Математик сметна: На 1 март България светва в червено заради COVID-19

Заразените ще са между 1500 и 2500 на ден, прогнозира Лъчезар Томов
Обновена: 15 фев 2021 09:41 | 15 фев 2021 09:37, Ния Христова
209
Математик сметна: На 1 март България светва в червено заради COVID-19
Снимка: БГНЕС
От днес учениците от 5 до 12 клас в паралелки, които са единствени в съответния клас на училището, се връщат в клас. Премиерът Борисов също така обяви, че ресторантите ще отворят на 1 март. Възможно ли е третата вълна да приключи на 1 март? 
 
"Епидемията е случаен процес, има и нулева, но нищожна вероятност да премине, но аз не залагам на това. Имаме вече британския вариант на вируса в България. До 4 март повечето области ще бъдат в червено. На 1 март в червено ще бъдат всички области с изключение на Видин, Враца, Търговище и Добрич", заяви пред bTV математикът Лъчезар Томов.
Още по темата
 
"От 18 януари сме в експонециален ръст, което означава, че много бавно, но с такова число, по някое време ще имаме много голям брой заразени. Прогнозата ми за 1 март е между 1500 и 2500 заразени, но тя не включва възможните развития сега", допълни математикът. 
 
Томов смята, че връщането на учениците в клас е избързано. Според него рискът от разпространение не се управлява на национално ниво, макар да се взимат мерки на локално. 
 
"Дали ще има ръст, ако бъдат отворени заведенията, зависи от това колко хора ще ги посещават", смята Томов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дания - 295 новозаразени на 1300 теста....Опа - грешка:295 новозаразени на130 000 ТЕСТА! От са малко над 0.2%.А ние 8.8%Как? Какво предизвисква тази масивна разлика? Да - много от там си работят от вкъщи, но и там има нелегални партита и там излизат и се събират из парковете. Ей вчера имаше поне 5000 души, да се радват на слънцето в един парк...
108
2
 
2
 
! Отговори
До 123 Анонимен преди 3 години
Толкова ти обясняваха, а пак не си разбрал. Всеки ден ти обясняват, че не 6%, а 50% от населението на България всеки ден се заразява.....
107
4
 
3
 
! Отговори
До 128 Истината преди 3 години
Истината е, че тези от НОЩ не взимат заплати от НОЩ. Ти за какви заплати пишеш?
106
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ааааааа - не. Боко каза че от март месец свършва пандемията и всичко отваря. Боко й е забравил на пандемията и короната да се появяват в БГ. Къф е тоз че да се изказва тъй неподготвен. Боко определя хода на пандемията у БГ, независимо от целия свят. Боко речи и отесечи вече - "Ангелов от първи март отваряме заведения задължително, дотогава да сте приключили с пандемията - имате още две седмици"
105
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
така е - на първи март отварят заведенията и БГ светна в червено - вино, бира и ракииа
104
6
 
14
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Този се взима много на сериозно. Мисли че е Архимед. На първи март ще му светне д. тоВ червено .Той няма интерес т.нар. епидемия да приключи. Защото ще му спрат тлъстите заплати от НОЩ !
103
1
 
10
 
! Отговори
ЦИНИК преди 3 години
Нъл ви казах бря ? И таз год ша са мре яко. На никой не му пука за нърода.Яжте пийте че ко не дай боже гушнем букета ,а не сме валат.
102
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Постоянно слагате една и съща снимка на атиген тест.Но за да е редовен един такъв тест първо се оцветява на буквата Т,което означава,че теста е валиден и след това,ако сте заразен се оцветява и на буквата С.Така,че снимката която постоянно въртите е на нередовен тест.
101
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глеам ся некъв тирбушон по ТВ-то. Имал резервации за 8-ми Март. И вика че ако не можел да отвори, щял капаро да връща. Ясно ми е що за биснемен е, щом капаро ще връща. Към всички подобни - алооо, капаро не се връща. Или вие казвате "Ами ще връщаме, да ни го възстанови държавата." Вие няма да го върнете и пари от държавата искате да сгънете. Няма да стане, от ся ви казвам че държавата пари няма да ви даде. За тва ви казват "Работете, отваряме ви, пускаме ви да работите." Пари няма да получите.
100
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече почти цяла година ни се обяснява, че средно 6% на ден са новозаразените... Съвсем грубо това са 330дни по 6% = 1980% Т.е. за отнояо недоразбралите - ВСЕКИ един от нас вече се се заразявал с тоя вирус около 20 пъти за тия 11 месеца. Толкова за методиката на НОЩ. При нормално анализиране се получава, че вирусът заразява 6% от населението и с останалите 94% няма работа. Толкова за математиците.Щеше да е друго, ако имаше някакви, КАКВИТО И ДА БИЛО нтивирусни мерки, но има само празни приказки
99
9
 
11
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Бойко Борисов - българоу.иец, иска да отвори заведенията точно в пика на заразата, за да могат максимален брой българи да бъдат заразени и да станат жертва на коронавируса. Оставка и нов народен съд!
98
8
 
15
 
! Отговори
йъфэ преди 3 години
Щом и математиците взеха да ни лекуват - егати здравеопазването! :)))
97
1
 
10
 
! Отговори
УРА! преди 3 години
На първи март ще светнем в бяло и червено - ще се накичим с мартенички и ще посрещнем първа пролет!УРА! УРА! УРА!
96
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 112"Ще има пик, ако останаха хора, които да се заразят."Останаха само едни 75% незаразени.
95
5
 
20
 
! Отговори
Кичка Божурова преди 3 години
Щом прочетете математик от НБУ, веднага става ясно, че той е математик, колкото НБУ е университет.
94
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До *** котаракбяха 2700, не 1700
93
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още Чърчил е изрекъл знаменитата фраза(по смисъл)," не вярвам на статистика,която не съм одобрил"!Правете си сметката какви "статистики",относно КОВИДА,с които ни заливат ежедневно одобряват управляващите и как с такива стЪКмистики,ще ни довлекат,до планово спечелените вече от тях "избори"!А ние,ОФците,какво правим?Вървим в указаната посока вкупом,с бойния вик на оФФцете -бе-бе-е.е.!
92
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Математикът: На 1 март България светва в червено заради COVID-19Пожарникарят: На 1 март отваряме заведенията и излизаме от пандемията.
91
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ви ли омръзна да параноясвате. Според гологлвия главен параноик на републиката тази седмица трябваше да се мре яко? Вече е ясно на всички, го правите нарочно. На 1 март сме под 5%. Хващам бас.
90
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще има пик, ако останаха хора, които да се заразят. Една огромна част от хората го изкара, а други така или иначе никога няма да се заразят, защото са неподатливи на това нещо. Ще поживеем ще видим кой крив и кой прав.