Жена плете терлици: Излязох да помръзна, но нищо не се продава

Докога ще се отваря ножицата между бедни и богати?
44

Над 8 пъти е разликата между бедните и богатите в България. Лидери сме в ЕС и в тази негативна класация.

Мария Коцева живее заедно със съпруга си. Двамата разполагат с около 600 лева за месеца, с които да си покрият ежедневните нужди. Тя плете терлици и ги продава, за да си помагат.

"Излязла съм тук да помръзна малко с надеждата, че ще продам нещо, но нищо не се продава. Това, което ни е необходимо, това взимаме. Ние вече дрехи не си взимаме. За храна", откровена е жената.

Още по темата
Според годишния доклад за заетостта на ЕК много от българите са в риск от бедност, предаде Bulgaria ON AIR.

"Променила се е към влошаване. 7,6 пъти беше през 2019 година разликата между най-бедните и най-богатите, докато в момента е 8,2 пъти, ако вземем 20-те процента най-богати. Ако вземем пък 10-те процента най-богати и най-бедни, разликата е 15 пъти, което е повече дори и от Северна Македония", коментира Любослав Костов от КНСБ.

Станимир Бояджиев е сред образованите млади хора, които получават сравнително добри доходи, но далеч от средните за ЕС.

"Аз съм на 26 години и за възрастта и за това, с което се занимавам, считам, че доходите, които получавам, са ми абсолютно достатъчни. Когато имам желание за някаква инвестиция, мога да я направя, но пак не говорим за нещо, което е изключително регулярно", сподели той.

България е в критичната точка и по други категории. Сред тях са: преждевременно напускане на образованието, ниско ниво на индивидуални базови дигитални умения и висок процент на млади хора, които са неработещи и неучещи.


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Явно на работа ще умирам, то пенсията я до живея, я ми стигне, но поне моята специалност е гладна за кадри. Някакъв ужас е това, а има и хора много по-зле.
37
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Явно на работа ще умирам, то пенсията я до живея, я ми стигне, но поне моята специалност е гладна за кадри. Някакъв ужас е това, а има и хора много по-зле.
36
1
 
1
 
! Отговори
Ревизор преди 1 месец
Как така тази жена ще извършва дейност, а няма касов апарат? Тя укрива данъци. Сериозна ревизия трябва да се направи. На г-н Пеевски, разбира се, ние пожелаваме още дълги години дейност. Той няма как да е обект на каквито и да е проверки.
35
0
 
3
 
! Отговори
Максим Ориц преди 1 месец
"Просто живеем разумно, нямаме кола и т.н"

това не е разумно, приятелю, а скomско. И се лъжеш, че е живот...
34
0
 
1
 
! Отговори
Отечествен Фронт преди 1 месец
До Ето я причината И да продължа още малко питам друг Колко са 9+7 почна да си брой пръстите на ръцете и на краката за да ми каже отговора . И друго много от тях въобще не ходят на училище взимат си извинителни бележки от доктора за да не им спрат помощите или въобще напускат училище и се задомяват за да могат да източват социалните фондове на държавата . Лошото е че и между Българските деца има много неграмотни . Въобще трагедия пълна е със образованието .
33
0
 
5
 
! Отговори
Отечествен Фронт преди 1 месец
До Ето я причината Не учат не работят и живеят на гърба на народа ,да ти кажа ли от първо лице за кой етнос става дума .Защото са ми пред очите всеки ден .Във 6-ти , 7-ми 8-ми клас са и не знаят нито да четат нито да смятат нищо не знаят .Онзи ден питам един от тях Я прочети какво съм написал на вратата ? Той горкият почна да срича и накрая ми каза ми аз не знам какво пише тук .
32
1
 
3
 
! Отговори
ммм ..! преди 1 месец
След 10 дни ставам на 60 год, а нямам нито един лев зад гърба.
Като цяло работя, работя, а де дефакто нищо няма ... в наличност.
2026 трябва да бъда пенсионер и след това заминавам за село; не, че ще прокопсвам, но ... поне няма да бъда в тази ужасяваща мизерия.
Миналата година ни санираха блока; жената изхвърли цялата мебел от кухнята и сега там нямаме и мивка; готвим в хола; добре, че е доста голям - 28 m2.
За лекарства давам по 92.30 лева (това е с намалението от касата).
... и все пак съм оп
31
1
 
