Кунчев: В момента няма избор за ваксини, но не препоръчвам отлагане

Според него ваксинационният план не бил пред провал
Обновена: 19 фев 2021 09:26 | 19 фев 2021 09:22, Александър Попов
204
Кунчев: В момента няма избор за ваксини, но не препоръчвам отлагане
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"В момента наистина няма избор с какво да се ваксинират желаещите. Ако погледнем фактите без емоции – имаме разрешение от ЕМА, които са върховният орган. Те казват, че ваксината на "АстраЗенека" е подходяща за хора над 18 години", каза главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев пред bTV.

Той отново повтори, че липсата на данни за ефективността върху възрастни хора не означава, че ваксината не е ефективна.

Кунчев добави, че ако човек има конкретни предпочитания за даден препарат, може да отложи ваксинирането, но той не го препоръчва.

Според него ваксинационният план не е пред провал, ваксинациите вървят добре, а количествата, които идват у нас се увеличават.

Още по темата
Главният инспектор призна, че едва ли ще успеят да обърнат нагласите към ваксинирането.

"Нищо не може да стане с вълшебна пръчица. Това го знаем от години, защото се занимаваме с други ваксинации. За мое съжаление на Балканите сме сред най-песимистичните", каза той.

Според него нежеланието за ваксинация сред младите хора е поради това, че не са засегнати сериозно от вируса.

"Но те са и най-дълго в социалните мрежи и са най-засегнати от инфодемията, която пълни главите им лъжи и глупости. Ако и днес влезете, в която и да е мрежа, ще видите какви цифри и "факти" се вадят", каза Кунчев.

Кунчев заяви, че има достатъчно истинска информация за ваксините на сайтовете на Министерство на здравеопазването, на този на ИАЛ, и на Здравната каса, но в крайна сметка зависело какво иска да чете човек.

"Ако искаш да прочетеш, че Бил Гейтс ще ни чипира, влизаш и четеш това. Изглежда другото напряга хората и ги кара да мислят", каза Кунчев с ирония.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още по темата: ваксиниАнгел Кунчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аве спутник-безпутник, да си ги бие някой друг. Българите никой няма да ни инжектира с никакви гнусотии. Научили сме се да оцеляваме за 6-7 хиляди години, ще оцелеем и сега. Не на нас тези постановки с несъществуващите вируси.
104
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако има желание, има и решение. Унгарците одобриха Спутник V. Тук обаче не. Тук слушаме, а не мислим. После оправдания - нямало избор. Изборът е направен, няма да се боцкаме.
103
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кунчев, ще останеш в историята като най- противния "лекар" и оня там, авера ти бай Шиле
102
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поръчали са Астра Зенека, защото е най-евтина и най-ниско качество, струва по 2 лв ваксината. На Пфайзер струва 50 лв бройката, но пък е по-добро качество. Държавите от Третия свят купуват само Астра Зенека. Въпрос на финанси е.
101
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цветът на нацията...Нито страх нито срам, нито памет имат. Предлагат на българина , и то на възрастните - над 65-годишните - ваксина, която спроред произвадителя е приложима до 50 години!Как да ги наречеш - престъпници, българоубийци - няма измислена дума за това, което правят днес. Дела трябват, а не думи!
100
2
 
20
 
! Отговори
Чоко преди 3 години
През далечната 1933 год. Адолф Хитлер суспендира конституцията на Германия след палежа на Райхстага. Оправданието му е че пази населението от комунистите. Сега ни отнемат всички гарантирани права от конституцията за да ни спасели от нещо което не се вижда и коета не е толкова смъртоносно както се опитват да ни уплашат.
99
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Време за реформи е! Свърши времето на празните приказки на Борисов! Избори 2021!
98
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя изобщо в час ли е колко хора сме се записали при личните лекари и чакаме да се обадят за ваксина?Май няма никаква връзка, никаква координация,никаква организация.Всеки от тоя щаб говори общи приказки.
97
0
 
23
 
! Отговори
aa1830 преди 3 години
Кунчев, не препоръчваш отлагане а какво - да си ваксинираме родителите с ваксината от която сте поръчали най-много, която е най-ефтина и която масово други държави западноевропейски, които постоянно давате за пример са забранили. Май някой от отговорните лица или всички заедно сте спали много като сте правили договорите, сега обществото отново ви е виновно! Това е наглост.
96
1
 
