Българка след Занзибар: Мерки не се спазват, има риск да се заразиш

Било като бягство от реалността и си заслужавало риска
Обновена: 16 мар 2021 08:47 | 16 мар 2021 08:45, Елка Василева
205
Българка след Занзибар: Мерки не се спазват, има риск да се заразиш
Кадър: БНТ

Решихме да заминем за Занзибар, защото това е една от малкото отворени дестинации, не изисква PCR тест и е топло, красиво. Наистина си заслужаваше риска. Това разказа Милица Пешут пред БНР.

Още по темата

Тя е една от многото наши сънародници, които през последните седмици посетиха модерната туристическа дестинация Занзибар. В неделя Милица се е завърнала у нас и вече е под карантина съгласно новата заповед на здравното министерство.

„Беше като едно бягство от цялата реалност, единствено някои служители в хотела носеха маски, като излезеш навън забравяш за всичко“, допълни тя.

„Не се спазват абсолютно никакви мерки, но човек трябва да е отговорен сам за себе си, защото действително има риск да се заразиш“, признава Милица.

Тя е категорична, че би пътувала отново, независимо от карантините и тестовете.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен 123 преди 3 години
И колко ти платиха за това интервю. За да дадеш, информацията.
77
4
 
22
 
! Отговори
Бай Пешо преди 3 години
Допреди пандемията ми беше омръзнало да пътувам. Сега седя и се наслаждавам, какво съм пропуснал като обикалях като обезумял. Пропуснах едно невероятно спокойствие, което го намирам почивайки в българската провинция. Почивки, мочивки, пътуване, всичко е свързано с нерви. По пътя, да си организираш всичко. Сега си вдигам багажа, бягам на село и си почивам. Ако искам мога и оттам да си работя. А вие си мислете че свободата е в пътуването. Свободата е в други неща.
76
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отишла си Занзибар-седи си в Занзибар.200 човека са умрели днес по статистика.
75
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ТрънИзвади си тръна от северните части и, да знаеш, не се почва с алкохол и дрога рано сутрин!
74
1
 
28
 
! Отговори
Тошко Африкански преди 3 години
Тази знае ли какво иска? Хем отишла, защото няма тестове и е отворено, хем шокирана защо не се спазвали мерките? Африка и дисциплина са оксиморони. Като не ти харесва хаос - не ходиш там.
73
30
 
16
 
! Отговори
Трън преди 3 години
Яко оскотели и озлобели хора. Не жената е мазохист за това че живее, а Вие сте такива - явно вече ви доставя удоволствие да седите пред телевизорите, да броите ежедневната статистика и да се вайкате. Седейки така пред телевизорите, вече една година от живота ви изтече - повечето психясали, под непрекъснат стрес, със сигурност обеднели.Колко години още сте готови да живеете така? Две, три, пет? Докато възрастния ти родител умре от естествена смърт и самотен, защото не смееш да го посетиш.
72
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един българин строи ваканционно селище в Занзибар. До лятото ще има ежедневни чартъри за Занзибар. Но какво да се прави? Мааймуните отиват при маймунии. Роднинското влече.За Африка на легионерите им бият по една чанта ваксини. Щото е безопасно или щото са просmи французите?Питайте легионерите българи-не може да не познавате българи легионери!Имам роднини още преди 1998г.отидоха в легиона. И сега имам познати, които са там.На всяка мисия им пра-скат по една камара ваксини срещу африкански болести
71
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Логото на Занзибар -Заповядайте при нас -цирка с коронавируса свърва тук.Занзибар -най-нормалната страна на земята!
70
7
 
12
 
! Отговори
Тцтц преди 3 години
Ако за тие пари си беше турила малко повече силикон в пазвата, можеше и догодина и по догодина някой пак да те заведе на почивка, ама ей го на, сега ще си останеш със снимките във фейса само. Тие жени така и не се научиха да различават активите от пасивите.
69
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма лошо щом има риск от заразяване за всички завръщащи се от такива дестинации да им спретнат един изолатор до аерогарата, разбира се срещу заплащане.
68
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баааси модата е тоя Занзибар. И тези дето ходят там се хвалят ама...сякаш на Аруба са отишли. Точно в пика на световна пандемия да идеш да си правиш селфита е пълна глупост. Хубаво, нека бизнеса да изкара някой лев, но такива пътувания трябва да бъдат разрешени само за вече преболедували вируса или такива ваксинирани с 2 дози от съответната ваксина. Аман от събирачи на лайкове.
67
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сдружението на Туроператорите обявява, че ще лекува за своя сметка заболелите в Занзибар!Почивката за Занзибар поскъпва с 60%.
66
2
 
27
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
В голяма грешка си, заключение - съвсем не завиждам, аз самият доста съм ходил. Нима не могат за маааалко да се поспрат, а? Малко съпричастност, малко мислене, малко отговорност.....
65
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може ли и аз да заведа жена ми там, ама с еднопосочен билет? Ще се радва като детенце на плажовете докато не я ухапе някоя муха цеце (ако и стиска на мухата де)
64
3
 
15
 
! Отговори
до 68 преди 3 години
Айде.. туроператора да не се обажда като чеерна станция! Знаем ви как дебнете по форумите да си пазите хонорарите. Вие в момента сте по-страшни от наркодилърите.
63
0
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До Мария - виждал съм много страни, но нагъл не съм и безотговорно парвеню.....
62
33
 
15
 
! Отговори
Заключение преди 3 години
От болшинството коментари става ясно, че не вирус ще затрие българите, а завистта и злобата.Не съм ходил в Занзибар, но се радвам за вдички които отидоха и ще отидат. Накефете се на малкото останала свобода!
61
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз бих направил едно допитване до народа за мнението Му за наличието на КОВИД-вируса, спазването на мерките и ваксинирането. Списък на хората, които отказват да се ваксинират и да спазват мерките.И който е в списъка - за него да няма лечение в болница в случай на заболяване от КОВИД или при постъпване в болница за друго заболяване, ако е с КОВИД.Ако зарази друг - да го лекува за своя сметка до пълното му излекуване или да му плаща кръвнина при летален изход.
60
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
е такива като тази са причината за безумни политици!!
59
2
 
8
 
! Отговори
До Х преди 3 години
Сигурен съм, че ваксините необходими за Танзания са много по-скъпи от ПСР теста за Ковид. Разбира се, тази е активаксърка, дано не я е жилнал някой комар или някоя мушица.