Симеонов: Който иска да гласува, да си хване самолета!

"Вотът по пощата е екзотика, защото няма време и не е толкова лесно"
Обновена: 15 яну 2021 10:22 | 15 яну 2021 10:22, Веселина Йорданова
157
Симеонов: Който иска да гласува, да си хване самолета!
Снимка: БГНЕС

Промените, които президентът лансира за гласуването по пощата, по никакъв начин не гарантират изискванията за тайна на вота. Това заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов пред Нова телевизия.

Още по темата
Според него по никакъв начин не трябва да се допускат промени в изборните правила в последния момент.

"В България няма никаква практика за това. В САЩ и в други държави е разрешено, но то не е толкова просто. Това трябва да се каже на хората", коментира още Симеонов.

"Който толкова много държи на представително управление в България и иска да участва в избора на това управление - да си хване самолета и да дойде в България. Няма друго решение", категоричен бе лидерът на НФСБ.

Той обясни, че държавата трябва да ти изпрати документи и идентификационен номер, с който ти да гласуваш и да е ясно, че не е подменен твоят вот, тоест да се води някаква кореспонденция.

По думите му няма абсолютно никакво време за организирането на такова гласуване, нито практика, нито нормативна база. "Времето е прекалено малко и това обрича гласуването по пощата като екзотична мярка", смята Валери Симеонов.

"Тези идеи за гласуване по пощата и видеонаблюдение, всичко това има една цел - исканията на хората, които протестираха по улицата, но ако ги изпълниш, отново може да си подлаган на критика", смята лидерът на НФСБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А бе чува ли се този какво казва ,в тази световна пандемия какви салати да си хванем дори и да имаме желание .
116
12
 
10
 
! Отговори
Гуфу преди 3 години
В Гърция се гласува само в страната. Който иска да заповяда в родината и да гласува. Хора, които не са идвали в БГ над 10 години а и нямат такова намерение, живи и здрави да са, всеки има право да живее живота си както намери за добре, да гласуват за правителство което засяга най-вече нас избралите да живеем в БГ ми се вижда меко казано несправедливо. А за тази екзотика по пощата нямам думи. Предлага са от льотчика и всичките му глашатаи само защото знаят, че няма как да стане.
115
7
 
15
 
! Отговори
Избирател преди 3 години
И този се е загрижил за гласуването на емигрантите, вместо да разбере защо му се смеят колегите му депутати в народното събрание. Предполагам, че защото е смешен и глупав !
114
3
 
8
 
! Отговори
До 125 преди 3 години
Никога българите зад граница не са гласували 100% всички ,а не повече от 30%-40%.Освен това не е ясно колко са навън ,има сезонни работници,нелегални,карантинирани ,на които пък най малко им е до гласуване.Пандемията няма да отшуми скоро,така ,че каквото такова!
113
7
 
25
 
! Отговори
Прецакан избирател преди 3 години
Т. нар. патриоти, реално се изплюват в лицето на българите зад граница. Това го правят заради тънки политически сметки. Това са антибългари!
112
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
e, valeri...samolet li, train li, bus li, bulgar traktor li, kamila, magare, kon, pesha li...tova sa dreboliiki...vajno e vseka pchelichka i vseki tartei da si glasuvat za caricite ;)
111
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
koito iska da glasuva, otiva v kvartalnata si ili mahlenskata si izborna seksia i glasuva samo i edinstveno vatre v zatvorenoto bg obstestvo na rbg. izvan sinorite na rbg e drug kosmos, drug pchelin.
110
9
 
7
 
! Отговори
БСП+..... преди 3 години
БСП с отровени от Мая ще вкарат България във рая, а със Слави и "Има такава държава" страната ни ще се превърне в зелена морава.Корупция няма да има, президентът само ще кима. Няма да има бедствия, Нинова ще приема приветствия.4 Април ще стане 9 септември, а българите ще мечтаят за втори 10 ноември.
109
8
 
4
 
! Отговори
Бико преди 3 години
Като гледам повечето емигранти са толкова загрижени за България, че харесват българомразците(знаете кои) и плюят патриотите.
108
11
 
1
 
! Отговори
Бико преди 3 години
Като гледам повечето емигранти са толкова загрижени за България, че харесват българомразците(знаете кои) и плюят патриотите.
107
2
 
6
 
! Отговори
Бивол преди 3 години
Сега когато цените са по-високи в България, се надяваме и заплатите да станат като вашите в чужбина.
106
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имигрантите само плюят България- като някаква мода нали. Всичките с едни и същи лафове. Иначе се бутат да гласуват .Не го разбирам...
105
1
 
8
 
! Отговори
Бай Баяни преди 3 години
Браво SK, ние всички ти вярваме, ама Юсуф,Айше и Мюмюн не си плащат, а искат да гласуват по поща. Ние сега в България ще скочим и ще променим избирателния закон за да ви угодим, да си живеете с англетата и франсетата и да ви зачитаме мнението за политическия ред в България. Като си толкова влюбен в тяхната здравна система, стой си там и кандидатствай за тяхно гражданство.
104
5
 
15
 
! Отговори
Герп+патреот=простак преди 3 години
Ходи пешаФани самолетаКакъв червен картон ще получите на 4 априлЩе пропаднете яко оядени самозабравили се ****
103
0
 
8
 
! Отговори
до Sk преди 3 години
е то в Павликени едва ли има офис на ОФ-то на Румбата
102
4
 
5
 
! Отговори
Sk преди 3 години
Допустимо е да има невалидни бюлетини, но чак пък 660000 , без да стане ясно от къде са, хайде няма нужда......
101
2
 
5
 
! Отговори
Sk преди 3 години
Не пиша постове да се харесват на някого, защото никой не ми плаща за това като на теб .
100
0
 
6
 
! Отговори
Бай Баяни преди 3 години
"когато 660 000 бюлетини се обявата за невалидни". Като са драскали и попълвали бюлетините неправилно, да ги обявяват за валидни ли. Знаеш ли колко гласували са неграмотни, не знаят български, със старчески дименции и психически отклонения. Таман около толкоз.
99
4
 
7
 
! Отговори
Sk преди 3 години
Ние 105 не ползваме здравните ви осигуровки, а си заплащане цялата сума. Сега, когато цените на всичко са по високи в БГ , предпочитам да се лекувам в чужбина.
98
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За нас другари от ДС е важно да не накърняваме правата на хората на Доган паша.. И Делян ага.. *** кучетата ги яли