Бременна жена с коронавирус е починала в болницата в Благоевград

Министър Костадин Ангелов разпореди проверка
Обновена: 13 мар 2021 22:19 | 13 мар 2021 19:55, Анисия Иванова
130
Бременна жена с коронавирус е починала в болницата в Благоевград
Снимка: БГНЕС

42-годишна бременна жена с COVID-19 почина в Благоевград. Тя е била приета в болницата в града преди 3 дни.

Починалата е майка на едно дете и е била бременна в петия месец. Живее в Разлог, но е била наблюдаване от лекар в Благоевград.

В началото на седмицата се оплакала на гинеколога си, че има температура и дишането ѝ е затруднено. Транспортирана е в областната болница в Благоевград и първоначално е била  приета в акушуро-гинекологичното отделение.

Веднага е била настанена в реанимация. Няколко пъти са провеждани консултации със столични лечебни заведения за лечението й.

По нареждане на министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов Изпълнителна агенция „Медицински надзор” започва проверка по случая, съобщиха от здравното министерство.

Още по темата

"Приемащата акушерка докладва, че е с температура и задух. Уточнихме това и веднага заповядах и беше приведена в реанимация. Направиха се консултации с колеги, направихме  и рентгенография. По принцип такава на бременни не се прави. Доказа се пневмония”, коментира директорът на болницата д-р Огнян Митев пред Нова тв.

Сериозна е ситуацията със свободните Covid легла в болницата в Гоце Делчев, каза министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, който днес беше на посещение там. Заедно с премиера Бойко Борисов той провери как се спазват противоепидемичните мерки в Кюстендил.

По думите на Ангелов болницата в Кюстендил, където остават само 20 свободни легла за пациенти с коронавирус, също е под натиск: "Снощи са приети девет човека, остават 20 свободни легла, от които едно дете на година и осем месеца. Разбрахме се как да направим новата организация, така че нещата да са добре. В Гоце Делчев леглата са почти изчерпани. Ще направим организация със съседните болници, с директора на РЗИ-Благоевград, така че ситуацията да бъде спокойна“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
2
 
! Отговори
до 40 преди 3 години
с език ли? хахаххахаха
38
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мойте съболезнования за близките на жената.От една година чета за пандемията Ковид.Обаче ако някой ме задължи да се ваксинирам ще му направя главата мека!!!!!
37
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тука разни смешници и нещастници искат оставка на министъра, все едно живеем в идеален свят и лекарите са извънземни и вършат чудеса. Това питеците сте патологични случаи.
36
1
 
3
 
! Отговори
до 38 преди 3 години
Трай бе ***, кой те слуша и бръсне за слива тебе?
35
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди седмица имаше 65 регистрирани случая на спонтанен аборт след ваксиниране в Англия. Но вие не четете, не се информирайте, не мислете. Няма да ви помогне, нямате капацитет. Просто отивайте на опашка за БОЦ
34
7
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
1 МИЛИОН УЧЕНИЦИ БЯХА ВЪРНАТИ НА ПРИСЪСТВЕНО ОБУЧЕНИЕ БЕЗ МАСКИ ПО ЗАПОВЕД НА БОРИСОВ И ОТ НЯКОЛКО СТОТИН ОТИДЕХМЕ НА НЯКОЛКО ХИЛЯДИ НА ДЕН!НАЙ-ЕВТИНИТЕ ВАКСИНИ ОТНОВО ПО-ЗАПОВЕД НА БОРИСОВ!И НАКРАЯ БОРИСОВ ВИНА НЯМА НИКАКВА А НАСЕЛЕНИЕТО ГО ПРЕИЗБИРА ЛИ ПРЕИЗБИРА!! ТОВА НАСЕЛЕНИЕ ДОКАЗАНО СИ ЗАСЛУЖАВА ВСИЧКИТЕ БЕДИ!
33
2
 
