Връщат тялото на Скатов в Сливен с помощта на правителството

Мениджърът на алпиниста: Цял участък на К2 не е бил обезопасен
179
Връщат тялото на Скатов в Сливен с помощта на правителството
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов пое ангажимент правителството да съдейства за транспортирането на тленните останки на алпиниста Атанас Скатов от Пакистан до Сливен.

Това стана ясно на среща на министър-председателя с мениджъра на загиналия алпинист Мария Илиева, на която присъстваха вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

Още по темата
"Изразявам съболезнования към семейството и близките на Атанас Скатов. Изказвам възхищение пред силата на духа му. Такава воля и подвиг няма да бъдат забравени", отбеляза Борисов, цитиран от правителствената пресслужба.

Мениджърът Мария Илиева изрази благодарност към министър-председателя Борисов за ангажираността и съдействието, което е получила досега лично от него и от министър Захариева.

Българският консул в Исламабад получи всички необходими документи от МВР и МВнР на Пакистан за транспортирането на тленните останки. Тъй като германската компания, която е застраховала Атанас Скатов преди експедицията, все още отказва да изплати сумата по транспортирането, българското външно министерство извърши плащане, за да може тленните останки на алпиниста да бъдат възможно най-бързо върнати у нас.

Всеки ден престой в Исламабад оскъпява разходите.

Мария Илиева информира премиера Борисов как са преминали последните часове от живота на алпиниста и заяви, че е невъзможно причината за смъртта на Скатов да е друга освен скъсано въже.

Тя обясни, че е имало цял участък по върха, който не е бил обезопасен и се е наложило участниците в експедицията да направят въже с плат от дрехите си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
4
 
39
 
! Отговори
Искам да попитам преди 3 години
Шибекът дето го е поемал, ангажиментот: Що не го поеме със собствени финансови средства, а го поема от свое име ама с НАШИТЕ ДАНЪЦИ ДЕТО СМЕШЛАТИЛИ???Писна ми от тия ***!!!!
8
1
 
26
 
! Отговори
GG преди 3 години
До 4Там задължително абсолютно всички са за със застраховки !
7
4
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е редно , има застраховки и сам си е поел риска. Това нещо колко ще струва, 10 000-20 000 лв? Да плащаме за всеки решил жаден за слава.
6
2
 
44
 
! Отговори
GG преди 3 години
Нали е имал застраховка, а и извъртяха за скъсаното въже за да вземат повече пари. Защо държавата трябва да плаща ? Тия застраховки за джипове и вили ли са ?
5
10
 
25
 
! Отговори
Терор в БГ преди 3 години
Лицемера Борисов в същото време юрнал МВР и ДАНС да тероризират неудобни на режима с СРС-та и всякакви подобни гадости!
4
2
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом е имал мениджър и по собствено желание решава да тръгне на мисия, защо не е застрахован, поне за транспорт в подобни вероятни случаи, или да си задели част от средствата от финансирането за такова събитие.
3
2
 
41
 
! Отговори
селянин преди 3 години
не знам за холивуда ама па от наште данъци ке се плаща
2
4
 
79
 
! Отговори
докога ще ни доите! преди 3 години
Не искам с моите данъци да се плащат огромни сметки за авантюристи, които скиторят по света. Има си застраховки за такива случаи и ако може премиерът, след като е толкова възхитен от героя, да плати с лични средства!
1
3
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега чувам че алпинистите имали и меринджей... те да не са нещо като актьорчета у Холивуда?