Проф. Кантарджиев: Ваксината не достига до ДНК-то, няма да ни чипират

Според него нагласата към ваксините е била позитивна преди интернет
27 дек 2020 12:24,
329
Проф. Кантарджиев: Ваксината не достига до ДНК-то, няма да ни чипират
Снимка: БГНЕС

От 140 години в България се поставят ваксини, а обществената нагласа към препаратите е била позитивна преди появата на интернет. Това заяви пред bTV директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев.

"Няма да ни чипират, това което се вкарва в организма изобщо не стига до нашето ДНК и генетична информация. Ваксината влиза в човешките клетки, но не достига до ядрото им", каза още той.

Още по темата

По думите нежеланите реакции при ваксинация през изминалата година са били 16, а имунизираните са хиляди.

Проф. Кантарджиев обясни, че целта днес ваксинацията да бъде излъчена на живо по телевизиите е да се даде пример и да се докаже, че препаратът на "Пфайзер и Бионтех" е безопасен и ефективен.

"Ваксината, която дойде в нашата страна е от групата на РНК-овите ваксини. Те съдържат информационна РНК, която е синтезирана по модел, така че влизайки през нашите рибозоми, започва да синтезира белтък, който изгражда имунитет. Тя е изпитвана на над 400 хил. души. В САЩ - милион са имунизирани", каза той.

Относно бързата реакция при създаването на препаратите, той посочи, че от години се работи по този вид ваксини и това е бъдещето при имунизацията.

Директорът на НЦПЗПБ уточни, че медиците, които се ваксинираха днес с препарата на "Пфйзер"/"Бионтех" ще получат втора доза от него след три седмици. "Не са безсмъртни, докато се създаде имунитет трябва да минат 20-тина дни, трябва да се пазят. Ваксините са еднакви, но при поставянето на първата реакцията е по-слаба и затова се поставя втора доза", добави той.

Проф. Кантарджиев посочи, че при изкарана коронавирусна инфекция, първите два месеца след заболяването неговата имунна система е подтисната и ефектът на ваксината ще бъде малък.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


329
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
268
1
 
2
 
! Отговори
Дедо преди 3 години
Доктори, професори, доценти - ала балаНе съм антивакс и ако съм сигурен във ваксината ще се ваксинирамОбаче !!! това е най-големия експеримент със mRNA ваксини и никой нищо не знае ( за лечението на Ковид се знае много повече )Така, какво знаем... първо, на теория - "трябва" да работиВаксината "генерира" S-Spike ( шип ) S-гликопротеин с цел нашия организъм да изгради имунен отговор срещу този протеинпо-точно да накара B и Т клетките да започнат да мутират до момента в който намерят най-точ
267
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много реклама се прави само на скапана стока! От турци ваксина не искам!
266
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При толкова глупави хора в България, по-добре верно да се слагат чипове.породажници и викаччи, слуги на чужди държави и интереси.
265
2
 
5
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
Снощи въртях каналите и попаднах на БТВ. За мен тя е комунистическа телевизия, но бяха поканили Даниел Вълчев. И той пряко в ефир каза - Няма да се ваксинирам! Не е отговорено на най-важния въпрос - колко време трае тази ваксина. Ако трае 6 месеца, или година, какъв е смисълът? Тука решаваме всичко по байганювски.За мен той е негодяй, един от кликата на Сакскобургготски, но ми се вдигна в очите!
264
3
 
9
 
! Отговори
ваксър преди 3 години
За българите определено е нужен друг подход! Редно е да обявят, че ваксина няма да има за всички и ще видите какво чудо ще стане и какво блъсканица ще бъде! Естествено антиваксърите ще са в челните редици и пак ще викат най-силно!
263
6
 
8
 
! Отговори
антиваксър преди 3 години
Тоя защо лъже нагло ! Специалист от разработилите ваксината каза , че въздейства на човешкия ген . Това означава, че може да променя генетичния код.
262
5
 
7
 
! Отговори
1959 преди 3 години
С тази недостатъчно изследвана ваксина ние българите ли ще сме опитните зайчета? Защо се иска попълване на съгласие,едно време преди 89г никой не попълваше такива документи .Сега някой си измива ръцете с нас,а някои ще са прибрали бая пари за това поредно предателство.
261
8
 
6
 
! Отговори
дедо от село преди 3 години
Хайде бе! Че тогава какво представлява ваксината ако не достига до днк и не увеличава имунитета на организма? Защо тогава да се ваксинираме след като няма да има никакъв резултат? Значи пак става въпрос да се откраднат едни пари и да се хвърли народа на кучетата и каквото ще да става.E, дедовите червенотиквеничковчета нема да стане!
260
5
 
