Бременна жена с коронавирус е починала в болницата в Благоевград

Министър Костадин Ангелов разпореди проверка
Обновена: 13 мар 2021 22:19 | 13 мар 2021 19:55, Анисия Иванова
130
Бременна жена с коронавирус е починала в болницата в Благоевград
Снимка: БГНЕС

42-годишна бременна жена с COVID-19 почина в Благоевград. Тя е била приета в болницата в града преди 3 дни.

Починалата е майка на едно дете и е била бременна в петия месец. Живее в Разлог, но е била наблюдаване от лекар в Благоевград.

В началото на седмицата се оплакала на гинеколога си, че има температура и дишането ѝ е затруднено. Транспортирана е в областната болница в Благоевград и първоначално е била  приета в акушуро-гинекологичното отделение.

Веднага е била настанена в реанимация. Няколко пъти са провеждани консултации със столични лечебни заведения за лечението й.

По нареждане на министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов Изпълнителна агенция „Медицински надзор” започва проверка по случая, съобщиха от здравното министерство.

Още по темата

"Приемащата акушерка докладва, че е с температура и задух. Уточнихме това и веднага заповядах и беше приведена в реанимация. Направиха се консултации с колеги, направихме  и рентгенография. По принцип такава на бременни не се прави. Доказа се пневмония”, коментира директорът на болницата д-р Огнян Митев пред Нова тв.

Сериозна е ситуацията със свободните Covid легла в болницата в Гоце Делчев, каза министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, който днес беше на посещение там. Заедно с премиера Бойко Борисов той провери как се спазват противоепидемичните мерки в Кюстендил.

По думите на Ангелов болницата в Кюстендил, където остават само 20 свободни легла за пациенти с коронавирус, също е под натиск: "Снощи са приети девет човека, остават 20 свободни легла, от които едно дете на година и осем месеца. Разбрахме се как да направим новата организация, така че нещата да са добре. В Гоце Делчев леглата са почти изчерпани. Ще направим организация със съседните болници, с директора на РЗИ-Благоевград, така че ситуацията да бъде спокойна“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие, които излизате на разходка в парка и ходите на пазара без двойна маска на лицето, вие убихте жената, да си знаете. Ако си седите заключени в къщи, никой няма да умре.
18
0
 
20
 
! Отговори
Бау преди 3 години
жалко за жената и детето :(
17
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази пък умряла щото нямала ваксина.
16
14
 
13
 
! Отговори
оЛЕЛЕ преди 3 години
Божкее досега никога никой не е умирал от пневмония, какво доживяхме, олеле мамичко, изведнъж взе да има умрели хора от болести. Ще се наложи да зазидаме всеки поотделно в килия, да предотвратим този кошмар.
15
7
 
7
 
! Отговори
ЧУДЯ СЕ преди 3 години
Кога се появяват корона-вирусите за първи път. Някой знае ли?Дали е преди 50 години или е да речем преди 500 000 години?Как мислите?
14
8
 
11
 
! Отговори
ЕЙЙЙЙЙЙ преди 3 години
100 000 години човечество и Корона Вируса да реши да се появи от нищото точно в нашето поколение.преди 2 000 години не е имало корона вируси?
13
12
 
14
 
! Отговори
ATAKA_FOREVER преди 3 години
Искам да Есхумират Трупове от преди 5 години.И да се Тестуват. Гаранция ще е с Ковид.
12
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва прокуратурата да се намеси, защото ваксината на АЗ е катализатор за заразените с ковид вируса.Същите пламват като факли след ваксиниране и вдигат температура от на 40 градуса.
11
7
 
13
 
! Отговори
ИСКАМЕ ОТГОВОРИ преди 3 години
Ангелов няма как да ги даде - той се интересува повече как да си бие Ботокс и как да си скубе веждите, за да му отиват на ГЕЛОСАНАТА присадена коса.ОСТАВКА!
10
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Починала е от бременността, с ковид.
9
10
 
11
 
! Отговори
ЧИЧО ДРЪНДИ преди 3 години
Искаме експертиза, за да разберем как точно е починала от "Ковид".
8
5
 
13
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
Ангелов каза, че всичко е под контрол, а Кунчев и Кантраджиев казаха, че вируса изчезва след 3 седмици, една вече мина..
7
14
 
9
 
! Отговори
Хммм преди 3 години
Да не е била ваксинирана с АстраЗенека?
6
22
 
13
 
! Отговори
ФАКТИ! преди 3 години
Като ученик на Ковида му казвахме ОРИ (остра респираторна инфекция) или ТОРС (тежък остър респираторен синдром).Никой никога никого не е ваксинирал. Причината беше, че медицината знае как да лекува пневмониите. Няма починал от Ковид... от пневмония може... ама от Кови.. няма как.
5
17
 
11
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 3 години
Баба ви е минала всичките КОРОНА-ЕПИДЕМИИ с ваксини....
4
11
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лека и пръст!Само да попитам нали било само грипче.
3
9
 
10
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
И с ваксината пак ще умре като е писано.
2
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Живата ваксина на Мангъров има странични ефекти.
1
18
 
13
 
! Отговори
ГЕРБ ВОДЕЩА преди 3 години
Проверихте ли дали е ваксинирана?