Ангелов: Синът на президента е бил на купон, но там си работи МВР

Министърът бе в Кюстендил заради нарсналите заразени с коронавирус
Обновена: 8 фев 2021 15:32 | 8 фев 2021 15:29, Александър Попов
470
Ангелов: Синът на президента е бил на купон, но там си работи МВР
Снимка: БГНЕС

Синът на президента Румен Радев - Георги, е бил на купона с още 13 момчета в столицата. Това потвърди здравният министър проф. Костадин Ангелов.

Полицията и Столичната здравна инспекция са направили 16 проверки на обекти, които работят против правилата през почивните дни. Съставени са 2 акта. При част от проверките се е наложило да се намеси и полиция. Една от тях е била по сигнал на граждани за струпване на хора и хвърляне на предмети от хостел на булевард "Христо Ботев". На място били установени 14 души, 11 от които непълнолетни.

Здравният министър обаче допълни, че той не провежда разследване, това било в компетенцията на МВР.

Той коментира и обстановката в областта, която е сред най-сериозно засегнатите.

Още по темата
"Притеснителна е тенденцията в Кюстендил. За седмица имаме изключително нарастване на случаите от 12 на 73. Това ни притеснява, защото не знаем защо това се случва. Лежащо болните нямат контакти на обществени места. Според нас заболяването се предава по битов път – по семействата. Това заяви здравният министър Костадин Ангелов, който посети болницата в Кюстендил, предаде БГНЕС.

Има цели семейства които са на лечение. Има възможност за настаняване на 103 болни. При необходимост ще се разкрият допълнителни 40 легла в сграда до болницата. В отделението има пациент със синдром на Даун и за него се грижи друг пациент, който работи в център за настаняване от семеен тип. Това е нещо, което показва, че професията е и призвание, добави министърът. Той уточни, че към момента няма данни за британския щам.

Обсъждаме всички възможности и системи. Състоянието позволява отхлабване на мерките. Предстои да вземем такова решение, но не и в средата на този месец, подчерта Ангелов.

За ваксините той допълни, че до края на месеца се очакват 260 000 дози от ваксината на Оксфорд, а има и допълнителни доставки на ваксините на Модерна.

Попитан за организацията на изборите, министър Ангелов заяви, че тя се провежда спрямо медицинския протокол, който ще се предостави на ЦИК.

"Нямаме притеснения по отношение на мерките. Лични предпазни средства ще се предоставят на всички членове на СИК и ЦИК. Всеки може да се ваксинира, имаме и необходимите дози ваксини. Мобилните урни ще се носят от хора със защитни облекла, маски", коментира Ангелов.

Директорът на болницата в Кюстендил д-р Александър Величков заяви, че има 72 настанени с COVID-19 в лечебното заведение, четирима са в реанимация, останалите 68 са в две отделения.

"Няма опасност да останем без легла. Ако се влоши ситуацията, ще разкрием допълнителни. Средно 7-8 души постъпват с COVID-19 на ден. Заразяването е на битова основа – цели семейства, заразяват се и на работа, където не се носят много маски. Практиката показва, че при повишаване на заболеваемостта хората се стряскат и спазват мерките. Основно заразата се разнася по битов път", уточни още д-р Величков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


470
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
311
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 343Не е сутеренно помещение,а над пицария,а счупените бутилки на улицата!Защо защитавате непълнолетни вандали,възпитателно ли е,за "пример" ли да служат на подрастващите?
310
11
 
10
 
! Отговори
До 341 преди 3 години
И защо да е клеветник,ако има данни кои са нарушителите?Министъра отговаря за мерките, следи за нередностите ,защото се налагат глоби от РЗИ.Фрапантното е ,че болшинството са непълнолетни,пияни и то самостоятелно в хостел и над допустимото.Ако сина е регистриран с имена,егн,родители,адрес и тази информация е стигнала до министъра,какво да каже,да излъже ли?Казал е само ,че сина е бил на купона,нищо повече!Радев ако продължава така нагло да прикрива което не му изнася и с това поведение ,не става
309
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хвърлят бутилки по минувачи-----Хвърлят дръжки.Абсолютно изсмукано от пръстите и недоказуемо.Някакъв възмутен гражданин се обадил, разбираш ли. На всичко отгоре хостелът бил в някакво сутеренно помещение, вероятно са хвърляли бутилките отдолу нагоре.
308
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев трябва да се срамува, че е предал детето си. И не защото не е отишъл до полицейското управление да си го прибере. А защото не е бил до него в израстването му.
307
14
 
16
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 години
Ангелов, ти си клеветник. В нормална държава за тази изцепка колегите ти си подават оставката. Но ти си човек без достойнство и ще продължиш да служиш вярно на тиквата.
306
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е бил е купона на " детски рожден ден" в хостел,без родители.Интересно как непълнолетни са влезли в хостел,/никой не говори за заведение,както се оправдава др.Радев/,кой се е регистрирал ,14 души в една стая,пиянстват/алкохол на лица под 18 г. не се полага/,буйстват,имало ли е тревица,хвърлят бутилки по минувачи,е трябва да се "закрилят "такива деца от закона,нарушени са им правата,така,де каза таткото на едното лигаве.Намали са яйца да повторят триото,но за бутилки имат пример от същите!
305
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Децата на червената номенклатура пак ли са с протекции?
304
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правилно институциите не трябва да се огъват пред лъжите и машинациите на Радев. Или сега ще се иска оставката на министри заради изцепките на зарязвания син на Радев
303
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев нападна РЗИ, за да прикрие свой близък. Неговото заприлича на сапунка вече. Едно и също с различни хора
302
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И да е бил на купона, този плешив пaвиaн НЯМА ПРАВО ДА СЕ ЗАНИМАВА С НЕПЪЛНОЛЕТЕН!
301
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ангелов трябва да защити РЗИ. Не е редно Президентството да оказва натиск върху служители на РЗИ, за да прикриват синчето на Пъпеша. Шуробаджанащина в действие.
300
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Клюкар. Точно това в момента много ни интересува.
299
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джорджано да каже за купона...
298
4
 
2
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
- Бил ли е на купон - или не е бил на купон? Да натопят някого у нас е закон...
297
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ангелов се издъни.
296
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе, нещо телешкият поглед ми се струва че лъже.
295
2
 
1
 
! Отговори
Компас преди 3 години
Аз в тази статия видях около 20-25% писане по темата, която е в заглавието.. Слаби журнала имаме. Нека в една новина обявим всичко, под едно заглавие..
294
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еййй, тия мишоци вече се у.сраха, толкова простотия не бива. Не може хората, които се водят на някакво високо ниво да имат такова махленско поведение. Направо те отвращават.
293
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А бе Министъре,а бе Ангелов! ЗАЩО НЕ ИЗЛЪГА?Защо не каза,че не знаеш Радев дали има деца?
292
9
 
9
 
! Отговори
На министърчето преди 3 години
Устата му по-бърза от мозъка. Сам се насаади хаха

Спонсорирани публикации