Ако болните скочат, учениците може да се върнат вкъщи

Над 30 хил. учители са тествани, посочи зам.-министър на образованието
Обновена: 5 фев 2021 21:49 | 5 фев 2021 21:49, Красимир Ангелов
39

Не се забелязва тенденция за рязко увеличение на случаите на Ковид-19 при ученици и учители, откакто бе възстановен учебният процес. Това заяви в предаването "Денят ON AIR" зам.-министърът на образованието Таня Михайлова.

"Не ми се иска да има прагови стойности, при които учениците да се връщат вкъщи. Следим ситуацията, когато се повиши заболеваемостта, сигурно ще се премине към този вариант. За да не се случи това, не трябва да има отговорност само в училище, а в цялото общество", категорична бе тя.

Още по темата
По думите ѝ не се забелязва тенденция за рязко увеличение на случаите с Ковид-19 при ученици и учители, откакто е възстановен учебният процес в страната. "Смятам, че имаме всички условия учебната година да продължи. Безспорно всички искаме да е присъствено", заяви Михайлова пред Bulgaria ON AIR.

Зам.-министърът на образованието посочи, че по-големите ученици се справят по-добре при дистанционното обучение и е много краен вариант учениците от начален курс да бъдат върнати в онлайн среда.

"Трябва повече да се доверяваме на децата ни. Те са свикнали да бъдат с маски. Когато им се обясни, няма случай да не ни разберат. Спазват правилата", увери Михайлова.

Тя обяви, че над 30 000 учители вече са се тествали за коронавирус и процентът на позитивни е много нисък.

Здравният министър Костадин Ангелов посочи, че се проучват родителските нагласи за тестване с антигенни тестове и при учениците. Според Михайлова тази идея  ще внесе успокоение у родителите.

"Това е нормалният отговор на науката и смятам, че така ще се справим с пандемията", категорична бе тя.

Зам.-министърът на образованието обясни, че на този етап не се предвиждат законови промени, които да отменят изпитите за 4 и 10 клас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АРЕ СПРЕТЕ СЕ ВЕ, ГЛУПАВИ МИНИСТРИ!! ТАМАН ГИ ВЪРНАХТЕ И СЕГА ПАК В КЪЩИ ИСКАТЕ ДА СЕ ВЪРНАТ! НЯМАМ ДУМИ!!!
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбира се, че учениците ще се върнат вкъщи. То не се и очаква друго.
29
2
 
5
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
до 21 бивш 23Абе аланкоолу, сляп ли или идеш от Марс?Септември 15 като почна училището, след 2х15 (т.е. два пъти инкубационния период на вируса) заразените и труповете скочиха та отлетяха! 2000 на 150-200 на ден!Като върнаха децата в облайн и пак след месец чудо от 2000 стигнахме на 100 и 9 починали. Не стига това, ами сега се вижда явното покачване от 1-4 клас. Стигаме почти до 1000 и 60 на ден след 2х15 дни от 4 януари.Между другото от тв ни убеждават, че всичко е под контрол и олабваме!
28
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както всичкодо сега и тези взети мерки са много , много закъснели . Кактосе случи след началото на учебната година . Октомври и ноември беше страшно и много хора загубиха живота си по вина на тези недалновидни наши управници .Всичко лошо което се случва до този момент е от недомислици и изчакване да видят какво ще им кажат отгоре , но онези не им дреме за нас . Живота на хората е обезценен и пак ще чакаме по стълбищата.Ваксини за нас скоро няма да има защото те не искат да купят руската .
27
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не случайно прогнозите са до две или три седмици да стане пикът на заразите . Пускат училища и градини и до две седмици пак ще затворят , необходимите действия са направени и опитните зайчета се прибират в къщи. Известно ли е на умниците дето си правят опити с децата , че сега заболяването ще е при младите и то нанася непоправими щети на децата ? Не на всяко дете , но на когото се случи ще е с ужасни последици . Четете бе , хора , грамотни сте и не позволявайте тези опити с нас и малките .
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Платените доктори ,професори медии ,от власта ,плашат хората
25
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Учителите от ДГ не са тествани.За ваксинирането са изготвени едни списъци и до там.Повече никаква информация.Явно ваксинирането върви само в София. Родителите - основно от етноса- масово крият ,че са болни и не ходят на лекар.
24
3
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 3 години
Защо драскачите на "днес" употребяват плебейски изрази като "скочат", "похапват" и т.н.?Защото са селендурници и нямат клас.
23
1
 
14
 
! Отговори
Никакво затваряне преди 3 години
Министърът и администрациите му да заместят учителите и да влизат в клас присъствено. Стига са ползвали само учителите като безплатни тестове, нека и те да покажат какво могат и за какво вземат заплати.
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Кой не скача не е болен!" ...
21
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако болните скачат значи не са болни.
20
1
 
5
 
! Отговори
ДАНГАЛАК преди 3 години
АМИ АКО БОЛНИТЕ СКОЧАТ, ЗДРАВИТЕ ЩЕ ПОЧНАТ ДАЯ ПЪЛЗЯТ
19
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Учителите ,,изтърваха влака,,.Съжалявах ги до момента, в който излезе ,че само 30% от тях желаят ваксина.Ами да се оправят, както могат.Щом имат желание да боледуват, да си теглят последствията и те, и семействата им.,,Господ дава. В кошара не вкарва.,,
18
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До предишния 23За Ваше сведение не гледам телевизия,ползвам няколко чужди езици и информацията си получавам като чета чужди сайтове.Доказано е,че училищата са двигателят на епидемията.Информирайте се! А за моя мозък не мислете и не го преценявайте, защото явно нямате все още капацитет.Бъдете здрави!
17
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Колко мозък трябва след като знаеш,че случаите са се увеличили да върнеш децата на училище присътвено?Доказано е,че именно училищата са гара разпределителна за разпространението на вируса?.........От КОГО и къде е доказано? КАК ТОЧНО е доказано? КАКВО конкретно е доказано?Колко мозък трябва да имаш, за да вярваш първосигнално, но за сметка на това фанатично, на това, което ти се говори по телевизора или което ти снасят управляващите? Отговорът е лесен - малко мозък.
16
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Тя обяви, че над 30 000 учители вече са се тествали за коронавирус и процентът на позитивни е много нисък.".........Глупости на търкала. Масовото тестване на учителите тези дни не е "за коронавирус", а с антигенни тестове. В училището на мой близък, където тестваха всички учители и помощен персонал, се оказа, че НАД ПОЛОВИНАТА имат антитела, т.е. преминали са го вече. Повечето - даже без да разберат. Предполагам, такова е и в другите училища.
15
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко мозък трябва след като знаеш,че случаите са се увеличили да върнеш децата на училище присътвено?Доказано е,че именно училищата са гара разпределителна за разпространението на вируса? А новият британски щам поразява и децата. Защо? Каква е целта на управляващите?
14
1
 
14
 
! Отговори
SS преди 3 години
каквато държавата, такива и министритр и зам.министрите (в случая - на "образованието")
13
2
 
29
 
! Отговори
Попвълчев преди 3 години
Пълна дезинформация.1. Учители със симптоми не се тестват2. Учениците изобщо не се тестват3. Прекаралите вируса не се тестват Така че тая *** да не лъже - истината се вижда в болниците. В Словакия всички родители които пращат децата си на училище трябва да имат отрицателен тест.
12
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Онези без маските, т.е. кови диотите трябва да живеят при белите мечки, далеч от нормалните хора, за да не ни пречат.