Министър Ангелов след ваксината: Нямам търпение да се видя с баща си!

Ваксината бе поставена в болница "Св. Анна"
Обновена: 27 дек 2020 15:21 | 27 дек 2020 09:58,
327

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Първата ваксина срещу COVID-19 бе поставена на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов преди минути.

"Нямам търпение да се видя с баща си без да се притеснявам, че ще го заразя с Ковид", бяха първите думи на министър Ангелов след ваксинацията.

Още по темата

Преди поставянето на ваксината той подписа и декларация за съгласие. Тя бе извършена в столичната болница "Св. Анна". Ваксината бе поставена и на д-р Рада Прокопова, началник на Отделението по кардиология към Клиниката по вътрешни болести и ръководител на COVID отделенията в лечебното заведение, както и на Ани Кирова, медицинска сестра в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение.

"Ваксинирам се днес, защото вярвам, че благодарение на ваксините светът е такъв, какъвто го познаваме. Сигурен съм, че учените са си свършили работата, така че ваксината да бъде спасението, което ние очакваме. Вярвам също така, че много скоро ще започнем да надделяваме над COVID-19 и ако трябва да бъда честен, нямам търпение да се видя със 70-годишния си баща, без да се притеснявам, че мога да го заразя с коронавирусна инфекция", заяви министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

"Днес България заедно с почти всички европейски държави се изправяме в едновременни усилия за повеждане на победоносна битка срещу COVID-19. Уверен съм, че така ще победим тази пандемия и ще се върнем към нормалния си живот", добави той.

С това той постави началото на имунизационната кампания срещу COVID-19 у нас.

Веднага след проф. Ангелов ваксина беше поставена и на епископ Тихон Тивериополски. "Аз помолих министър Ангелов да ми разреши да го подкрепя. Като се ваксинирам, изразявам благодарността си към невероятните усилия на всички, които направиха възможно тази ваксина да бъде достъпна за всички ни. Аз самият съм ваксинирам срещу всичко. Днес е Стефановден. Свети Стефан е първият дякон. Това е онзи, който служи на християните. И ние като него ще служим на християните с това да ги предпазим от тази болест. На тези светли празници с този жест искам да запаля една светлинка в тунела за всички, които се грижат за болните, както и за всички християни в България, че най-накрая ще можем спокойно да видим близките си хора, от които толкова дълго време сме били разделени", обясни символиката на днешния ден епископ Тихон, както и решението си да бъде сред първите ваксинирани у нас.

"Реших да се ваксинирам, защото съм жена със семейство и вярвам в личния пример. Считам, че както в едно семейство деца се възпитават с личен пример, а не с приказки, така и в обществото, ние сме тези, които трябва да дадем личен пример, за да може всички да ни последват. Единственият начин сегашната ситуация да се промени през 2021 г. е да има масова ваксинация, за да можем да прекратим инфекцията от коронавирус и да заживеем по нормален начин,“ каза д-р Рада Прокопова, която също се ваксинира в УМБАЛ „Света Анна“ днес. Тя е началник на Отделението по кардиология към Клиниката по вътрешни болести на УМБАЛ "Света Анна", но в момента ръководи COVID отделенията в лечебното заведение.
 
След министъра на здравеопазването в Окръжна болница в столицата днес се ваксинираха още изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Славчо Близнаков, Ани Кирова, медицинска сестра в КАИЛ и други медицински служители. Последен от групата, имунизирали се в УМБАЛ "Света Анна", след като ваксинира колегите си, беше и д-р Димитър Николаков, зам.-началник на КАИЛ.

Освен в София, имунизационната кампания срещу COVID-19 в страната започна синхронно в още два града – Пловдив и Бургас.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


327
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
253
0
 
0
 
! Отговори
Готин преди 3 години
Пижо, не си наясно с ваксините. Те създават в организма ти антитела, същите както на тези които са боледували. Те неосезаемо те ,,разболяват,, с което създават твоят имунитет. В последствие всеки вирус от този тип е ,,унищожаван,, от твоите защитни антитела. По тази причина не е възможно, ,,ваксиниран,, да бъде вируси носител. Това обаче, което ще ни ,,бият,, далеч не е надеждна ваксина.
252
0
 
1
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
Всяка ваксина - морбили, коклюш, заущка и т.н. предпазва от разбилявне! Ваксинираният обаче си е обикновен вирусоносител, като всички останали! Айде сега, по примера на този ид*от, ваксинираните лекари от ковид отделенията да махнат маските и даидат да прегърнат Кабинета и депутате!Съд и затвор за недакърната, крадлива, проЗта ГЕРБерска мафия!
251
1
 
