Ангелов: Синът на президента е бил на купон, но там си работи МВР

Министърът бе в Кюстендил заради нарсналите заразени с коронавирус
Обновена: 8 фев 2021 15:32 | 8 фев 2021 15:29, Александър Попов
470
Ангелов: Синът на президента е бил на купон, но там си работи МВР
Снимка: БГНЕС

Синът на президента Румен Радев - Георги, е бил на купона с още 13 момчета в столицата. Това потвърди здравният министър проф. Костадин Ангелов.

Полицията и Столичната здравна инспекция са направили 16 проверки на обекти, които работят против правилата през почивните дни. Съставени са 2 акта. При част от проверките се е наложило да се намеси и полиция. Една от тях е била по сигнал на граждани за струпване на хора и хвърляне на предмети от хостел на булевард "Христо Ботев". На място били установени 14 души, 11 от които непълнолетни.

Здравният министър обаче допълни, че той не провежда разследване, това било в компетенцията на МВР.

Той коментира и обстановката в областта, която е сред най-сериозно засегнатите.

Още по темата
"Притеснителна е тенденцията в Кюстендил. За седмица имаме изключително нарастване на случаите от 12 на 73. Това ни притеснява, защото не знаем защо това се случва. Лежащо болните нямат контакти на обществени места. Според нас заболяването се предава по битов път – по семействата. Това заяви здравният министър Костадин Ангелов, който посети болницата в Кюстендил, предаде БГНЕС.

Има цели семейства които са на лечение. Има възможност за настаняване на 103 болни. При необходимост ще се разкрият допълнителни 40 легла в сграда до болницата. В отделението има пациент със синдром на Даун и за него се грижи друг пациент, който работи в център за настаняване от семеен тип. Това е нещо, което показва, че професията е и призвание, добави министърът. Той уточни, че към момента няма данни за британския щам.

Обсъждаме всички възможности и системи. Състоянието позволява отхлабване на мерките. Предстои да вземем такова решение, но не и в средата на този месец, подчерта Ангелов.

За ваксините той допълни, че до края на месеца се очакват 260 000 дози от ваксината на Оксфорд, а има и допълнителни доставки на ваксините на Модерна.

Попитан за организацията на изборите, министър Ангелов заяви, че тя се провежда спрямо медицинския протокол, който ще се предостави на ЦИК.

"Нямаме притеснения по отношение на мерките. Лични предпазни средства ще се предоставят на всички членове на СИК и ЦИК. Всеки може да се ваксинира, имаме и необходимите дози ваксини. Мобилните урни ще се носят от хора със защитни облекла, маски", коментира Ангелов.

Директорът на болницата в Кюстендил д-р Александър Величков заяви, че има 72 настанени с COVID-19 в лечебното заведение, четирима са в реанимация, останалите 68 са в две отделения.

"Няма опасност да останем без легла. Ако се влоши ситуацията, ще разкрием допълнителни. Средно 7-8 души постъпват с COVID-19 на ден. Заразяването е на битова основа – цели семейства, заразяват се и на работа, където не се носят много маски. Практиката показва, че при повишаване на заболеваемостта хората се стряскат и спазват мерките. Основно заразата се разнася по битов път", уточни още д-р Величков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


470
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
291
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Очакваме оставката на поредното Гербаво *** Ангелов. За несправяне с здравната криза породена от пандемията! За не осигуряване на ваксини за населението на България! За уронване авторитета на Президента на България,поднасяне фалшиви новини!
290
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
bravo na bg policiata! nujna e poveche otkritost i poveche prozrachnost pri tochno, yasno i nedvusmisleno informirane na bg danakoplatci, koito plastat zaplatite na bg policia! ;-))) mutri out! ;-)))
289
16
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей осъзнайте се това момче е на 17 години, всички сме били на тези години и кои тогава е слушал какво му казват родителите!!Всички които имат 17 годишни деца знаят какво представляват, как се бунтуват и не слушат никого!А това да използваш деца за да атакуваш родителя е много грозно,но какво разбират гербавите от морал,етика,чест,детско достойнство- НИЩО, както казва вожда им аз съм *** и вие сте прости!
288
4
 
11
 
! Отговори
Д-р Коронис Кауза преди 3 години
Навремето комунистите поради загриженост за моралните устои на подрастващите ходеха, прибираха и изключваха от ученици, които се събираха да слушат упадъчна западна музика. Днешните комунисти правят същото под предлог загриженост за общественото здраве.
287
7
 
