е диалект на българския. Да спре езика на омразата срещу България и да търси "македонско малцинство в България.
78
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
83 Добре, че теб никой не те пита. Изтреси си галошките и си седни на...мястото.
77
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
93 Добре, че теб никой не те пита. Изтреси си галошките и си седни на ...мястото.
76
1
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
аз не искам балканите да влизат в ес и нато каква ми е ползата на мен от товачленство аз европари не получавам тука е погреб бъкано от история религиянаркотици тероризъм и какво ли не Европа не знае какво си причинява с товаразширяване
75
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До-коДо5-коУспешна соработка с вас е само блокирането, където ни се отдаде случай.Най-после политиците ни се сетиха да защитават бг интереси.Защото абсулютно съм сигурен ,че ако вие бяхте на нашето место отдавна да сте ни блокирали,дори държавата не бихте ни признали.
74
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
76 Никой не ви застрашава границите, Австрия често изпраща войници и полицаи в Сърбия, Гърция ,РСМ, дори в България,да спират мигрантите към Западна Европа. След като досега не си се научил да различават думите от делата в политиката,толкова по-зле за теб. Австрия имаше същата позиция и за гръцкото вето, но не направи нищо 30 години.
73
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Договор за добросъседство и приятелство се подписва с с добронамерена държава към нас,а не с вражеска!Затова договорът трябва да се скъса и изгори.
72
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Тя повтори, че България настоява Северна Македония да изпълнява Договора за добросъседство да се разберем за историята.."-как да се разбереш с измислена държава с още по-измислена нация без абсолютно никаква история???Това винаги било или гръцка или българска територия а живущите там православни са българи говорещи на диалект който го разбира всеки и почти всеки може да го говори!!!Хайде стига вече сме ги дундуркали тия че вече наистина ми писна!!!Щом те са РСМ аз питам къде е южна???Точка!!!
71
1
 
9
 
! Отговори
ЛОЛ преди 3 години
Политиците с България и Македония са досадни, стъклото е счупено, няма слепване, взаимоотношенията се разпаднаха през следващите 20 години
70
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
69 Българските комунисти от БСП и компанията от метежа, са ***,арогантни, цинични и вулгарни, също като сърбоманите и руските хакери.Затова, пак ще изгубят на изборите.
69
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
68 Ти ако вярваш на Австрия, че ви подкрепя,много има да чакате. Виена имаше същата позиция и при гръцкото вето, та какво направи за 30 години с тази позиция,нищо. Няма да направи и сега. Австрийците няма да забравят, чий гражданин е атентаторите във Виена,а Курц е твърдо против повече мигранти, които източват социалната система в Австрия.Имате подкрепа в ЕС,но само на думи.
68
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
71 Комунистите изгониха българските турци , не българите. Комунизмът е отречени в България, като престъпен строй също като фашизма,така както са отречени и на Парижкоата асемблея през 2008. След падането на комунизма, българските турци върнаха имената си и могат да се върнат в България,ако искат. Сега те живеят и работят в ЕС,защото имат и български паспорти.Българите,поне не са ги избивали и изнасилвания масово, както сърбите-фашистите на 20 век, го направиха в Сребреница, Косово, Сараево..
67
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Малее ама е грозна
66
8
 
6
 
! Отговори
Косьо Димитров преди 3 години
Захариева си е сложила маска на устата за да не иска Иван Кръстев повече от нея да Му го ***, както редовно правеше тази соросоидка на политолога, за да стане външен министър на България,пък и след това, подкрепена от дълбоката държава, чиито рупор у нас е въпросният син на бив шеф на архива на ЦК на БКП. Жалко за съпругата Му, собственичка на Червената къща, че ще научи неща за "приятелката" си Катето. Но какво да се прави. Такъв е животът на калинките и ренегатите - днес аз тебе, утре ти мен
65
12
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
впрочем,тая Държанка ще се обърне на 180 градуса в мига,в който "ВСИЧКИ останали държави от ЕС" настоят СМ да стане член...Разбира се,НИЩО не зависи от тая МАРИОНЕТКА,нито от дебелашкото репчене на чорбаджията й от село Банкя..
64
12
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Анонимени кое й е "сексито"?
63
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
най-желаната секси министърка.