Ангелов часове след ваксината: Няма промени, чувствам се добре!

Общо 672-ма медици са имунизирани днес в София, Пловдив и Бургас
Обновена: 27 дек 2020 19:32 | 27 дек 2020 19:30, Веселина Йорданова
347
Ангелов часове след ваксината: Няма промени, чувствам се добре!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Здравният министър проф. Костадин Ангелов, който стана първият имунизиран срещу коронавирус у нас, се чувства добре.

Още по темата
"Всичко зависи от индивидуалната чувствителност на всеки отделен човек, от неговата реактивност и готовността да имунната системата да се справи с имуногена, вкаран в тялото чрез ваксина. Нито един от очакваните реакции не срещнах, чувствам се добре", каза той в предаването "120 минути" по bTV.

Ангелов каза още, че няма промени, които да наблюдава, включително на мястото на убождането липсва болка.

Министърът уточни, че няма проблем хората да се ваксинират и с противогрипна ваксина, и с ваксина срещу COVID-19, защото двете са съвместими.

По думите му желаещите да се ваксинират се увеличават с всеки изминал ден.

"Което означава, че разумът почва да надделява над емоциите, страхът отстъпва пред надеждата, защото хората разбират, че това е единственото спасение, за да се върнем към нормалния начин на живот", обясни проф. Ангелов, като допълни, че ще настоява всяка от фирмите производители да даде отговори на въпросите на българските граждани. 

"Постарахме се да гарантираме целия път на доставка на ваксините, както и температурния режим на доставка. Камионът, с който бяха доставени ваксините, поддържа същата температура като камиона, с който те бяха доставени в Европа. Под никаква форма не намирам шегите за уместни, напротив - те разколебават и се докосват до страховете до много български граждани", каза здравният министър във връзка с доставката на ваксините у нас с камион за кренвирши.

Следващите доставки ще се извършат с хладилни камиони на производителя на препарата "Пфайзер" и количествата ще отидат директно в специалните фризери на отговорните здравни инспекции в страната.

Той очаква до края на 2021 година да приключи ваксинационната кампания и да бъде обхванато 70% от българското общество.

Само през днешния ден срещу COVID-19 са се ваксинирали общо 672 медицински лица -  267 души в София, още 280 в Пловдив, а в Бургас хората с поставена ваксина са 125.

Ваксинацията продължава следващите дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


347
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едно е сигурно. Пандемиците ще свършат като фашистите след края на ВСВ.
159
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не съм бил там, но вярвам на учените и гшедам какво правят развитите нации. Европа, САЩ, Израел, т.е. белите страни са ваксинират. Защо пък да ви тровят с тази ваксина точно, а не с някоя от другите? Или пък защо не ви тровят с хляба или която и да е друга храна. Колко сте елементарни, като не съм бил там и вече ме лъжат. Материалът за нищо не става.
158
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
180 Ти на какво вярваш, ако не на НЕТА? На путин пропагандата ли антиваксърчета? А има и още едно инфо, до края на януари се предполага че около 40 милиона американци вече ще са получили поне една доза от ваксината, някои от тях естествено до тогава ще са получили и двете дози
157
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А асфалт паша кога?
156
1
 
3
 
! Отговори
ПОП преди 3 години
Леле колко работа ми се отваря! Първо при тия дето се боцкат (като министъра) - после при тия... Абе по добре да не го споменавам,
155
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Израел за нула време ваксинираха 2,5% от населението. Хората се ваксинират с желание. Обаче ние не сме Израел, ние сме про...с...ти. На официашни данни не вярваме, само на конспирации. Затова и сме на послесно място в Европа.
154
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ами има нет, провери в САЩ колко са ваксинираните до момента ( повече от МИЛИОН ДУШИ!), провери и за хора с алергична реакция (аз намерих за един на Модерна ваксината който след няколко часа бил изписан , а алергията отшумяла), починали от имунизация с Файзер и Модерна няма!Това са ФАКТИ!
153
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шефът на Пфайзер не се ваксинира. Да не е луд???
152
0
 
4
 
! Отговори
Полит Агитатор! преди 3 години
От Протеста- ,,Неваксинираните вън ! ,,Ваксините ни убиват Сталин- ,, Ти, ваксинира ли се ?! СЕЛКОП-а ,,,,Да не оставим неваксинирана слива в нашето село ,,Във всеки кооператор ваксина, във всеки комунист две Аз- ,,Чукането, алохола и ваксините сближават хората Червения кръст- ,,Да не оставим нито един пациент да умре без да е ваксиниран ,,Ваксината в малки дози е полезна във всякакви количества Кмета- ,,Селянино,ваксинира ли си яйцата КАТ- ,,Минута невнимание/без ваксина/ цял живот страдание
151
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен Kакви доказателства имат "фактите" ти. Празни думи
150
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Видният научен доайен Танас Мангъров няма ли да се ваксинира? Или той не признаваше ваксини
149
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добитъка трябва да се ваксинира.
148
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето малко факти- в Щатите вече ваксинираните са над милион души с ваксината на Файзер, проблемните са май 1- 2 души, като няма загинали от ваксината хора! губернията е 7 милиона значи проблемните преко сили ще са 7- 14 души ( ако ваксинираме и пеленачетата!), от друга страна до сега китайския вирус уби над 7000 българи...коит6о можеха да живеят ако бяха имунизирани срещу жълтата чума
147
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ванга каза да не се ваксинираме.
146
2
 
4
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Aко "опъне петала' ще влезем в СВЕТОВНИТЕ МЕДИИ )))АХАХАХАХХАХАХА
145
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Живеем при последният папа, предлагат ни "ваксина" съдържаща вещество наречено ЛУЦИФЕРаза, в Библията пише че повечето хора ще се отрекат от Господ и ще приемат знакът на звяра,но някой да не си помисли, че става въпрос за настоящето.Неее, това ще е стане в далечното бъдеще, в една отдалечена галактика.
144
2
 
6
 
! Отговори
пишем преди 3 години
те бегал с кремвирш.
143
1
 
6
 
! Отговори
Eee преди 3 години
За мутациите трябва време. Не става от днес за утре.
142
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То от толкова сланина много ме съмнява ваксината да има ефект при този *** зен човек?
141
5
 
11
 
! Отговори
Агент Фокс Мълдър 3 преди 3 години
..... Наистина ли мислите , че ако тези ... "Ваксини" ... Ставаха за нещо , щяха да Ви ги дават БЕЗПЛАТНО ...... Освен това - ПРОИЗВОДИТЕЛЯТ НЕ ПОЕМА НИКАКВА ОТГОВОРНОСТ ЗА ТОВА , КОЕТО ЕВЕНТУАЛНО БИ СТАНАЛО СЛЕД ИНЖЕКТИРАНЕТО !!!!! Това наистина ли нищо НЕ Ви говори ?!?! За да извадят на пазара наистина нещо КАЧЕСТВЕНО..... ТРЯБВАТ ГОДИНИ ТРУД !!!!! И ТО МНОГО ТРУД !!! За какви няколко месеца говорим ?!?! То е смешно ....... Но КОИТО ИСКА - ДА ХОДИ - БЕЗПЛАТНО е... Прав му път .......