Ангелов за "АстраЗенека": Разбирам напрежението, но бъдете спокойни

Няма риск за хората, категоричен бе здравният министър
13 мар 2021 14:46,
176
Ангелов за "АстраЗенека": Разбирам напрежението, но бъдете спокойни
Снимка: БГНЕС

Няма никакво притеснение за хората, които са ваксинирани с партидата ваксини на "АстраЗенека", която беше спряна от европейски държави, нито има предложение за спирането й в Европа. Това каза на брифинг в Гоце Делчев здравният министър Костадин Ангелов, който посети местната болница.

"Това, което се случи в България, беше фатален изход при жена на 57 години, която беше ваксинирана предния ден с ваксина на "АстраЗенека" от друга партида и съвсем нормално е това, което направихме - да спрем ваксинацията с всички партиди, докато не се изясни ситуацията", поясни министър Ангелов.

Още по темата

Костадин Ангелов посочи, че се разбира напрежението на хората в страната, но мярката е превантивна. "Този процес ще бъде задържан, колкото и да е трудно, колкото и да няма достатъчно количество ваксини, няма притеснения, по-важна е сигурността на хората и това трябва да го гарантираме", допълни той.

"Нека хората, които са ваксинирани с тази ваксина, да бъдат спокойни, няма риск за тях, аз имам и мои близки, които са ваксинирани с ваксините на "АстраЗенека", каза още министърът на здравеопазването. Той призова хората да бъдат спокойни, тъй като това е ваксина, която е много позната на медицината и посочи, че подобен тип векторна ваксина е ваксината за грип и в света са направени много милиони ваксинации с тази ваксина.

"На пръв поглед няма причинно-следствена връзка между случая с починалата жена и ваксината, но трябва да се изчакат всички проби, които да потвърдят 100 процента това, добави министърът на здравеопазването. Едва тогава партидите с ваксината "АстраЗенека" ще бъдат освободени и ваксинационният процес ще продължи.
Електронният регистър за ваксинация ще заработи отново след излизане на резултатите по случая с починалата жена, на която е поставена ваксина", каза още Костадин Ангелов.

Очаква се пробите да излязат в сряда. След отваряне на системата всички записани до момента ще бъдат записани служебно от датите, когато процесът по ваксиниране ще продължи. Паралелно с това продължава ваксинацията по фази с наличните до момента ваксини, пазят се и вторите дози, с които се извършва реваксинация, беше посочено още на брифинга на здравния министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бъдете спокойни.................и да умрете защото се ваксинирали с Астра Зенека...........само ще станете част от статистиката!!!
136
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние сме спокойни ,ама вие нещо не сте - не можете да изпълните задачите дадени ви от евроатлантическите ви партньори.
135
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вместо да си подаде оставката след като жената си погуби живота с избраната от него и подобните му ваксина, той призовава към спокойствие. Да се ваксинира публично с АЗ, но не пожелавам да му се случи неприятност.
134
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да ..те на всеки ваксиниран правят изследвания )то и правили кво ли не преди ваксината и личен лекар и кардиолог )поне не лъжете жената е била болна
133
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БЕЗ ДА ИЗПАДАМ В ИЗЛИШНИ РАЗМИСЛИ И СТРАСТИ ИСКАМ САМО ДА ПИТАМ АКО ХИПОТЕТИЧНО СЕ ОКАЖЕ ЧЕ ЖЕНАТА Е ПОЧИНАЛА ОТ ТАЗИ ВАКСИНА МАКАР ЧЕ ДЪЛБОКО СЕ СЪМНЯВАМ ДА СЕ ДОКАЖЕ ТОЗИ ЧОВЕК С ГОЛЯМОТО УСПОКОЕНИЕ И ЛИЦЕ НА БАВНО РАЗВИВАЩ С ОЧИ НА ЕВТИН ХИТРЯГА ТОЙ ЛИ ЩЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ. ПИСНА МИ С ТОВА ПОЕХ ПОЛИТИЧЕСКАТА ЗАЩОТО ТУК ИМА 24ЧАСОВА АГИТАЦИЯ И СМЪРТЕН СЛУЧАЙ КОЙ Е ВИНОВЕН ТОВА КАТО ЗАВЪРШЕН *** МЕ ИНТЕРЕСУВА,,???????????????????????
132
0
 
12
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 3 години
Вече съм затруднен да определя кой е по голям лъжец ,д-р Хаос или Вожда?
131
1
 
7
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Да живее Т.Живков.С БКП напред.Да живее Путин.Вечна дружба с Русия.
130
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прав е министърът на здравеопазването Коце Аангелов .Никой не винавен на *** ,*** си виновен сам..
129
20
 
6
 
! Отговори
кпсс преди 3 години
Да идва БСП вече на власт и да вкарват руска и китайска ваксина вече и Жигули и Волга линейки. Да живее народната власт!
128
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бъдете спокойни,кораба потъва бавно но сигурно.К.Ангелов
127
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ ви пази!*** спокойно деца!
126
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
нормален човек би подал оставка най малкото
125
6
 
6
 
! Отговори
140/1/2 ганюФски кас преди 3 години
кети смачкани, не заслужавате дори външните си тоалетни.
124
1
 
22
 
! Отговори
До Az преди 3 години
Трима норвежки лекари са в болница със странни симптоми-кървене и белодробна емболия, ваксинирани наскоро.---------------Ааа..., немъ страшно!Един ДБЛ дори писа, че и от "минерална вода съ умирало"!!!!!!Без майтап!Друг е въпросъ, че напоследък и ваксинирани с по две "боцкания" хващат вируса!Та съ пита: Ква е ползата от тази "руска рулетка"???????????
123
4
 
16
 
! Отговори
Az преди 3 години
Трима норвежки лекари са в болница със странни симптоми-кървене и белодробна емболия, ваксинирани наскоро.
122
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уважаеми опитни мишлета, бъдете спокойни, скоро ще ви дадем желаната от вас маймунска ваксина Зенека.Имаме резерви от нея, а ще почнат да идват и бракуваните партиди от други страни, няма да ги хвърлим я? Още Бай Гaньо е казал "пениш се , не пениш - ке те ям, пари съм дал! " Сериозни Странични реакции няма, докладвани са засега само случаи, в които ваксинирания прибодива апетит към банани и желание да живее по клоните на дърветата
121
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
за всички е ясно че тази ваксина приключи, не виждам как нормален човек вече ще си сложи това, този се опитва да си запази комисионната или какво?
120
1
 
32
 
! Отговори
Даскала преди 3 години
До като не Ви изхвърли от властта , народа няма да се успокои!Ще Ви става още по-тегаво!
119
0
 
21
 
! Отговори
БАНко преди 3 години
НЕ , АМА СЪВСЕМ НЕ НОРМАЛНО !!!БЪЛГАРИНО , ОТ ТЕБ ЗАВИСИ !!!
118
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
поднови ваксинацията на населението бе ***.и кажи на банкянската тиква че убива хората като спира ваксините