17
 
! Отговори
Чоко преди 3 години
Този другар защо побърза да се боцне с американската ваксина а не изчака любимата му от Астра-Зенека. Хората по света я спират от употреба но за нас била безопасна. Ами да вземе и да си ваксинира с нея цялото семейство. След година, две ще ползма услугите на приятелите си от Щаба.
95
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 101Е даде ама не това идеята, идеята е контрол и глоби с една дума фашизъм в имета на нашето добро.Аз съм напълно склонен да се откажа С ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА ИНФОРМИРАНО СЪГЛАСИЕ от лечение, ако откажа да се ваксинирам, НО ЗАЩО НИКОЙ НЕ МИ ПРЕДЛАГА ТАКАВА?:D
94
1
 
8
 
! Отговори
До 100 преди 3 години
Нали се сещаш, католиците начело с папата са секта? Това го каза още преди години Негово Високопреосвещенство Николай!!! Даже за папат употреби думата еретик!
93
1
 
7
 
! Отговори
Нервен преди 3 години
До ВЪПРОССеверна Македония ще получи 200 000 ваксини Sinofarm следващата седмица, аз ще отида там да се ваксинирам китайската ваксина е найдобре
92
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правителството иска да ни натрапи ваксина, която и през 5 етапи да мине все ще си остане полуваксина. Какво е това 50%, обясняват - ще се разболееш , но най вероятно няма да умреш, и ще си застрашен дълго време от последствията. Годната ваксина "под масата" за своите. На населението "Астра-Зенека" и да става каквото ще.
91
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Желаещи за ваксини има, но са в другите групите. За какво има ред на ваксиниране, като българина е свикнал да се бута ?!
90
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Бау - от лаещ профил акъл не бива да се взима... с коя ваксина се боцна?
89
4
 
16
 
! Отговори
101 преди 3 години
Щом нема желаещи за ваксина майхайте всички мерик кой изкара, изкара кой не за негова сметка. В крайна сметка въпрос на избор.
88
13
 
4
 
! Отговори
Вовата преди 3 години
Коментар по-долу: "Никога повече на власт ГЕРБ" - не глупич, НИКОГА ПОВЕЧЕ НА ВЛАСТ БСП + ДПС (ПЕЕВСИ, ОРЕШАРСКИ, ЖАН, СТАНИШКО-МИШКО) - слуги на руската мафия, която управлява овчия си народ, но иска още!!! НИКОГА ПОВЕЧЕ И ЗЛАТНОТО ПРЪСТЧЕ НА ВОЛЕН *** или заместника му СЛАВИ МУЛТИТРУПА!!! НИКОГА ПОВЕЧЕ КРАДЛИВИТЕ КОСТОВИСТИ МАДЖОВИ!!! НИКОГА ПОВЕЧЕ РУСКИЯ РЕЗИЛ РАДьО ЗЕЛЕНИЯ КУХ ЧОРЕП слуга на БОБОКОВИ и ОЛИГАРХИЯТА В БЪЛГАРИЯ!!! НИКОГА!!! НА 4 АПРИЛ за 11 път ЩЕ СЕ СПАСИМ ОТ РУСКАТА МАФИЯ!!!
87
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е лошо да прочетете едно интересно, кратко документче, наречено Нюрнбергски кодекс. Отнася се за медицинските експерименти върху хора. Нека си го припомним, преди да напираме за "ограничаването" на неваксинираните с експерименталните, неработещи псевдоваксини.
86
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Бау:D Сигурнен ли си? знаеш лш какво ще стане, аз щети кажа, защото ви пре очите но сте слепи. Ще стане като в закона за забрана на пушенето на закрито, но загубите ще за огромни. Защото в момента, заради този закон маса собственици оборудваха зали за непушачи, които им седят празни, а след това инвестираха в зали на открито, защото всички независимо дали пушат или не седят на открито, дори в студа.Тука загубите ще са в гигантски мащаби.Най-добре се смее този, който се смее последен.