Счупиха възстановената плоча на Петимата от РМС

Извършителите на вандалския акт са неизвестни
172

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Неизвестни повредиха възстановената паметна плоча на Петимата от РМС в столичния квартал "Дианабад".

Доброволци реновираха паметната плоча на известните от близкото минало комунистически активисти със съдействието на кмета на район "Изгрев" д-р Делян Георгиев.

СДС изрази вчера остро възмущение от "тази провокация и обида срещу демокрацията".

Какви са пораженията, вижте в галерията на фотографа ни Димитър Кьосемарлиев!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
12
 
26
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Нали уж имаше закон с който обявиха комунизма за престъпен? Този кмет защо не е наказан? Защо още е кмет?Колкото до другарите плашещи с нов "народен" съд. Кого ще осъдите? Интелигенцията отдавна я няма. Останахте само вие, роднините ви и два милиона аборигени с тъмен тен на кожата...
58
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да напишете и за ястребинчетата дето ги застреляха.За тия деца дето станаха инструмент на червената пропагада за 45 години,как лошите ,,фашисти'' ги били екзекутирали.Та накрая след 10/10/1989 излезе че войниците отказали да стрелят,та ги застрелял офицерът който по времето на Народния Съд се оказва че е от ,,нашите'' и му дават само три години на общежите при лек режим.И за майор Томпсън да напишете,дето е раздавал парите на ,,съпротивата'' която ги е деляла с власта и полицията.Мафия от всякъд
57
22
 
11
 
! Отговори
Мразя ФАЩ преди 3 години
такива актове на примитивизъм само могат да отблъснат всеки нормален от атлантическата -колонилна пещерна антикомунистическа шайка!Струва си даже напук да е човек комунист само и само да получават аневризми тия скотове анти-български!
56
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия ремсисти, ако бяха преживели 44та година може би щяха да бъдат надзиратели в концлагер. И за какво са се борили - за да затрият живота нахиляди българи.Комунист-ремсист = фашист.Крайно време е дакаже на децата си истината за комунизма. Дължим им го.
55
7
 
13
 
! Отговори
Окупаторите вън! преди 3 години
Ем, няма голямо значение.Тия плочи и паметници не вдигат БВП.
54
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След като сами съсипваме историята си защо се сърдим на Македония, че ни я изземва и преиначава? Народ, който няма бъдеще няма настояще и бъдеще. Добре, да предположим, че счупилите плочата са прави. Ами ако след 10-15г. нещата отново се обърнат ще я възстановяваме ли? Историята има лошия навик да се повтаря.
53
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: номер 68Знам какво представлява Велинград, имам роднини там.Виж, престъпления е имало и от двете страни - жандармерия и партизани-комунисти.Глупавите са ги убивали, докато тарикатите са се измъквали и после са ставали част от управляващия държавата елит.Гледах документален филм за Втората Световна Война в Италия.Там разказаха за нацистки офицер от SS заловен от партизани.След войната нацистът и партизанина който го е заловил се срещнаха в телевизионно студио за интервю от журналисти.
52
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заради петима,после избиха петдесет хиляди.Петима интернационални ***.Всички са били на заплата,справка: признанията на Дража Вълчева.Като хванеш от гимназистите от гимназиите,та минеш през криминалните нелегални,през айдуците дето се биха и убиваха за пари жени и деца в Испания и се наричаха ,,бригадири' и после оглавиха мандраджийството по горите,и стигнеш до продажните военни,политици,джандари и сводници.Всички са били на заплата.Координатора за Пловдив Окръг,е вземал повече от Н.Гешев
51
4
 
11
 
! Отговори
пусти мерак преди 3 години
До Анонимен 71Само дето ги няма руските танкове!
50
23
 
11
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Според демократите от плод'зеленчука и месарниците, Никола Вапцаров и Гео Милев също са терористи. За Христо Ботев си мислят същото, но ги е страх да си признаят.
49
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Народен съд 2 е на хоризонта, желаещи от цвета на нацията да виснат по въжетата - колкото щеш.
48
3
 
16
 
! Отговори
петия от ремс преди 3 години
На времето Чочоолу казваше открито:"Който иска власт и пари,да хваща Балкана и да се бие!Аз се бих и имам и власт,и пари!"
47
6
 
12
 
! Отговори
Handel преди 3 години
Представям си какво ще бъде като умре някой сериен убиец и роднините на неговите жертви бъдат принудени да издигнат възпоминателна плоча в негова част.
46
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Седерастията всичко руши и разпродава. Само дето още не са взривили Велинград.Вѐлинград е град в Южна България, област Пазарджик и е втори по големина в областта след областния град Пазарджик с население 24 518 души по настоящ адрес (15 март 2016).[1] Градът е административен център на община Велинград. Образуван е през 1948 г. от сливането на селата Лъджене, Каменица и Чепино. Наречен е на името на партизанката Вела Пеева.
45
18
 
27
 
! Отговори
Евала преди 3 години
Само като инфо да спомена, че от тия петимата, Йорданка Николова(Чанкова) и Александър Димитров са учили в терористична школа в Москва. Доста преди.войната са били готвени за подривна дейност. Не е било само идеализъм, май?
44
7
 
0
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Чел съм Русо, на Прудон отделни анализи. Бях голям фен на социалдемокрацията, но разбрах че без период Мейжи, това е невъзможно. Че дори и след това трябват чистки от ***(незнайно защо цензурирана дума). Щото много мутират и се въдят постоянно.
43
11
 
30
 
! Отговори
Жо преди 3 години
Ако днес в София се появят петима младежи, които убиват хора без съд и присъда, определяйки ги по свое усмотрение като "фашисти", как ще реагирате?Няма ли да кажете, че тези петимата са терористи?
42
25
 
16
 
! Отговори
Авертас преди 3 години
Народ, който с лекота се отказва от своято история, заличава и бъдещето си. Погледнете другите народи как тачат своите антифашисти. С това те доказват своето себеуважение и заставят другите народи да ги уважават. Ние сменихме имената на улиците, наречени на български антифашисти, но не посмяхме да посегнем на "Майор Томпсън", заото зачетохме воляята на Кралството. Както виждаме,България не стана по-демократична от Великобритания.
41
16
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СМЪРТ НА РУСКИТУ СЛУГИ ИЗТРЕБВАНЕ ДО КОРЕН !!!!!!!!!!!!!!!!
40
9
 
4
 
! Отговори
Тошко преди 3 години
Еми затова ще гласувам за ВМРО.