Борисов: Никъде в света не избират ваксини, това са най-добрите

Премиерът: 88 хил. дози са разпръснати днес в страната
Обновена: 22 фев 2021 13:19 | 22 фев 2021 13:19, Веселина Йорданова
311
Борисов: Никъде в света не избират ваксини, това са най-добрите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Зелени коридори" ще има, докато не дойдат 18,5 млн. безплатни ваксини. Това каза премиерът Бойко Борисов, който бе на посещение в село Самуилово, община Петрич.

Още по темата
Там премиерът провери как протича ваксинирането. В селото са записани над 100 души, а ваксинацията се извършва от екип от Спешната помощ в София, който сутринта е взел ваксините.

Борисов посочи, че само днес 88 000 дози са разпределени в страната. По думите му българите се ваксинират с най-добрите ваксини, които са утвърдени от Европейската агенция по лекарствата.

"Нямаме полемика по отношение на отварянето на заведенията. Има бавно и плавно покачване на заболеваемостта, но то се контролира и защото сме впрегнали всички усилия във ваксинацията. Колкото по-малко терен оставим на вируса, толкова по-бързо ще се върнем към нормалния живот", категоричен бе премиерът.

Освен в големите болници, ваксини ще има и в най-малките населени места.

Направена е организация, съвместно с центровете на спешна медицинска помощ в София, с големите болници - "Пирогов" и ВМА. Има мобилни екипи, които са на разположение на кметовете на отдалечените места, където и личните лекари трудно могат да достигнат, така че има готовност да се стигне до всяка една точка в страната, обясни министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

Той добави, че полицията ще съдейства и ще докара ваксини на личните лекари, които изпитват трудности да вземат ваксините в отдалечените райони на страната.

"Хората проявиха зрялост", каза началникът на НОЩ ген. Венцислав Мутафчийски. Той посочи, че най-възрастният ваксиниран във ВМА е на 96 г., а най-младият е на 18 г. Според него хората във всички възрасти са мотивирани да се имунизират и вчера само във ВМА са били ваксинирани 1160 души.

По думите му само в България има спор коя ваксина е по-добра. Той каза още, че в страната се слагат всички ваксини, утвърдени от Европейската агенция по лекарствата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


311
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Партията на Слави - Вицепрезидентът на Сименс, подизпълнтелния директор на Гугъл, двама инженери от Тесла, програмистът на Макинтош, двама биоинженери от Новартис, четирима специалисти от Силициевата долинаПартията на боко - про.стата кърджалийска шмутка, суджука от генерал тошево, шиши прасето на доган, маджо бащата на СИК, очите с петте куршума в пикочния мехур и мозъка, дето синът му уби Милен Цветков..Вие кои предочитате?
23
1
 
13
 
! Отговори
Многоезичников преди 3 години
На кое листче го пише, да не си бръкнал случайно в чужд джоб?
22
1
 
24
 
! Отговори
нъл тъй преди 3 години
Най-ясното и обнадеждаващо в тази мъгла е, че остават само 40 дни до 04.04.!
21
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единственият политик, който е против локдауна е Слави Трифонов и затова ще гласувам за него! Защото няма такава държава, но има такъв народ!
20
3
 
30
 
! Отговори
Нисък интелект преди 3 години
Брюксел ще хързулнат тиквата точно преди изборите. Този път интуицията му на лисица няма да го спаси и хората ще го изритат в тиквения *** задн..
19
2
 
12
 
! Отговори
Мишки преди 3 години
Мишки бе мишки. Статистиката се води по схемата на свинския грип .Разликата е че когато едно прасе е заразено то трябва да умъртвят всички от фермата , а при Ковид-19 експерименти си правят .
18
3
 
27
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 3 години
Нареждам на всички мои *** да започвате да ме защитавате без почивен ден на три работни смени и да плюете по генерал Румен Радев, защото рейтингът му е 70% а моят е 16%! Преминаваме на 24 часово работно време. Така ще е до изборите, свиквайте! Пари за заплати нема! Да се използват опорките "фигурант" и "радефф".
17
1
 
6
 
! Отговори
Klinghoffer преди 3 години
Да, добре. Щом казваш, така е. Ти много ги разбираш нещата.
16
3
 
12
 
! Отговори
БГ преди 3 години
А защо не финансираха от държавата разработката на Българската ваксина от БАН, а сега от БАН нямат 250 000 лв. да завършат разработката. А този умник "министърът на здравеопазването" не знаел никакви подробности за нея. Дали ? или
15
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко Болгароуец ни натрапи астразенека,дето никой не ги купува,щото не са проверени!
14
1
 
31
 
! Отговори
БОЖЕ, БОЖЕ преди 3 години
ЗАЩО НАКАЗВАШ ТОЛКОВА ЖЕСТОКО БЪЛГАРИЯ - НАЛИ УЖ СИ БЪЛГАРИН?
13
1
 
33
 
! Отговори
Буцко преди 3 години
Никъде не избираме, защото Майката на Мейдел, е директор на Астра Зенека за България...така, че ясно е защо Борисов не желае да се говори за марки. Питах доктори от първа линия имам и братовчед такъв, всеки от тях се ваксинира с Пфайзер Бионтех въобще са отказали цялото съсловие в тяхната болница Астра Зенека, те да не са по-прости. Ама който иска да се шие със зенеката да спи спокойно, да го прави. Овци сме си от векове
12
1
 
43
 
! Отговори
Избирател преди 3 години
Нали щяхме да избираме? Или - за приближените - Пфайзер, а за лошия човешки материал - Астра Зенека, щото е евтина.А кога ще има и Спутник V? Или за нея - нито дума, че Меркел и Джо Байдън не дават.Като ще ме ваксинирате, ще ме ваксинирате с това, което аз посоча - нали това е информираното съгласие? Такива са и препоръките на лекарите, на които имам доверие и които познават състоянието ми.Другото са дъвки за наивници.
11
1
 
26
 
! Отговори
Баце преди 3 години
Нали говорихте че всеки с която ваксина иска с нея ще бъде ваксиниран А сега ко стана Палачинката се обърна Всичко ще излезе че по 3 пъти най малко в деня си сменяте думите
10
1
 
13
 
! Отговори
Баба мара преди 3 години
дали са добри или не ще каже науката и историята това не е тема за политицизащото никои не вярва на политиците затова по спокоино пред изборите
9
1
 
29
 
! Отговори
молим вЪ преди 3 години
Моля сменете фотото, към момента субекта е поне с 20 килца отгоре, въпреки кризата.
8
0
 
15
 
! Отговори
потрес преди 3 години
Добре бехораобяснете ми бекакбе,защоизбирате този архимошенник!?!ЗАЩО???
7
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тов освен за "по света" друго знае ли да приказва? И от къде е толкова запознат какво става по света? Хората в Китай имат влак на магнитна възглавница, а ние тук с някакви допотопни локомотиви и се хвали, че били най-добрите в света.
6
1
 
41
 
! Отговори
ха-ха-хаааа преди 3 години
Значи по ЖЕЛАНИЕ, но избор НЯМА!
5
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 2Те нмам как да вземат парите от ЕС тогава. Просто купувт най-скъпата.Все пак, при 15 евро за една, можеш да орткраднеш повече, отколктоо ако е по 1.5, нали?