6
 
! Отговори
Готин преди 3 години
Ваксина, която не създава траен имунитет е пълна глупост. През колко месеца ще се ваксинираме и колко ще ни струва това. Парите от бюджета са НАШИТЕ ПАРИ, които ще даваме на ,,фармацията,,. Забележете! Всяка втора реклама е за лекарствено средство. Всеки от нас е ,,донор на печалби,, за тях, а те са богата мафия. Да създадеш проблем с нещо, което можеш да контролираш е стар номер за мръсни печалби. Друг е въпросът; НА КОГО, КАКВО СЛАГАТ!? ЗОМБИРАНЕТО ЗАПОЧНА!
250
1
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Прочетете тази статия за разнообразие:Митовете за ваксините: Безопасни ли са и да се ваксинират ли хората с алергия?Данните за препаратите могат да бъдат открити онлайн
249
5
 
1
 
! Отговори
. преди 3 години
Хайде да видим статистиките на болни и починали след ваксинирането докторче, а дали ще има такива?
248
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ух, този наш министър имал гърдички и женски кълки... жив и здрав да е, де
247
5
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
ХА!!!!Ето нещо,което предполагах,но вече се убедих:-Погледнете внимателно снимка 11!На нея ЯСНО СЕ ВИЖДА,че "иглата" на доктора е направила малка ВДЛЪБНАТИНА в ръката на "имунизиращата се"!Това показва,че "иглата" всъщност е ТЪПААА и НЕ ПРОНИКВА в ръката!!!СЪЩАТА "ямичка" ще видите,ако си натисните мястото със..кибритена клечка,примерно!..Но ШОУТО е режисирано вероятно от Тиквената "пиарка"....Иначе са събрали десетки "свидетели" от медиите,които да "документират" "ЕПОХАЛНОТО събит
246
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С произволна от кутията или витамини
245
6
 
5
 
! Отговори
Blessed преди 3 години
Бай *** все е мнителен, все някой иска да го прецака и му е виновен. По цял свят хората заявяват желание да се ваксинират, само нашата народопсихология казва друго... Харесва ли ви или не това е единственият начин за излизане от Ковид кризата...
244
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като гледам пиара на епидемията от бронхит, нищо чудно като поискат да ни пробутат джендърството, същия министър да заяви, че иска да се венчае като булка, а свещеника да се съгласи.
243
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А мазния поп за чии беше кордисан по телевизора?Малиии тия са пълна скръб!
242
0
 
12
 
! Отговори
1 преди 3 години
др.министер,няма ли, и ти ,като началника си,да посветиш ваксинирането си ,на дядо си.Защото,той победите си ги посвещаваше на него.
241
1
 
21
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
*** кой му е продал медицинска диплома на тоя *** бе?../ако изобщо има такава!/..Че и студентите по медицина знаят,че ваксината предпазва ВАКСИНИРАНОТО ЛИЦЕда не развие тежка форма на заболяването!..В същото време и сто пътида се е "ваксинирал",той МОЖЕ да бъде вирусоносител и ДА ЗАРАЗЯВА околните!..така че по-добре да не бърза да оприпква при тейко си!....бах ти и малоумщината!.......До колегата долу:-Естествено,че РИСКА е голям!..За това ни ПРИНУЖДАВАТ да подписваме "съгласие",с
240
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се ваксинирайте бе, какво ревете по форумите.
239
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксинираш се доброволно, но въпреки това подписваш декларация за съгласие, сякаш се подлагаш на медицинска интервенция, която крие риск.
238
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А декларацията за съгласие защо е?Аз нямам спомен да съм подписвал при ваксиниране.И какво пише вътре,че никой не е отговорен за последствията ли?Дайте малко разяснения де.
237
3
 
8
 
! Отговори
Внучетата на Бойко преди 3 години
Нямаме търпение да видим как слага новата ваксина Бойка на своите внучета !!!
236
2
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
-Докторе след ваксинирането ще мога ли да свиря на пиано ?-Разбира се.-Бреее , тя вършела чудеса , аз до сега не можех .
235
6
 
18
 
! Отговори
ПРЕДИ ВАКСИНАТА преди 3 години
80% го карат леко!!! СЛЕД ВАКСИНАТА - 80% ГО КАРАТ ЛЕКО - ЗАРАДИ ВАКСИНАТА!!!О ХО ХО!!!
234
4
 
15
 
! Отговори
ооо чудо! преди 3 години
Бре каква е тая чудодейна ваксина бе!Щом си я сложиш и веднага подействала