Учениците отново в клас, но има риск пак да се върнат вкъщи

Февруари и март са рискови за вирусните заболявания
32

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Има риск учениците отново да се върнат вкъщи и да седнат пред компютрите. За това предупреди просветният министър Красимир Вълчев.

От днес 7, 8 и 12 клас отново са в класните стаи.

"Февруари и март са рискови месеци за вирусните заболявания. Нямам как обаче да спрем да живеем, учим и да се движим. Заради образованието си заслужава да предприемем премерен риск. Ако ситуацията се влоши мерките отново ще се затегнат. Всичко е възможно. Опасността учениците отново да се върнат у дома остава", каза Красимир Вълчев.

Още по темата
Към 2400 са карантинираните деца от детските градини и ученици.

Според министъра всяко разхлабване на мерките няма как да не допринесе за разпростирането на заразата.

Мотивацията на учениците, които учат в електронна среда с времето отслабва, предупреди той.

Според него 5 и 7 клас имат доста да компенсират.

Вълчев добави, че все още сме далеч от ефекта от ваксинирането.

24% от учителите са пожелали да се ваксинират. Списъците са отворени, така че учителите ще има възможност да се ваксинират и на по-късен етап, увери министърът.

Вълчев обясни, че следващата учебна година ще започне както винаги на 15 септември.

113 училища са избрали да учат повече през юни, като става въпрос най-вече за деца от ромски произход, с които е важно да се работи пряко.

През април ще се направи анализ дали е нужно да се съкрати изпитния материал от матурите.


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Номер 30, стига мрънка. По договор сте на 8 часов работен ден! повтарям 8 часов! Вие искате за три часа и довиждане деца, много сте мързеливи!
30
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Днес имах 2 часа с 5 клас у нас. После тичах до у-ще да изкарам 3 часа със 7 и 12 клас. И всичщо говя гарниряна с "прозорци" и в двете смени. Нито 7те класове, нито 12 клас искат да са присъствено.
29
1
 
19
 
! Отговори
az преди 7 месеца
Учениците, които ще се върнат на 18-ти ще учат цифром и словом 9 дни. Голямо учене ще падне. Що за гавра с децата и техните семейства? По-неадекватен и диалектно говорещ министър имали ли сме? Достатъчно е да стоите в няколко часа от дистанционното, за да придобиете представа кой преподавател се готви за час и кой ученик заслужава висока оценка. Айде, стига с тия селски тарикатлъци нямам микрофон, нямам камера, нямам нет. Пък за селфи от *** на МЛ-а все всичко си имат.
28
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Като разболеете учителите, ще видите. Българинът се учи винаги по трудния начин и за чужда сметка.
27
4
 
22
 
! Отговори
МАЙКА преди 7 месеца
Това е безумие! От всичко се излиза, само от болест и от още по-лошо не се излиза!
26
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Какъв е този зор да се учи присъствено с цената на жертви не знам.Пак ще се засилят случаите сега.Големите ученици са преносители на заразата по семействата си.Освен това ще се създават струпвания по училищата,градския транспорт метрото,магазините в близост до училищата.Тези струпвания неминуемо водят до заразявания.На самите учители също.Трябва да се учи онлайн докато населението на държавата не премине достатъчна ваксинация,а не да се симулира дейност нарочно,и с цената на човешки загуби
25
6
 
32
 
! Отговори
Додо преди 7 месеца
От чист предизборен популизъм Бойко отваря училищата точно, когато трябва да ги затвори и за най-малките! Бая народ ще си умре от това! Бог да ни е на помощ!
24
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
АБЕ умник нищо няма да е приключило. Само моргата ще пренапълни.
23
25
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Отваряйте всичко и никакви мерки повече. След 1 месец всичко ще приключи.
22
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Наказателна мярка14Даскалите благодарение на Вълчев преминаха през ковид и сега вече не им пука от нищо. Мислете му вие, които се криете като мишки.
21
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
С управляващи, като нашите, гонтови да сервилничат на всеки западен господар и с толкова к о в *** и - не много като бройка, но нахъсани, като всеки *** човек, нищо чудно няма да има, ако отново децата станат жертва на кови-ди-отизма.
20
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
защо продължавате да поемате риско и да играете цирка, затвор завинаги.. никво училище , никва работа, никъв живот.. СПАСЕТЕ НИ от страшната настинка...
19
1
 
13
 
! Отговори
Алоооо преди 7 месеца
Вкарай си администрацията в час и не бързай за есента.
18
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"Заради образованието си заслужава да предприемем премерен риск. Ако ситуацията се влоши мерките отново ще се затегнат."Ако ситуацията се влоши пак ще обвиним населението и ще избягаме от политическа отговорност.
17
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Значи тоя да пише простотии за био-оръжия, може, и не му триете коментара.
16
18
 
6
 
! Отговори
Само така преди 7 месеца
всички деца погълнали Китайското Био-Оръжие ще са стерилни и няма да могат да имат деца - това не го казвам аз, а последните изследвания по медицинските списания! децата не боледуват от вируса, но стават стерилни - целта е след 1 поколение, Китайците да се заселят по обезлюдените ви земи.
15
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Големият провал в образованието е от десетилетия и далеч преди ковид 19 да покаже реалното лице на т нар училище в България.Даже ковид 19 може да скрие недъзите му временно ,с онлайн обучение. Безмислено е оттук нататък този провал в училището да се показва присъствено и да мине окончателно онлайн.Т нар социализация на министъра е едно нищо неправене из коридорите,побоища и насилие.Онлайн обучението поне скрива позора.В бъдеще даже няма да има друго освен такова обучение.
14
13
 
13
 
! Отговори
Наказателна мярка преди 7 месеца
Към даскалите антиваксъри ,ще ги накарат да се молят за ваксина......
13
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
до 8И какво ако затворят училищата на 1-2 април. На 4-ти не може да идеш с маска и ръкавици и да пуснеш бюлетина ли? Или всички от 9 клас ще се юрнат да гласуват...
12
7
 
7
 
! Отговори
Щом дойде време да.. преди 7 месеца
Пуснат ресторантите и дискотеките и пуснат учениците ,че отново да ,затворят всичките ,айде да идва лятото ....че после Ноември пак ще ни затварят !