Българи зад граница искат гласуване по пощата

Сънародниците ни предлагат да има и повече секции в чужбина
116
Българи зад граница искат гласуване по пощата
Снимка: БГНЕС

Българските общности зад граница настояват на предстоящите парламентарни избори да може да се гласува по пощата и да бъдат открити повече секции за гласуване в чужбина.

Още по темата
Президентът Румен Радев организира онлайн среща с българи зад граница, за да чуе техните мнения как да се организира вотът, така че да се гарантира конституционното право при запазване на здравето.

Атанас Пеканов, икономист в Европейската централна банка, който живее и работи в Австрия и е част от Стратегическия съвет на президента, смята, че в края на март е прекалено рано да се проведат избори, предаде БНР.

"И с оглед на евентуалната надежда, че по-топлото време може да доведе до по-мека епидемична ситуация, на първо място провеждането на изборите в по-късен етап. Като нещо по-смислено, това ще позволи и събирането на хора навън и би трябвало да олекоти ситуацията. По отношение на изборите в чужбина, сега е моментът да мислим за изменения, които така или иначе отдавна са приети в други страни, като гласуването по пощата", каза той.

Мария Спирова, която живее и работи във Великобритания, подчерта, че здравните власти на Острова не дават надежда за подобряване на пандемичната ситуация през следващите няколко месеца.

Освен това, заради Брекзит, секциите там не могат да са повече от 35, което ще бъде дискриминация за българите от по-малките градове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
5
 
10
 
! Отговори
до 27 преди 3 години
Данък сгради не е данък общ доход към бюджета,нито платени здравни и социални осигуровки.Тези които работят в чужбина плащат данъците си в страната на местопребиваване,и от там ще разчитат на пенсия.А някои и частично и от БГ ако имат стаж.Но те не подпомагат здравната и социално пенсионната система в БГ.
31
1
 
8
 
! Отговори
Ейджънт Ариел Скит преди 3 години
Момчетаааа, не се палете !Не по пощата, ами и по Еконта да се гласува, па ще има фалшификации, щото в повечето мат'риал няма сипан морал.....
30
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искат те ама боко не иска ;) Ще се изпразни чекмеджето .Като сменят гербавия прокурор може и у пандиза да влезе ;)
29
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И кой е този глуповат продажник решил,че по пощат ще е най "честното" гласуване,та да си пусне гласа.Не се цитира име,но искащия е Христо Ив ***,надявайки се на фалшификация,която да организира,а този е от антуража му.Кой пощенски служител във Великобритания или Австрия ще отиде в дома на карантиниран,болен да вземе плика,кога ще го изпрати,кой ще плати разноските,кой ще попълва бюлетината.С невидими хора избори не се правят.Не може да се тръби за честни избори и същевременно подмолно обратно
28
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, ама не! Томислав Дончев вече каза, че няма да го бъде. Джендърите от чужбина няма да имат възможността да фалшифицират изборите в България, както в САЩ.
27
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
26 ти, плащат разбира се имат имоти в България и плащат милиарди всяка година на некадърниците мутри на които ръкопляскаш
26
4
 
14
 
! Отговори
Любо питен преди 3 години
Където са зад граница плащат ли данъци?
25
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
23ти след като ти плащат данъци и европроектите на некадърниците връзкари в България на които ръкопляскаш по команда, имат право
24
8
 
17
 
! Отговори
Избирател преди 3 години
Не разрешаваме на дезертирали от родината лекенца да имат избирателни права !!!!! Това трябва да е закон !!!
23
7
 
14
 
! Отговори
. преди 3 години
След като са избягали от България не могът да имат претенции за каквото и да е, щи си слугуват на държавата в която са избрали да живеят.Грубо е но това е действителнаста.Защо не останахте в България да се борите за благото на държавата а избрахте по лесния път и сега претенции.
22
11
 
4
 
! Отговори
а бе преди 3 години
До Реалисткакво го интересува обикновниия човек политическата реалност ??? реалността е , че вие гласуващи в България вече 3о години избирате отявлени мошенници с надеждата за доржавна службица,рушветче и т.н . вие закопавате държавата и оставяте данъците които внася ЦЕЛИЯ народ да се крадат от политиците. а България не ти е матенатика и тънки сметки а Родина която сме наследили и ТРЯБВА да я оставим на поколенията поне в състояние в която сме я получили а не ограбена и задлъжняла с милиарди
21
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това "гласуване по пощата" доведе до фалшифициране на изборните резултати в САЩ.Аз не искам да ме управяват лица избрани с гласове от чужбина.
20
2
 
14
 
! Отговори
1 преди 3 години
Кои са "организациите" на "българите зад граница", които искат гласуване по пощата?Посочете ги.
19
6
 
21
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Първо аз искам като ще поставяте своите претенции да си внасяте своите данъци в България. Запомнете всички "чужденци" разходите по изборите се плащат от данъците плащани в България и затова аз нямам намерение един който не внася и една стотинка да ми поставя условия. Още по малко вие навън сте далече от политическата реалност тук в България. Като сте се затъжили за истинското положението в България върнете се поне за денят на изборите.
18
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето ви резултата от дрънканиците на Резидентчето.Айде сега да ви видя - до сега изваха с рейсове от Турция и затова не можаха да дойдат всички. Е сега вече няма и нужда да идват.Тоя е за импийчмънт.
17
14
 
6
 
! Отговори
аз пък познавам преди 3 години
До Гошонад 1 млн българи които живеят в България , виждат как боко и герб ограбват държавата и все пак гласуват вече 10 години за герб,бсп,дпс и патриотите. базата ми е ясна , че продават гласа си с ясното съзнание , че стават съочастници но не им пука . според мен такива не би трябвало да гласуват
16
11
 
11
 
! Отговори
Гошо преди 3 години
Аз мисляче човек който живее в чужбина не би следвало да има право да гласува. Познавам една която оивее в Германия от малка - сега е на 40. И според нея няма по добро от Бойко - на каква база съди не знам. Такива по добре да не гласуват.
15
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едва ли ще стане - WS няма да има възможност да ходи да бие бабичките по границата...
14
5
 
3
 
! Отговори
За сведение преди 3 години
Шкембевойводов ще е категорично против!
13
5
 
6
 
! Отговори
прав си преди 3 години
До Да, бе!никакво гласуване по пощата...даже да се ограничи гласуването само до хора подкрепящи сегашните партии ...така де да не вземе по високата избирателна активност да изиграе лоша шега на досегашните политици и да ги остави извън борда и при бай ставри.бе най добре е да не се гласува а да си остане същата конгигурация за поне 100 години