Достойни старини: Кои са най-добрите страни за пенсиониране?

Първата евространа в класацията е едва на пето място
115
Достойни старини: Кои са най-добрите страни за пенсиониране?
Снимка: БГНЕС

Докато пандемията наруши пенсионните планове на милиони хора, мнозина може да обмислят преместване в чужбина, където да прекарат златните си години, възползвайки се от по-ниските разходи за живот и по-евтините жилища, наред с други фактори, показва нова класация.

Страни от Коста Рика до Виетнам, влязоха в тазгодишната класация на най-добрите места в света за пенсиониране на американското списание International Living, съобщава YahooFinance.

"Изборът ни от държави отразява огромните различия от стилове на живот и местоположение - това са местата, за които смятаме, че ще намерите най-добрата комбинация от фактори, подходящи за щастливо пенсиониране в чужбина", коментира Дженифър Стивънс, изпълнителен редактор на списанието, пред Yahoo Money.

"Имаме журналисти на място във всяка една от тези държави, които докладват факти и цифри, и споделят техните възгледи за местата, които с гордост определят като свой дом".

Списанието използва 10 критерия, за да изчисли кои държави са най-подходящи за пенсиониране, пише Bloomberg TV Bulgaria. Факторите включват разходи за живот, жилище, здравеопазване, пенсионни обезщетения, виза/ пребиваване, интегриране в местното общество/ забавление, развитие, климат, местно управление и възможности.

Класирането се определя въз основа на статистически данни и кореспонденция в реално време от журналисти по целия свят.

Списанието умишлено оставя САЩ извън класацията си, защото по-голямата част от читателите му са американци, които вече са достатъчно добре запознати с живота в родната им страна

Ето кои са топ 10 на местата за пенсиониране през тази година:

Коста Рика оглавява списъка, като страната, която получи високи резултати във всичките 10 категории, е на първо място по "здравеопазване". Ниските разходи за живот в страната, също правят Коста Рика привлекателна опция за пенсионери.

Гостоприемството на страната и отношението на местните също са мотивиращ фактор за установяване в Коста Рика.

Вижте и останалите места в продължението на материала!
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още по темата: пенсиониране
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
0
 
6
 
! Отговори
Пич преди 3 години
"Ако си мислиш, че работник в Германия е богат спрямо теб на 1000лв, то осмисли, че там едно кафе навън е 5 евро, фризьор под 20-30 няма"Ама стига сте ги плещили тези тъпотии бе, все едно не сме излизали в чужбина. Ако искаш да пиеш кафе за 10 лева, ще ти кажа къде в София да отидеш, искаш ли? Или пък ако искаш да се подстрижеш за 50 лева. Пътувам поне един 2 пъти на почивка със семейството ми в чужбина на почивка, пазаруваме от суперите, еми цените са същите ако не по-евтини.
99
2
 
3
 
! Отговори
Ангел преди 3 години
Най добре си е докато си млад да бъдеш умен ,да си купиш 2 магазина и 2 апартамента и после рента цял живот.Ей това са достойни старини !
98
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едни от критерите за оценка на държавите са да може да гледаш филми на английски и да си осигуриш привичния североамерикански комфорт. В този смисъл статията е безмислена по начина, по който се представя, а кого го интересува кои са най-добрите държави за живеене на американски пенсионер според разни странни критерии?
97
0
 
0
 
! Отговори
Киро Рамбото преди 3 години
Освен ако не си се "пенсионирал" като милионер, по-добре да си теглиш патрона.
96
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко, извън нашия коп-тор, е по-добро!
95
2
 
5
 
! Отговори
IT-спец преди 3 години
по добро място от Андалусия (южна Испания) няма, най-добрия климат на света за живеене е там (и Нова Зеландия) евтинко е, храната е топ и момите също, наздраве...!
94
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
101Наистина сме зле, но това е реалността. Ако навсякъде доходите бяха равни, то и цените щяха да са. Тогава нямаше да има такива статии.А иначе не мисли, че американците са 100 пъти по-богати от нас. Просто с техните средни пенсии тук биха живели нормално за разлика от в САЩ. Тук с 1600лв доход(1000$) си ок. Там няма да стигнат за наема.Ако си мислиш, че работник в Германия е богат спрямо теб на 1000лв, то осмисли, че там едно кафе навън е 5 евро, фризьор под 20-30 няма, наемът е 1000 евро..
93
0
 
8
 
! Отговори
хахаха преди 3 години
Обяснете на читателите че тези страни са нй-подходящи за пенсионери с американски пенсии, та да не вземе някой да се заблуди да отиде там и да мизерува
92
1
 