2
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 1 месец
Да сади и продава картофи,да отглежда прасета и да продава мас !
30
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
бг е 3 свят държава
29
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Интересно как не са я награбили от НАП, преди време писаха акт на една старица, че продавала магданоз за да свърже двата края.
28
0
 
17
 
! Отговори
400 € преди 1 месец
Ами ние живеем (3 чл. семейство с дете на 4 г.) с 800 лв./месец. Живеем в собствено жилище. Сметки, храна, облекло ... Знам го, защото записвам всяка стотинка разход (налага се!). Изкарвам и малко повече, но си ми трябват - авариен фонд, спесявания. Никога няма да допусна да взема кредит Просто живеем разумно, нямаме кола и т.н. Вярно, че е в провинцията, но не се оплакваме. Не даваме за нищо излишно. Явно в София е доста по - трудно за двама пенсионери с 600 лв.
27
0
 
11
 
! Отговори
Ето я причината преди 1 месец
“ България е в критичната точка и по други категории. Сред тях са: преждевременно напускане на образованието, ниско ниво на индивидуални базови дигитални умения и висок процент на млади хора, които са неработещи и неучещи.”

Не учат, не работят, а искат високи доходи...
26
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Един няма пари за парче хляб,друг вика,че е зле с парите а хвърля 200лв. за обяд в ресторанта.Всеки си гледа от неговата камбанария и нямането на пари за един е рай за друг.Ако се гледа в световен мащаб има доста по-зле примерно в Индия.Там живеят в гета,нямат жилища,някои не са виждали шоколад,работят за шепа ориз на ден.Тази баба тук има жилище,пенсия колкото и малка да е и се опитва да спечели някой лев.Ако се сравняваме с ЕС обаче ние сме като в Индия.Та статистиката е хлъзгаво нещо.
25
4
 
5
 
! Отговори
Роко2 преди 1 месец
До една от многото

булка какъв етикет ,това да не ти е Зара...
24
3
 
38
 
! Отговори
Падаря преди 1 месец
Да се пенсионираш на 70 години(мъже) с 40 години стаж в страна където средната продължителност на живот е 71 г (мъже) е жив обир.
23
20
 
3
 
! Отговори
една от многото преди 1 месец
Голяма драма сте направили! Във Варна на Чаталджа пазар има чорапи, компот, мед-истински и менте, ракия, вино и туршии и даже наденици ........ да не продължавам. Има и зад Театъра, пазара Левски, Младост.......т.е навсякъде където има народ. Същото е в София. Тези хора не могат да продават в по-добри условия, защото там се плащат маса, разни такси, а и нямат никакви сертификати за качествата на стоката. Даже за чорапи, ако са редовни имат поне етикет.
22
26
 
6
 
! Отговори
Авявя преди 1 месец
Извинете, ама терлици... хм, кой би си купил терлици? Кой изобщо би искал да притежава терлици? Ръчно плетен шал, шапка, шантави ръкавици, безформен пуловер - да. Но терлици... Ако тази жена иска да припечели нещо допълнително от труда си, трябва да се замисли какво е продаваемо. Щом може да плете, да се насочи към модели, които се купуват, а да не произвежда неща, които повечето млади хора дори не знаят за какво служат. А младите са купувачите днес, не пенсионерите. Пазарна икономика!
21
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
и ще влизало еврото?
как се живее с 300 евро 2ма човека?
в Гърция- мин.пенсия-380 евро
20
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Лай за минели

Ти защото "*** комунизъм с пълни шепи" затова недоволстваш тук от капитализма, нали?

Къде са ти парите, колите, къщите, образованието, квалификацията и защо си гол като пушка?
19
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пенсионерите заслужават повече. А младите, които не искат да работят заслужават принудителен труд.