Симеонов: Който иска да гласува, да си хване самолета!

"Вотът по пощата е екзотика, защото няма време и не е толкова лесно"
Обновена: 15 яну 2021 10:22 | 15 яну 2021 10:22, Веселина Йорданова
157
Симеонов: Който иска да гласува, да си хване самолета!
Снимка: БГНЕС

Промените, които президентът лансира за гласуването по пощата, по никакъв начин не гарантират изискванията за тайна на вота. Това заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов пред Нова телевизия.

Още по темата
Според него по никакъв начин не трябва да се допускат промени в изборните правила в последния момент.

"В България няма никаква практика за това. В САЩ и в други държави е разрешено, но то не е толкова просто. Това трябва да се каже на хората", коментира още Симеонов.

"Който толкова много държи на представително управление в България и иска да участва в избора на това управление - да си хване самолета и да дойде в България. Няма друго решение", категоричен бе лидерът на НФСБ.

Той обясни, че държавата трябва да ти изпрати документи и идентификационен номер, с който ти да гласуваш и да е ясно, че не е подменен твоят вот, тоест да се води някаква кореспонденция.

По думите му няма абсолютно никакво време за организирането на такова гласуване, нито практика, нито нормативна база. "Времето е прекалено малко и това обрича гласуването по пощата като екзотична мярка", смята Валери Симеонов.

"Тези идеи за гласуване по пощата и видеонаблюдение, всичко това има една цел - исканията на хората, които протестираха по улицата, но ако ги изпълниш, отново може да си подлаган на критика", смята лидерът на НФСБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
5
 
6
 
! Отговори
Sk преди 3 години
Президентът има мандатКметовете имат мандатПрокурорът има мандатПитам: Защо господа народни представители ОСТАВЯТЕ министър председателят да е без мах 2 мандата по 4 години. Той фактически, практически, юридически е с неограничена / монархическа/ власт. Като добавим и етническата партия ДПС, която винаги е в парламента, не е чудно защо се теглят ненужни за държавата заеми и къде потъват, а населението само ги плащаме.
76
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българите в чужбина нямат моралното право да гласуват,
75
4
 
7
 
! Отговори
Бг Турчин преди 3 години
И после да не чакаш в границата хората които имат право на глас Валери ти си обмитисал фашист с мозък на едноклетъчно
74
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Работа опира до там, че българина е тесногръд расист живеещ в каменната епоха.Първо бе съгласен да въведе уседналост. След това поиска задължително да се гласува, но гласуващите да са със поне завършено образование. Сега остана да приемат, че живеещите в чужбина, които не са бели, не са християни не могат да гласуват.
73
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много добре го е казал Симеонов, подкрепям го напълно.
72
10
 
13
 
! Отговори
Sk преди 3 години
Съмнявам се, че някой може да надмине Борисов по фалшификации.
71
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо народа трябва да гласува тайно, докато депутатите му гласуват видно?тайно гласуване е равносилно на анонимно, измамно.Нима в магазина пазаруваме тайно?
70
7
 
13
 
! Отговори
Sk преди 3 години
Като сте много големи патриоти, забранените етническата партия ДПС, ама НЕ! С нея крадете милиарди, чрез неограничената министър председателския власт/ монархическа неограничена власт/. С ДПС вие крадете благата, които създаваме българите по света и у нас!
69
5
 
18
 
! Отговори
пери преди 3 години
До ИзбирателБългарите в чужбина имат ли право да грасуват? Имат. Точка. Дали ти харесва или не, няма значение. За това президентът не е виновен. Ако българите в чужбина успеят да повлияят на вота и герб бъдат изметени, въпреки всички простотии на упраляващите, аз съм ок.
68
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Sk "Всички партии трябва да положат мах усилия да се проведат фалшифицирани избори" .."Четете нефалшифицирани"Що бе, всъщност ще е по-яко ако всички партии положат мах усилия да се проведат фалшифицирани избори. Така битката ще е честна! А и без това няма кого да си изберем, та поне шоуто да си струва.
67
4
 
6
 
! Отговори
Sk преди 3 години
Да си хване самолетът, че да ги окрадени мафията тука ли бе?
66
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе Винкел, искам да затвориш секциите в Турция, да си хващат самолета ония със шалварите. Ама смееш ли мутрo дoлнa...
65
1
 
7
 
! Отговори
Max преди 3 години
Уникален ***!
64
5
 
12
 
! Отговори
Sk преди 3 години
Щом като човекът е с български паспорт и върху него се разпространяват българските закони, той има право да гласува. Стига си показвал колко си ГЛУПАВ, анонимен! Аз пък не искам в чужбина да се разпространяват закони на ш айки от България. Искам да чуя гласът на народа пръснат по света.
63
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Последно Винкеле, тези които два пъти поред не са гласували на парламентарни избори, как сега ще гласуват на 4? Нали автоматично са заличени от списъците?Няма по-просто нещо от бг депутат. Дори диваците в Зимбабве са по морални.
62
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако гласуват в чужбина излиза, че л умпените с яйцата и късите *** ще определят живота на нормалните хора,
61
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гласуването в чужбина трябва да се забрани със закон!
60
13
 
15
 
! Отговори
Избирател преди 3 години
Абсолютно правилно ! Не си ли в България - не можеш да гласуваш , защото не си отговорен българин !!! Стига с тъпите изцепки на Фигуранта !!!
59
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами аз ли да ти платя билета? Ако искаш и първа класа да ти платя?
58
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тогава избори по американски.- който иска да гласува - отива и се регистрира за да гласува в денят Х.така всеки неграмотен, без лична карта т.е. купен глас отпада.- когато кандидатите станат ясни и тръгне предизборна кампания - да може да се гласува предварително по пощата, електронно.- в деня Х на изборите само регистрираните могат да гласуват и не може да има дописвания в списъци