6
 
! Отговори
Belgieca Fakti преди 3 години
Tuk v mediite nikoi profesor i doktor ne agitira za vaksinata Gaje ima sdrujenie na lekarite protiv posledicite ot vaksinata dragi bugaropiteci.Ne vi li e qsno che tiq sa plateni i to qko
259
5
 
5
 
! Отговори
Pop Gruio преди 3 години
Dragi Sorosopiteci slagaite vaksini i po 10 i izchezvaite bez vasz svetyt schtee po xubav
258
3
 
12
 
! Отговори
Кога Тикквоча преди 3 години
ще ваксинира внуците си ?
257
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До твоето ДНК може и да не достигне, ама за моето каква е гаранцията?
256
7
 
11
 
! Отговори
Има ли привикване? преди 3 години
Измежду многото въпроси за ковид-ваксината, който няма отговор, е следния: ако срокът на действие на ваксината е, например, 6 месеца, какво ще стане с ваксинирания пациент след това? Дали отново ще може да реши дали да се ваксинира или не? Да не се окаже, че за времето на действие на ваксината, неговият организъм е станал зависим, поради което поставянето на нова ваксина вече ще бъде по-малкото зло? В "Осъдени души" на Д. Димов е описан подобен случай с героинята Фани Хорн и с друго вещество.
255
3
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Прочетете тази статия за разнообразие:Митовете за ваксините: Безопасни ли са и да се ваксинират ли хората с алергия?Данните за препаратите могат да бъдат открити онлайн
254
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако ваксините бяха безопасни, производителите им нямаше да включат в договорите си клаузата за неносене на вина!Някога изобретателите на ваксините са изпробвали произведенията си лично! Някои са заплащали с живото си за грешките, но не са нанасяли вреда на другите. Сегашните гиганти събраха парите и предлагат продукт, с който те не са се ваксинирали - нито себе си, нито родителите си ... Защо да си слагаме такава ваксина ние, овцете, доброволно? Никакво доверие на алчните човекомразци!
253
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 271: И вълка сит и агнето цяло а на овчара лека му пръст. Има как, хората искат нормален живот, със логични действия и мерки. Не искаме фашизъм, не искаме идиотщина, не искаме да ни разбиват вече разбитите животи, заради предизобрен PR и да вземем малко евро пари. Мутри вън, псевдо доктори вън.... Всички които подкрепят режима Бойко вън... Няма вече две мнения за нищо. Пълна поляризация или следваш доктрината или си конспиратор, луд, плоскоземец и какво ли още не ако питаш ЗАЩО?
252
9
 
18
 
! Отговори
интресен факт преди 3 години
Целта на американските РНК ваксини била да доведат до стерилитет у хората . Или да ги разболяват , за чипирането няма да споменавам Не е ли странно ,че двете ваксини ще са достъпни приоритетно за САЩ , ЕС , съюзниците им . Противниковият лагер , бедните страни от Африка , Азия , Южна Америка ще се ваксинира преобладаващо с руски , китайски ваксини , тази на АстраЗенека и съвсем малък дял е за американските Та ,не е ли учудващо ,че ще затрият масово населението на богатите и развитите страни
251
17
 
14
 
! Отговори
Колебаещ се преди 3 години
Един приятел ми оприличи ефекта от ваксиналната и вирусната РНК по следният начин!Представи си,че си девствена мома и трябва да бъдеш дефлорирана.Ваксината е като надървена 10 см японска тутурутка.а вирусът е като н,гърски 40 см.кърпел.Рано или късно ще ти се случи случката.Ако си нормална мома,която гледа да си махне проблема,ще изберше японския вариант.Ако си любителка на силните усещания,ще избереш гуцането и очакването да останеш жива,когато те задълбае кирката и ти цъфне оная работа!!
250
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Професор който не разбира от нищо. Кой го назначи?
249
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 251 Tо хубаво , ама не искате ваксини . Не искате да спазвате никакви мерки . Не искате ограничения . Искате да си хойкате по заведения , на плаж , на зимни курорти . Да няма затворени работни места . Децата да не ви създават грижи у дома , а да са на училище . И разбира се болниците и поликлиниките да си работят нормално Е как да стане всичко това . И вълкът да е сит и агнето да е цяло Както добре виждаме , всеки е свободен да си вярва в каквото си иска