Проф. Генчо Начев: Мерките у нас са лежерни, а хората недисциплинирани

Българинът става дисциплиниран когато излезе извън страната ни, каза проф. Генчо Начев
Обновена: 12 фев 2021 11:33 | 12 фев 2021 10:47, Ния Христова
258
Проф. Генчо Начев: Мерките у нас са лежерни, а хората недисциплинирани
Снимка: БГНЕС
"Мерките срещу коронавируса у нас са много лежерни. По начало тук истински локдаун не е имало. Не сме имали вечерен час, не сме натискали есемеси дали можем да излезем. Тук хората не са много дисциплинирани", каза в ефира на bTV проф. Генчо Начев.
 
Той заяви, че българинът става дисциплиниран когато излезе извън страната ни.
 
"Аз не съм ходил по молове, но като гледам по телевизията - там никакво разстояние не може да се спазва", категоричен е Начев.
 
Професорът каза още, че ако се премине прага от 200 заразени на 100 хил. души, ще се мисли за обявяването на по-строги мерки. 
 
Начев обясни, че в болница "Св. Екатерина" вече 60% от персонала са се ваксинирали. "мисля, че процентът на желаещите се увеличава и, ако има някакво съмнение по отношение на това дали да се ваксинират, е заради липса на информация за тези ваксини", допълва Начев.
Още по темата
 
Според него тази липса на информация идва от самите производители. 
 
"В момента в "Св. Екатерина" е спокойно, има легла в коронавирус отделението, но останалите сектори, които са за друг тип пациенти, са пълни", каза още Начев.
 
Той е на мнение, че при българите здравето не е на първо място. "Обикновено декември и януари винаги е бил по-малък напливът към болниците. Българинът не е свикнал да мисли за здравето си. Когато кажа, че трябва да оперираме някого, той ми отговаря "Първо трябва да заколя прасето, да омъжа дъщерята", коментира Начев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
2
 
16
 
! Отговори
Българина мисли преди 3 години
За зъбите си ,ама не може да иде на зъболекар защото за един трикоренен зъб в дентална клиника с две три снимки и най евтина пломба ти е 250лв.
49
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От къде ги изкарвате такива "психолози"
48
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Същият лепи етикет на българите, слага ги под общ знаменател "недисциплинирани", а самият той как се зарази и разболя от ковид? Спазвал ли е мерките за себе си, или просто е решил да плюе всички за да е в тон и услуга на политиците, за които сме стадо за стригане и колене
47
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тоя защо не си посочи в интервюто колко хилки иска за 1 операция , мръсникът?Ако разберрете, сигурно ще ви смъдне в бъбреците...сигурно и той е милионер. В зелено.
46
1
 
16
 
! Отговори
Фактите ! преди 3 години
В България повече се набляга на СТАТИСТИКИТЕ /стЪкмистиката / , от колкото на лечението !
45
1
 
13
 
! Отговори
явно преди 3 години
и тоя е на хранилката...наядоха се яко!Ще гепиме яко!
44
12
 
4
 
! Отговори
Д-Р ПСИХО преди 3 години
никой не ти СПИРА ЗДРАВНИТЕ ПРАВА, ако не си на договор си ДЛЪЖЕН да се самоосигуряваш всеки месец с 26 лева, ако не можеш да намериш ДВАДЕСЕТ И ШЕСТ ЛЕВА си зле
43
1
 
9
 
! Отговори
Генчо кажи... преди 3 години
Каква държава сме ,европейска ,азиатска ,демократична ,социална за кой е идеално място за трупане на пари /донор / за кой е мащеха и тогава се обяснявай......
42
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прав е професора, но тyлyпите веднага скочиха на клавиатурите да го критикуват.
41
2
 
15
 
! Отговори
tzveti8 преди 3 години
Да, бе, знаем как се лекува в БГ.....Моля ви се.....особено ми е интересно как точно лекуват короновани, с какви лекарства, като лечението е симптоматично. И по логиката на професора ние сме най-здравта нация на света, щом при тези "мерки" имаме толкова малко болни. И хайде стига всеки експерт да ми казва как и от какво да се разболявам. Никой не е Господ, че да чете конско на други човешки същества за това как да живеят и как да се разболяват...... Който го е страх, е свободен да се скрие.
40
2
 