16
 
! Отговори
Asa преди 3 години
Абе откога в тази държава да отидеш на купон е престъпление !?
286
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И кво правим сега , оказа се ,че министъра лъже
285
7
 
25
 
! Отговори
Мн преди 3 години
А медиите от къде знаят? Отговор :Ангелов им е казал. Аз не харесвам президента и не го защитавам. Въпроса е :Защо Министър на Здравеопазването споделя данни на МВР? Утре ще сподели кой е болен от СПИН,кой е влизал в болница. Данни от МВР не трябва да се споделят. Данни за болнимот болница също. Лична информация също не се споделя. Ало ГЕРБ,човек като допусне грешка трябва да си я признае и да се извини и да поеме отговорност.
284
8
 
11
 
! Отговори
как не преди 3 години
До Не еПри положение,че е публична тайна....какво точно е издал?Във всички медии пише, в новините го казват...И сега от кумува срама отричат.Стига сте защитавали човек,който постоянно лъже и отрича всичко и все изкарва другите виновни.
283
10
 
21
 
! Отговори
Не е преди 3 години
Не е въпрос дали е бил сина на президента на купон, а как може Министър да си позволява да споделя данни от МВР, особено за лице което не е навършило 18 години. В случая по-добре за него е това да е лъжа или да каже че се объркал.Защото,ако наистина сме правова държава както твърди прокурора,това е престъпление от висок ранг.
282
10
 
20
 
! Отговори
Много сте зле преди 3 години
Оставка,защото няма право да оповестява или на по-просто споделя данни от МВР. Това е престъпление,както и да оповестява данни за малолетни лице. Може да го прави само пред служители,които имат правомощия да получавате такава информация,на пр. Полицай,прокурор,съдия...
281
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Малкото фигурантче е прочело коментарите в Днес-а, разбрало е какво мисли народа за тато му и е почнало да фурга маси и столове. Същия бащичко, прави само мизерия.
280
6
 
12
 
! Отговори
Този преди 3 години
Ангелов май е приятел с Каракачанов и той е агент ,който е готов на всичко. Ало спрете се малко, да си Министър на България ,трябва да спреш с навиците от махалата.Спрете да се държите като клюкарки. Тези ще ме накарат да гласувам.Толкова са зле милите.
279
16
 
8
 
! Отговори
как не преди 3 години
До БрейИ защо да си подава оставката,защото е казал истината,а не лъже като някои други. Този президент е позор за държавата и хората.Синът му е непълнолетен...и много гафове вече има с него.Или като е президент има право да лъже? Я се осъзнайте бе хора!Просто трябва да си понесе отговорността, а не да кара хората да прикриват и манипулират истината.Много ясно,че ще има въздържание в сведенията,все пак е син на президента, не на махленската клюкарка.И веднага това се използва за отричане.
278
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
:-))) dokato e zdrav, e rabota na mvr...ako e bolen, imat dumata doktoriata...:-))) ili sestra mu s srednia prast...?! :-)))
277
5
 
12
 
! Отговори
Още малко ви остана преди 3 години
да издевателствате над народа !!!Април и цялата ви крадлива, предателска про-западна хунта ще си заминете !Ще си платите за терора наречен карантина !!!
276
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С Коцко, потвърдил бройката, честен кръст! стават 15.
275
1
 
3
 
! Отговори
Как по преди 3 години
битов път тоя съвсем е тралала.Нали хората си седят в къщи и хоп останал скрит у шкафчето.
274
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Това потвърди здравният министър проф. Костадин Ангелов."Стига с това "професор". Един професор никога не би си позволил да падне толкова ниско.В момента и като здравен министър не се държи, така че е просто лицето Костадин Ангелов.
273
9
 
8
 
! Отговори
О хо хо преди 3 години
НА ЖОРКАТА ХИЧ НЕ МУ Е ЗА ПРЪВ ПЪТ. Още миналата година, когато беше на 16, си спретваше такива купони. Яко!!!
272
7
 
15
 
! Отговори
До104 преди 3 години
Не е само той(Ангелов)а цялата клика на Крадеца са просто едни жалки МАРИОНЕТКИ!

Спонсорирани публикации