Българи зад граница искат гласуване по пощата

Сънародниците ни предлагат да има и повече секции в чужбина
116
Българи зад граница искат гласуване по пощата
Снимка: БГНЕС

Българските общности зад граница настояват на предстоящите парламентарни избори да може да се гласува по пощата и да бъдат открити повече секции за гласуване в чужбина.

Още по темата
Президентът Румен Радев организира онлайн среща с българи зад граница, за да чуе техните мнения как да се организира вотът, така че да се гарантира конституционното право при запазване на здравето.

Атанас Пеканов, икономист в Европейската централна банка, който живее и работи в Австрия и е част от Стратегическия съвет на президента, смята, че в края на март е прекалено рано да се проведат избори, предаде БНР.

"И с оглед на евентуалната надежда, че по-топлото време може да доведе до по-мека епидемична ситуация, на първо място провеждането на изборите в по-късен етап. Като нещо по-смислено, това ще позволи и събирането на хора навън и би трябвало да олекоти ситуацията. По отношение на изборите в чужбина, сега е моментът да мислим за изменения, които така или иначе отдавна са приети в други страни, като гласуването по пощата", каза той.

Мария Спирова, която живее и работи във Великобритания, подчерта, че здравните власти на Острова не дават надежда за подобряване на пандемичната ситуация през следващите няколко месеца.

Освен това, заради Брекзит, секциите там не могат да са повече от 35, което ще бъде дискриминация за българите от по-малките градове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се върне на Нинова сина от Ню Йорк и да гласува за ***.***.та си! Да се върне на Деса сина от Америка да гласува за баща си или за пастрока си! Сега ако заради тях се правят избори по пощата - то на всички к.омунисти децата са в Америка. Да се върнат и да гласуват в България!!!Пощите не са адекватно решение. Това е парадокс сега, което предлагат някакви глупендъри. А Румбата пощальона ако ще и челна ст.ойка да направи - тази няма да стане.Той нарушава правомощията си.ИМПИЙЧМЪНТ-РАДЕВ!ВЪН!
51
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
56ти по нагли хора от българите в България няма- некадърници живеещи на евросубсидии които другите хора плащат
50
5
 
10
 
! Отговори
Местен преди 3 години
Не, българите искат сами да решават съдбата си. Ти в чужбина откъде получи информация кой става и кой - не? Сигурно гледаш по половин час българска телевизия и смяташ, че си супер компетентен кой трябва да управлява България. Но без ти да си там. Като разрешат гласа по пощата помисли ли, че половин Анадола, получила лична карта покрай мама и тати ще прати писмото. Това са хора, които не знаят български. Не им пука за България. Те ли ще определят кой да взема решенията за мен, тук, за моите деца?
49
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
55ти който живее в България да спазва законите, а не да краде евросубсидии и да се пъчи колко велик миризлив бей бил
48
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не само, че е неморално някой който е извън Б-я от 10 или 20г. да решава кой ще управлява България, но е н.агло. Тези хора като искат да решават за България - да се върнат. Щом нямат уседналост поне 6 месеца в годината в България - много им здраве от мен! То така всеки може. Ще се изнесем още 2 милиона Българи и ще ви пращаме честитки по време на изборите. Нали за това съм останал в България-да помагам на държавата. Можеше преди 25 години да се изнеса с роднините.Останах.Те избягаха.Предатели са
47
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който не живее постоянно в България няма право да решава съдбата на тези които са в майка България.Бегълците да се гласуват за Меркел и Тръмп .
46
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
българите искат да си избират некадърни миризливи мутри и да им ръкопляскат като замаяни а другите българи в чужбина да им пращат пари и да плащат и пари в евробюджета за да може отвратителните некадърници в републиката на чалгата да присвояват и да се пъчат колко велики били
45
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От предатели акъл не искаме. Изоставихте си родителите по селата - сами и беззащитни. Изоставихте си децата, за да ги приберете след 18+ години. Идвате си лятото, за да се натаралянкате на Слънчака и да се правите как сте забравили "как беше това на български". Разпродавате накрая всичко и пращате родителите си в старчески дом..... И после ще гласувате за моето бъдеще?! Я, чиба!
44
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 50Както знаеш, два и половина милиона българи се засилиха в русията ти да учат, живеят и работят!Ха ха ха ха
43
7
 
12
 
! Отговори
Местен преди 3 години
Те може да искат и по телефона! Аз съм останал, бил съм в чужбина, но съм видял, че така няма да стане. Ако искат да променят нещо да се върнат, да покажат активна гражданска позиция. Откъде-накъде някой, който не си е идвал с години ще решава мен тук кой да ме управлява? Какви наблюдения има той за да вземе информирано решение кой да ме управлява? В САЩ е друго, там да не се ходи до секцията се гласува така. Тук ако 2 млн от чужбина пуснат глас ще наклонят везните без да носят последствията. Не
42
0
 
6
 
! Отговори
фигаро преди 3 години
депутати по двама от 28 области + четирима от София : 60 народни представители , партийните субсидии - по левче на глас , депутатската заплата - 4 x минималната .
41
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Куклата на Кремъл в Президенството да посочи кои са организациите на българи в чужбина, които са поискали пощенски вот и ако сред тях има преобладаващо турски, руски и разни подобни да му започваме процедурата по импийчмънт.
40
4
 
2
 
! Отговори
Републиканец преди 3 години
"...За радост скоро Тръмп ще е толкова важен (значим), колкото старо съобщение в Twitter и ще остане в историята като най-лошия президент на Америка. Демокрацията е като закален меч - колкото повече се затопля и закалява в студена вода - по-силна става! Добре дошъл г-н Байдън, всички ние те подкрепяме да обединиш нашата нация отново!" Арнолд Шварценегер
39
1
 
2
 
! Отговори
хамериканец преди 3 години
До Любо питенЧе какъв ни е зора да сме под прожекторите?
38
6
 
5
 
! Отговори
Любо питен преди 3 години
И брутално най-жалко е като почнете да обяснявате как инжектирате българската икономика. Не! Купувате си съвест, смятайки, че осигурявате прилично битие на родителите си, които безотговорно сте изоставили.
37
4
 
7
 
! Отговори
Любо питен преди 3 години
Още по-жалко е, че влизате във фокус когато има избори и когато статистическия институт отчита колко пари сте пратили на роднините си в Родината. През останалото време сте никой. Няма ви.
36
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
39ти от къде на къде като българин ще плащаш няколко милиона в европейския бюджет а ще присвояваш милиарди? закона е такъв нали? тия хора пращат милиарди в страната ти защото гнусните български връзкари мутри на които ръкопляскаш по команда като замаян си присвоиха държавата която родителите им са градили заедно със смърдящите връзкари. разбери че има закони и който има право да гласува държавата е нужна да му осигури това право! даже и великата република на чалгаджиите
35
4
 
9
 
! Отговори
Генерала преди 3 години
Българите зад граница не искат гласуване по пощата.
34
6
 
14
 
! Отговори
Любо питен преди 3 години
Имоти в страната притежават и руснаци, англичани, те също ли да претендират за право на глас? Аз плащам данъци всеки месец освен тези за движимото и недвижимото си имущество. А българите, живеещи зад граница плащат данък върху доходите си където живеят. От къде на късне ще претендират да участват в управлението там, където не плащат данъци?
33
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ пак ще купят ромските гласове.Затова се гласува, за да не определя Трайчо колко още милиона Боко ще си добави в шкафчето