Първите ваксини на Moderna пристигат у нас на 13 януари

Първата доставка ще е от 2400 дози
9 яну 2021 15:22, Анисия Иванова
37
Първите ваксини на Moderna пристигат у нас на 13 януари
Снимка: БГНЕС

Първата доставка от 2400 дози на ваксината срещу COVID-19, произведена от Moderna, ще пристигне в България на 13 януари, сряда, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Американската компания уведоми представителите на ваксинационния щаб за своето решение след проведен видеоконферентен разговор.

Още по темата

Припомняме, че това е втората одобрена ваксина срещу коронавирус в ЕС и в България. От 26 декември у нас започна ваксинация срещу коронавирус с ваксината на Pfizer и BioNTech.

И двете ваксини - на Moderna и  Pfizer/BioNTech, са разработени на базата на една и съща технология за информационна РНК. Има обаче съществена разлика по отношение на условията на съхранение и броя на дозите в един флакон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С тези темпове ще има да се ваксинираме 100 години какъв е смисълът тогава
10
2
 
9
 
! Отговори
Муахаха преди 3 години
2400 ваксини, с това темпо 2221 България още ще получава доставки от поръчката са за 300 000 000 парички от тая година, а Външният Дълг кой ще го плаща, ще е открит въпрос! Продължаваме напред, ръба ва пропъста е пред Нас!
9
1
 
17
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Ами тази бройка е напълно достатъчна !!!Да се ваксинират баш босовете на гейберската мафия ....Някъде около 2000 човека са за цялата държава....
8
5
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
До Анонимен 7ЧИСТ ЖИВ ВИРУС ОМАЛОМОЩЕН ОТ ДЪЛБОКО ЗАМРАЗЯВАНЕ!!!ЛИЧНО ПФРИЗЕР ОБЯВИХА, ЧЕ ИМА 100 ДУШИ ЗАРАЗИЛИ СЕ С КОРОНА ВИРУС ОТ ВАКСИНИТЕ ИМ И ТОВА БЕШЕ ПРИ ТЕСТОВЕТЕ ИМ!!АКО НЕ Е ЖИВ ВИРУС КАК ТОГАВА ВАКСИНАТА ИМ ЩЕ ЗАРАЗЯВА С КОРОНА ВИРУС !
7
3
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ВАКСИНАТА НА МОДЕРНА Е САМО ЗА ДА СЕ ЛЪЖЕ НАСЕЛЕНИЕТО , ЧЕ ИЗБОР ИМА!! :DЯ ОПИТАЙТЕ НЕ СЕГА А В НАЧАЛОТО НА ФЕВРУАРИ 2021-ВА ДА ПОИСКАТЕ ОТ ВАКСИНАТА НА МОДЕРНА И ЩЕ ПОЛУЧИТЕ ОТКАЗ!!!-----------------ВАКСИНАТА НА МОДЕРНА Е САМО ЗА РЕКЛАМА , ЧЕ ИЗБОР ИМА И ТОЛКОЗ!!ВЕЧЕ Е ДОГОВОРЕНО КОЛИЧЕСТВОТО С ПФРИЗЕР И БИОНГЕЙТСХ И НЯМА НУЖДА ОТ ДРУГИ ВАКСИНИ! БОРИСОВ ПОДПИСА ДОГОВОРИТЕ С ПФРИЗЕРА И ВРЪЩАНЕ НАЗАД НЯМА!
6
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Пфейзер не е жив вирус, не пиши глупости.
5
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз вече се ваксинирах.
4
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първите ваксини на Moderna пристигат у нас на 13 януари, а на 07.01.2021 г. официалният сайт на "Sputnik V" съобщи, че в Русия са ваксинирани 1 000 000 руски граждани.
3
8
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ОТ МОДЕРНА КАЗАХА ПУБЛИЧНО , ЧЕ ВАКСИНАТА ИМ Е УМРЯЛ КОРОНА ВИРУС И, ЧЕ ЕФЕКТА И Е ПОДОБЕН НА ХОМЕОПАТИЯАКО ТРЯБВА ДА ИЗБИРАМ БИХ СИ СЛОЖИЛ НА МОДЕРНА!!НО НИКОГА НЯМА ДА СЛОЖА ВАКСИНАТА НА ПФРИЗЕР И БИОНГЕЙТСХ КОЯТО Е ЖИВ ВИРУС ДЪЛБОКО ЗАМРАЗЕН ПЛЮС КОЙ ЗНАЕ КАКВА СПЕЦИАЛНА ДОБАВКА ОТ ГЕЙТСХ
2
9
 
12
 
! Отговори
Нане преди 3 години
Айде на ваксините, кухоглавци...Всички герберасти, освен срещу ковид, да ги ваксинират и против бяс... Иначе започваме отстрел...
1
8
 
20
 
! Отговори
SS преди 3 години
ТИЯ ВАКСИНИ СИ ГИ ЗАВРЕТЕ НЯКЪДЕ !