11
 
! Отговори
Дядо Гецо преди 3 години
Оставка на целия кабинет и ново правителство без ГЕРБ. Не ги е срам.
32
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма кой проваксър жалък да попита как не ги е срам да ползват умрялата жена за пропаганда и страх-порно, ама айде. Щом е от полза за бизнеса, не е долно.
31
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много мили хора са ваксър-глупендерите, то просто да ти се прииска да се ваксинират по-скоро с по две дози. След време ще ги познаваме по половин парализирано лице, гърчове и прочие прекрасни маркери за успешно ваксиниране. Ако не на първата доза, на втората, ако не тогава - при буустер-шота. Всички ще ви стигне, душици мили добронамерени.
30
9
 
12
 
! Отговори
Уау! преди 3 години
Тук има доста хора, които ще бъдат съдени за насаждане на масова психоза и истерия.В това число влизат и журналетата, пускащи по 3000 статии на ден за короната.
29
3
 
23
 
! Отговори
Тролове-амеби преди 3 години
Ей, чета коментарите и все повече се убеждавам, че днес.бг не просто е работното място на троловете, ами на тия най-гнусните - сещате се, дето в йерархията на животинските видове са под хлебарката и амебата. Тия, дето в реалния живот са мишки, ама тука се вихрят с простотии. Абе как не ви е срам пак да сеете гнилоч даже и под статия на починала бременна жена. Бременна жена да почине от вирус в 21 век е трагедия, бе, ***, а не нещо нормално. Ай сиктир
28
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пожелавам на всички шашавляци, ходещи без маски и люшкащи си сополите навсякъде, да ги хване Короната и да заразят семействата си и да измрът без кислород, че да се затрие семката им. Амин!
27
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде бе, ***-отите, дето се правите на велики и безсмъртни - поне кажете едно " Лека й пръст", да ви еееевввваааа у шашавляците задръстени и гейове невръстени...
26
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да обаче Тетанус, малария и шарка са ужасни вируси, които водят до огромна смъртност, за разлика от Кови-Дивитнайси
25
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами, що се е правила на безсмъртна!Или половинката й е ***!
24
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дали в Израел имат толкова умрели за два месеца ваксиниране, колкото за единадесет месеца "пандемия" - имат. Дали експерименталните, нетествани псевдоваксини са по-смъртоносни от самия вирус - засега изглежда точно така! А още не сме видели дългосрочните ефекти. Но вие, плоскоглави проваксъри, моля ви, не се информирайте, не мислете, а тичайте за боц. Така ще участвате в лотария, от която можем само да спечелим.
23
6
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
НЕЗАБАВНО ДА СЕ ВАКСИНИРАТ ВСИЧКИ БРЕМЕННИ В БЪЛГАРИЯ !!! БЪЛГАРИЯ ПРЕИЗБРА БОРИСОВ И ТРЯБВА ДА СИ ПЛАТИ
22
9
 
11
 
! Отговори
До чудя се преди 3 години
Корона вирусите се появяват за първи път през 2019-та година у фейсбукат.Преди това са им казвали Пневмония
21
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЕЙЙЙЙЙЙСпециално тоя не го е имало, тъй като е изкуствено създаден и изпуснат от любимите ти комунисти - китайците!А иначе например в Средновековието средната продължителност на живота е била около 30 години! Хората са умирали от какво ли не - тетанус, малария, туберкулоза... Тогава е нямало антибиотици и дори най-малкото убождане на пръста е можело да те убие
20
15
 
13
 
! Отговори
Cartman 1912 преди 3 години
Като тъгувате по старите времена, когато не е имало ваксини се зачете и тогава от една епидемия или от постоянни циркулиращи болести, които сега са изчезнали заради ваксини, колко хора са измирали? Онзи с примера за баба си да прочете за детската смъртност преди 100години. Дали можем да минем през пандемията без ваксини? Можем. Дали ще струва милиони животи- да ще струва. Напрактика антиваксърите ни предлагате да се върнем със сто години назад!