10
 
! Отговори
С няколко думи преди 3 години
В нормалния свят голяма част от възрастните хора , след като се пенсионират могат да се преместят в страна с по-малки разходи нужни за живот , с по-топъл климат и с по спокойни градчета ..... докато българския пенсионер след като е изцеден напълно и най накрая пенсиониран може само да си мечтае , да е близо до по-големи контейнери за смет и до работеща болница .
91
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПичПич, понеже си очевидно ментално затруднен, нека се пробвам да ти обясня, че тези 1400$ е общият доход от пенсии на двойката - в доста български семейства този доход от поне десетилетие е напълно постижим. Второ - иде реч за живот по американските стандарти за наемане на жилища / в разходите са включени и предполагаемият наем/. Само за протокола, нормалните американци рядко обитават жилища с площ под 120 кв м. А такова жилище + гараж, фитнес, басейн, корт е скъпо дори във Виетнам.
90
0
 
7
 
! Отговори
Авторката... преди 3 години
....определено не може да направи разлика между изразите "страни за пенсиониране" и "страни, в които можем да живеем след като сме се пенсионирали в САЩ". Ефектът "Блонди", нищо не може да помогне...
89
2
 
10
 
! Отговори
Пич преди 3 години
Забелязвате ли как тези хора изобщо не си дават сметка какви са реалностите в света?! Някъде можело да се купят "килограми зеленчуци" само за 3 долара! Или пък - "една двойка" можело да живеят само за 1400 долара на месец! Някой да им каже на тези хора, че в ЕС има държава, в която много работещи хора (не пенсионери) ги нямат тези доходи и цените са далеч по-големи от изброените държави. Давате ли си сметка колко сме зле в действителност? А после к*рвата на премиера и приятелите му става консул.
88
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-добре за живеене е в СъвеЦкия ГУЛАГ в Сибир, не само за пенсионерите но и за всички възрасти. Така е още от времето на Сталин. Поради огромния наплив от желаещи Путин не смогва да осигури места за всички.
87
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
97Всъщност не мислят зло на хората. Казват къде с американска пенсия ще живееш богато и даже защо да нямаш прислуга за без пари(примерно $100/месец), докато със същата тази пенсия в САЩ би мизерствал.Същото е като англичаните, които идват да живеят тук или отиват в Испания.Не би ли искал на старини да живееш в къща с хубав двор в някое село в добра държава и да садиш лозички за забавление? Аз не бих отказал.
86
1
 
8
 
! Отговори
реалнафантазия преди 3 години
Гледах по CGTN репортаж за Южна Корея... макар и богата страна голяма част от старите хора се изоставят, и те започват да крадат просто за да оцелеят. Даваха някакви възпитателни затвори, в който да им помогнат. Като цяло са отритнати от обществото. Явно и там гледат на тях като тежест! И това в богата Корея... потресаващо си беше за гледане. Хората са станали по-безчовечни от всякога... :)
85
4
 
13
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Изро ди мръсн и, сега пък да се махат възрастните хора от домовете, децата си и роднините си и да си дочакат смъртта самотни, като кучета в някаква държава от Третия Свят! Анатема! Сатаната ликува, но Богъ ще разруши семената на Злото!
84
3
 
5
 
! Отговори
Шоп преди 3 години
До P."но вярвам, че има някаква справедливост, някаякво възмездие от природата."В глупости вярваш. Народъд е казал истината: "Битият - бит, eбaният - eбaн."
83
2
 
10
 
! Отговори
P. преди 3 години
До Анонимен #76Тези които ни ограбват ще се радват на хубави старини. Чекмеджета ни трябват.===Не вярвам в приказки, че Бог ще накаже някой от тези, дето разграбиха и разрушиха България да се скитаме немили-недраги, но вярвам, че има някаква справедливост, някаякво възмездие от природата.
82
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Америка е страна кнеф да заминават за виетнам и да не се връщат.
81
0
 
6
 
! Отговори
Истина преди 3 години
? е как е в България която е по-зле от всички европейски страни където дори работещите на 8 часа висшисти получават заплати близки до минималната която сега е 300 евро и при облагане с данъци дори под мин.,а мин. пенсия е европейските държави е много по голяма напр. в Испания 700 евро при това в демократичните държави държавата подпомага социално слабите - с мин. пенсии и заплати с плащане на битовите им сметки храна, а тук не се подпомагат дори хора без никакви доходи като безработните в криза