Отменят тържествата за 3 март на Шипка

Решението е по препоръка на доц. Ангел Кунчев заради Covid-19
26 фев 2021 18:50, Анисия Иванова
195
Отменят тържествата за 3 март на Шипка
Снимка: БГНЕС

Община Габрово отменя създадената организация за църковно-военен ритуал на връх Шипка по повод националния празник Трети март. Отменянето на тържеството е във връзка с постъпило до кмета на Габрово Таня Христова писмо от главния държавен санитарен инспектор Ангел Кунчев, в което се съобщава за повишаване на броя на новорегистрираните случаи на Covid-19 в страната, съобщават от общината.

Още по темата

Според доц. д-р Ангел Кунчев струпването на голямо множество хора от различни населени места крие риск от разпространяване на Covid-19 и в тази връзка провеждането на организирани тържества е нецелесъобразно.

В памет на загиналите за свободата на България на 3 март в Габрово, от 09,30 часа ще бъде отслужена панихида в храма "Успение на Пресвета Богородица", а в 10,00 часа на централния площад "Възраждане" в града ще бъде издигнат националният флаг.

По-рано днес от прессекретариата на държавния глава съобщиха, че президентът Румен Радев ще участва в тържествената церемония по отбелязване на националния празник на България 3 март на Шипка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
10
 
12
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Поредния авто гол във вратата на ГЕРБерастите , помпат ли помпат на Радев рейтинга
97
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отменете тържествата, отречете Ботев и Левски, кланяйтеэсе на Херо Мустафа, Ердоган и Мустафа Карадайъ. Станете техни ***. Пъленхсрам!
96
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойче, защо обединяваш народа против себе си? Тъпо поведение, особено преди избори! Осъзнаваш ли, че правиш добро на червените! Ние можем да мразим комунисти, но не мразим историята си. Може да искаме Европа и да ви избираме, защото сте алтернативата на БСП, но това никога не е значело че мразим руснаците. Политиците въобще познавате ли народа?
95
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 96От селскостопанска продукция няколко "бизнесмени"произвеждат само пшеница,пръскат с с отрови и пчелите намаляха наполовина. Друг "бизнес" е изсичането на гори за братска Турция.И най-важното-концесии,почти без концесия за концесионера.За едно злато става дума.Ине само.Сега-летище,утре-морето за военни нужди та тъй.
94
3
 
15
 
! Отговори
До професора преди 3 години
Първо никой не те кара да ходиш на Шипка насила, второ щом смяташ че комунистите искат да те убият единия ти вариант е да отидеш в полицията и да кажеш какво те притеснява. Другият ти вариант, и препоръчителен, е да отидеш на психиатър да те прегледа.
93
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 98Я кажи защо 3 март е "ден на България", да се посмеем на "знанията" ти.Какво е станало тогава? България е била цяла ли? Свободна ли? Независима ли? Кое?:)))
92
6
 
10
 
! Отговори
през 1878 г. 3 март преди 3 години
русия се опита да вкара българите на Балканите към руската империя под форма на Балканска област. При военните действия преди продажния сан-стефански договор в руските военни карти българските земи на балканите са обозначени като "Задунайска губерния".Западна Европа не позволи на русия да си присвои българските земи и отхвърли сан-стефанския грабеж, а на Берлинския договор русия не позволи българи да присъстват като разчлени България на Македония и раздаде Добруджа на Румъния, а Нишко на Сърбия
91
2
 
6
 
! Отговори
Истината преди 3 години
В отбраната на Шипченския проход участват 35-ти Брянски и 36-ти Орловски полк, в които служат украинци от Полтава; 4-та стрелкова бригада, съставена от етнически украинци от Херсонска област; 53-ти Волински, 54-ти Мински, 55-ти Подилски и 56-ти Житомирски полк на 14-та дивизия, състоящи се от селяни и граждани от Харкивска, Полтавска, Киевска и Херсонска област.
90
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А 4 юли кога ще го обявите за национален празник, че то май на там сме тръгнали! 3 март е ден на България, не на Русия, не е зле да го научат някои политици. А когато показваме любов към България, и русофили, и американофили и всякакви фили са длъжни да мълчат! Фобите още повече...
89
11
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Хаххааа, не е лесно да си задунаец, петоколончик, чипиран с червена петолъчка.Не виждащ по-далече от носа си. Сляпо подчинен на лъжите на Мордор, опа... Масква :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
88
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 92"но не можеш да изнасяш продукция,защото такава не ти разрешават да произвеждаш"Ахахаахахахахааааа. СелИАнин с коУеУо.Ти какво си мислиш, че правя там по работа? Давам им парички? Неееее, моето момче, те търсят бизнес И производство и плащат даже много добре.Ахахахахаха. Панелните мишки седнали да "размишяват" за неща, от които си нямат идея.
87
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Професор Да бе поучил още, а...пълен потрес. Те за това и образованието ни е на кота нула.
86
7
 
8
 
! Отговори
на кой 3ти март? преди 3 години
през 1918 г. русия капитулира пред български офицер през 1СВ.Ако става въпрос за сан-стефанското споразумение от 1878 г. то там русия се споразумява с османската империя да си ПРИСВОИ земите населени с българи на Балканите. При подписването на този рабойнически гоговор НЕ ПРИСЪСТВА български представите и руските окупатори се споразумяват с агите да си прехвърлят българските земи - от османски стават руски като Балканск област в руската империя.Е за кво да се празнува на сан-стефанския грабеж?
85
13
 
5
 
! Отговори
Ястребителят преди 3 години
Честито ви освобождение от "турско робство", братя българи! За 500 годишно турско робство, 400,000'то гладно и мижаво българско племе беше размножено на 3 милиона келлета! Де да видим за 150 годишнината от освобождението ще имали останал жив българин да го чествува. Изглежда експериментът на пияния мужик да подари държава на българите ще завърши с тотална катастрофа за българите.
84
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шенген и визи са дискриминация.От пръв поглед.Можеш да екскурзиантстваш в шенгенското пространство,за да им даваш парички,но не можеш да изнасяш продукция,защото такава не ти разрешават да произвеждаш.Исках преди години да ходя на концерт в сащ,на мой любим състав,билетът пропадна,не ми дадоха виза.Та тъй.
83
4
 
10
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Генерал Радев-кошмарът на Психичноболния!
82
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече за всяка мерзост си имат готово обяснение по дефолт - "мерки против епидемията с невиждана ярост в човешката история".
81
27
 
3
 
! Отговори
Професор преди 3 години
Решението е правилно. Не може заради някакъв измислен "празник" да се рискува живота и здравето ми. Изобщо 3-ти Март си е комунистически празник и трябва да бъде забранен със закон, защото комунистите искат да ме убият. Професор съм.
80
12
 
7
 
! Отговори
Мерки преди 3 години
Фигурант умора няма-само се поти! Те че му кажат на фигуранта да не оди-той па ше иде!
79
11
 
8
 
! Отговори
Путин Отровителя преди 3 години
Русофил = българофоб

Спонсорирани публикации