Достойни старини: Кои са най-добрите страни за пенсиониране?

Първата евространа в класацията е едва на пето място
115
Достойни старини: Кои са най-добрите страни за пенсиониране?
Снимка: БГНЕС

Докато пандемията наруши пенсионните планове на милиони хора, мнозина може да обмислят преместване в чужбина, където да прекарат златните си години, възползвайки се от по-ниските разходи за живот и по-евтините жилища, наред с други фактори, показва нова класация.

Страни от Коста Рика до Виетнам, влязоха в тазгодишната класация на най-добрите места в света за пенсиониране на американското списание International Living, съобщава YahooFinance.

"Изборът ни от държави отразява огромните различия от стилове на живот и местоположение - това са местата, за които смятаме, че ще намерите най-добрата комбинация от фактори, подходящи за щастливо пенсиониране в чужбина", коментира Дженифър Стивънс, изпълнителен редактор на списанието, пред Yahoo Money.

"Имаме журналисти на място във всяка една от тези държави, които докладват факти и цифри, и споделят техните възгледи за местата, които с гордост определят като свой дом".

Списанието използва 10 критерия, за да изчисли кои държави са най-подходящи за пенсиониране, пише Bloomberg TV Bulgaria. Факторите включват разходи за живот, жилище, здравеопазване, пенсионни обезщетения, виза/ пребиваване, интегриране в местното общество/ забавление, развитие, климат, местно управление и възможности.

Класирането се определя въз основа на статистически данни и кореспонденция в реално време от журналисти по целия свят.

Списанието умишлено оставя САЩ извън класацията си, защото по-голямата част от читателите му са американци, които вече са достатъчно добре запознати с живота в родната им страна

Ето кои са топ 10 на местата за пенсиониране през тази година:

Коста Рика оглавява списъка, като страната, която получи високи резултати във всичките 10 категории, е на първо място по "здравеопазване". Ниските разходи за живот в страната, също правят Коста Рика привлекателна опция за пенсионери.

Гостоприемството на страната и отношението на местните също са мотивиращ фактор за установяване в Коста Рика.

Вижте и останалите места в продължението на материала!
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още по темата: пенсиониране
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
1
 
! Отговори
Пепа преди 3 години
До 39-Тебе кво те е яд че ценностите ми са нормални?
39
7
 
4
 
! Отговори
спрете се преди 3 години
престанете да пишете американски глупости които нямат резон в европа. в сащ като се пенсионираш ако не си искарал няколко фонда от-до отиваш под моста. ако не си си платил ипотеката отиваш под моста, ако не си спестил поне 2-3 милиона отиваш под мостанормално е да търсят мизерни места където да си прекарат последните дниза ЕС няма нищо подобно, имаш си добра пенсия с която да си живееш достойно дори и в БГ след 50 години комунизъм наследък се движим в праилна посока...
38
1
 
3
 
! Отговори
P. преди 3 години
До ПерникА бе така викаше братовчедка ми, която живее във Велинград. Аз цитирам нейните думи. И не обиждакй, бъди мил!
37
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 41 Р.Какви пенсионни фондове сънуваш за България? Чак в последните години започнаха да ги създават и още никой не е взел пенсия от тях. За всички все още важи немската пенсионна система на Бисмарк въведена в България през 1951 година, при която няма пенсионни фондове и няма какво да се ограби, освен така наречения Сребърен фонд ограбен от мутрите след 2009 година.
36
0
 
8
 
! Отговори
Перник преди 3 години
До P.В България и керемидите бият. Какви стени ти помагат бе льохмaн?
35
3
 
3
 
! Отговори
P. преди 3 години
В България имам 21 години трудов стаж - 14 от тях като инженер. До 1995 година. Но чувам, че парите на пенсионните фондове са ограбени, знаете от кого. Та когато ме обземе носталгия, идвам тука и чета, чета и виждам, че нещата не са се променили. А ми липсвате, мои мили сънародници. В къщи дори и стените помагат. И хич да не си помислите, че някъде като отидете, ще работите и живеете на печалба.
34
3
 
3
 
! Отговори
Програмист преди 3 години
При писането на код, основния проблем са ХОРАТА(колегите). Те винаги пречат. Объркват. Спъват развитието.Най-оптималното е да се отстрани този фактор.Не знаете къде се намирате. Ще ви се разкаже играта. Интересувайте се. Отворете си очите за новото. Протегнете ръка.С война няма да стане. Ако продължаваме така, човечеството приключва.
33
3
 
6
 
! Отговори
Глобализация преди 3 години
Най-голЯмия ви проблем е това, че не разбирате в какъв свят живеете.Смятате, че живеете в стария свят, който познавате, но има една друга РЕАЛНОСТ. Тази реалност не е много сложна за възприемане - просто се иска желание. Което го няма.РЕалността е следната: Хора, които смятат че човешките взаимоотношения са пречка, контролират ВСИЧКО. Демек - проблема е, че има хора, които ПРЕЧАТ на определени събития. Това е много прагматично и вярно. То е така.Тези хора се наричат програмисти.
32
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България е най добрата страна човек да се пенсионира.
31
1
 
8
 
! Отговори
P. преди 3 години
До Джони ЧуркатаОтносно 10Когато...===Абсолютно точно! С честен труд се става гърбат, но не богат, както го е казал нашият мъдър народ. Погледнете свръхбогатите: не са пили вода потни. Произвеждаш за центове, продаваш за долари. Най не обичам богатите!
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименЦените скочиха двойно и тройно от лятото. Най-евтиният компютър е 800-1000 лева и 50 лева на пенсионер си е като 60 стотинки и нищо не може да се купи при тая инфлация. Стига за някой GSM без месечната такса.
29
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
2500 $ тук не ги получават работещите, нещо се подиграват с нас. Нито заплатите са ни достойни, нито пенсиите, властта краде, а ние блееме. С толкова достойни българи в миналото е странно защо сега всички са заспали. Кога ще запеем стани юнак балкански и ще изчистим плявата, която ни задушава.
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
в бг пенсиите се дават по милост.
27
2
 
4
 
! Отговори
КостаРичи преди 3 години
В коста рика си е ОК. Само да имаш пари. И в България си е ОК за който си има имоти и парици. И в Токио е супер ОК за който има много пари.
26
0
 
3
 
! Отговори
До 20 преди 3 години
Добре си го написал, но хайде да ти давам на месец настояща пенсия. Средна около 500лв.Иначе..много умно...някак така експерно си се изказал. Да звучиш позитивно.
25
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мога да кажа коя е най лошата страна да се пенсионираш. Познайте от 3 пъти.
24
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коста Рика, Панама и т.н. адска жега, там и през повечето време не се диша. Не бих искал да живея там. Франция става, но не и с българска пенсия. Явно сред критериите за оценка няма размер на доходите на пенсионерите и климата.
23
1
 
8
 
! Отговори
До 20 Жо преди 3 години
Бъркаш естествено. В България и максималната пенсия да взимаш пак си бедняк и второ, може да ти е висока пенсията през първите няколко години, но ако живееш повечко, след 10 години пенсията ти ще е близо до минималната, а след 20 години ще е под минималната и ще си на минималната пенсия. Трето, пак бъркаш, защото досега пенсиониралите се имат и едни три най-добри години преди 2000 година, вкл. и пенсиониращите се през 2021 година. Явно си млад и не мислиш много. Сегашните пенсионери в коя държав
22
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма достойни старини с българска пенсия.
21
5
 
2
 
! Отговори
ДО 20 ЖО преди 3 години
Това което си написал не се Знае от Хората .Браво . Не е лошо да се знае .