10
 
! Отговори
БАЙ ТОШО преди 3 години
ВИНАГИ СЪМ КАЗВАЛ, ЧЕ В БЪЛГАРИЯ ВСЕКИ РАЗБИРА ОТ ТОВА, ДЕТО НЕ МУ Е РАБОТА...МНОГО ПОДХОДЯЩО ЗА ПРОФЕСОРА.
39
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе Аланкоолу, ЕС като са много дисциплинирани що ще дърпат 700 млрд заем, а Беларус няма да дърпа 700 млрд заем ?
38
3
 
10
 
! Отговори
ОПТИМИСТ преди 3 години
ВИЖТЕ СЯ, ТОЙ И ФАШИЗМЪТ ПРЕЗ 1942 Г. Е БИЛ ГОСПОДСТВАЩА ИДЕОЛОГИЯ, ЗАСТРАШАВАЩА ДА ПРЕВЗЕМЕ СВЕТА. БЕЗ МАЛКО МОГЪЩИЯ ХИТЛЕР ДА ПРЕВЗЕМЕ СВЕТА. АМА САМО СЛЕД НЯМА И ГОДИНА БАЛОНЪТ СЕ ПУКА.ТА КРАЯТ Е БЛИЗО И НА КОВИД ФАШИСТИТЕ!
37
2
 
9
 
! Отговори
питащ преди 3 години
Г-не,вие сте кардиохирург.Какво общо имате с инфекциите,да давете мнение.Вие не говорите за лечение,а за продължаване ограничението върху хората.
36
6
 
7
 
! Отговори
Д-Р ПСИХО преди 3 години
до 36 :), аз си знаех от самото начало, че МИЕНЕТО НА РЪЦЕ ще ви затрудни най-много, вашата клошарска логика е желязна "Защо да си мия ръцете, като пак ще се изцапат!?"
35
4
 
16
 
! Отговори
ДРУГАРА ПРОФЕСОРО, преди 3 години
А ЕВРОПЕЙЦИТЕ КАТО СА МНОГО ДИСЦИПЛИНИРАНИ, ЗАЩО ВЕЧЕ СА В 3 -И ЛОКДАУН БЕ???АЙДЕ КАТО СТЕ ГОЛЕМИ ПРОФЕСОРИ, ОБЯСНЯВАЙТЕ!НЕ САМО ТАКА ДА ПОДХВЪРЛЯТЕ ОБВИНЕНИЯ???
34
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бай Генчо е време да се пенсионира.Писна ми едни и същи персовни цяла година да ми говорят сърдито и да обвиняват хората за щяло и нещяло.
33
1
 
14
 
! Отговори
Дървен професор преди 3 години
Професоре,той българина мисли за здравето си...ама само мисли защото реално няма достъп до здравеопазването ви освен по важните клечки и чиновници на които вашето здравеопазване оказва внимание!Превърнахте го в бизнес и точене на здравната каса!От 1983 година насам работя ,одържате ми здравни осигуровки и нито ден не съм ползвал болниците ви!Десетки хиляди левове сте ми присвоили досега!Ако един,два пъти в годината отида при личния и я първо ми вика "дай 5 лева такса"!Всички доктори станахте мил
32
9
 
3
 
! Отговори
до протестърите преди 3 години
като не ви харесват мерките в България заминавайте във Франция или Германия, там ще ви оставят да си правите каквото искате, а още по-добре в Нидерландия, Дания или Белгия... в Швеция и Норвегия изобщо няма да ви допуснат, за Финландия не знам но в Съветския съюз ще добре дашли, даже ще ви ваксинират със Спутник
31
1
 
7
 
! Отговори
:) преди 3 години
Ако човека изакал това мнение, че у нас мерките са лежерни а хората недисциплинирани, защо в държави като Германия, Португалия, Холандия където е обратното на неговата теза положението си е зле? Айде започнете да живеете с тоя вирус, миите си ръцете, носете маски и стискайте палци да го прекарате леко, локдауните не помагат, стига проповядвахте локдауни и усвояване на средства от най-крадливата здравна система в Европа ;)