Ивайло Калфин: Изтеглихме късата клечка с АстраЗенека

Мярката "60/40" няма да изтощи икономиката, смята той
16 мар 2021 10:52, Ния Христова
50
 
Правителството удължи срока на мярката "60/40", подпомагаща пострадалия от пандемията бизнес, до 31 май. 
 
"60/40" няма да изтощи икономиката. Премиерът каза, че са заделили 1 млрд. лв за нея, допълнително взехме още 1 млрд. До момента не е похарчен и 1 млрд., така че средства има. В цялата криза България харчи доста пестеливо", коментира бившият социален министър Ивайло Калфин в ефира на Bulgaria ON AIR
 
Той цитира финансовите министри в Еврозоната, които казват, че икономическите мерки трябва да продължат, дори когато приключи медицинския проблем на пандемията - да бъдат по-пряко насочени към най-засегнатите групи и вдигането им да бъде внимателно и последователно. 
 
"Трябва да се приготвим за още дълго използване на противокризисни мерки", подчерта Калфин.
 
Относно кризата с ваксините бившият външен министър смята, че България определено е изтеглила късата клечка, след като половината поръчани ваксини са от AstraZeneca, а компанията има проблеми с доставките.
Още по темата
 
"Сега ще се иска преразпределение от други страни, за да дойдат повече ваксини до нас. Не сме предвидили, че някой от доставчиците би могъл да има проблем. Малта има 3 пъти повече ваксини от България на човек от населението. Може би тя (AstraZeneca - бел. ред.) е най-евтина. Ако това е така, оказва се, че правителството е взело грешно решение", заяви Калфин.
 
Oт началото на лятото той е изпълнителен директор на Европейската фондация за подобряване условията на живот и труд.
 
"Това е най-старата агенция на Европейския съюз. Занимава се с това и да предвижда процесите в трудовата среда. Управлява се на правна основа от синдикати, работодатели и правителства - всяка държава членка има трима представители. Трябва да се създадат условия, за да няма празни полета в регулациите - да има честно съревнование", обясни Калфин.
 
По въпроса за работата от вкъщи по време на пандемията гостът коментира:
 
"Оставането вкъщи е свързано с баланса между семейния живот и работата. В законодателството ни за дистанционната работа се казва, че работодателят носи отговорност за условията на труд - на работното място в офиса и вкъщи. Животът е доста по-шарен от регулациите, не е задължително всичко да се регулира, но трябва да се защитят хората. Затова ЕС говори за правото "да се откъснеш" - да има период от денонощието, в което работодателят ти да не те търси".
 
Калфин каза още, че нашата икономика трябва да се приближи до средните европейски равнища. 
 
"Не е проблем, че сме малки, проблем е, че са ни големи разликите от европейските равнища", изтъкна той. Повишаването на доходите трябва да се прави умно, отбеляза бившият евродепутат.

50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
1
 
! Отговори
Мамата преди 1 месец
НАПРОТИВ.БОГ НИ ПАЗИ И НЕ ДАВА ДА ВАКСИНИРАТ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД.СЛАВА НА БОГА.ОБИЧАЙТЕ СЕ И СИ ПОМАГАЙТЕ КАКТО БОГ НИ ОБИЧА ВСИЧКИ ХОРА ВЪВ ВСЕЛЕНАТА.БОГ Е МИЛОСТИВ И НАЙ ВЕЛИКИЯТ АБСОЛЮТ.
36
4
 
1
 
! Отговори
пияч на БЕЛИНА преди 1 месец
Защо имам чувството че КАЛФАТА е седнал на късата щека...?
35
4
 
1
 
! Отговори
Баце-Ронтфронт дрУгЕ преди 1 месец
Ще му подам аз една къса клечка на Калфата да си поиграе...
34
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като гледам ти си от генерацията с руски ваксини и не си умрял,пък купихте Английска която излезе от Евро съюза. Що ли тъй?
33
0
 
1
 
! Отговори
Ъ преди 1 месец
Й
32
1
 
2
 
! Отговори
Специалист по всичко преди 1 месец
Апостол Карамитев и Георги Калоянчев пасти да ядат пред КАЛФАТА...той е по-по-най разбирач по всичко....
31
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо ли дългата клечка не изтеглихте някога? А?
Все оправдания.
30
1
 
2
 
! Отговори
ей аман от ДЕреКТОрЕ преди 1 месец
Калфата от началото на лятото е изпълнителен директор на Европейската фондация за подобряване условията на живот и труд....Брях...тцъ...тцъ...МНОГО ВОЖДОВЕ-малко индЕАнец!!!Не е проблем, че МУ е малък, проблем е, че са МУ големи полюциите/пардон/мераците...Какво да го правиш...КАЛФА си беше и директор на КАЛФИТЕ ще си остане!
29
1
 
1
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 месец
До бай Ставри
Може би Костов отново на власт????(с ДА България)
Първо да изгоним Банкянеца,па после ще подреждаме къщичката!
28
0
 
3
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 месец
На Баце Чекмеджето избра Астра!
27
4
 
1
 
! Отговори
бай Ставри преди 1 месец
До Анонимен Да замениш герп с бсп? Ще те стопли ли ако замениш чумата с холерата! Най непокварени, най млади и най образовани-ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ!
26
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Проблемът с Астра Зенека е корупционен. Комисията е свършила супер небрежно работа и сега се виждат вреди за милиарди плюс хиляди загубени човешки животи. Единственият проблем на брюкселианците е, че няма как да обвинят България и да се облекчат, както обичайно! А големият им шенс е, че румънската "прокурорка" е благодарна за заплатката и няма да разследва политическа корупция в Брюксел.
25
3
 
8
 
! Отговори
Къръщина преди 1 месец
От чувала с питки извадихте буя....
24
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ГРОБ трябва да си ходят,имат страшно много грехове към населението,страшно много,
гласувайте масово за БСП!
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лихварите - търновските братя Галеви

https://youtube/watch?v=Kvkc48CpB9o
22
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя вместо да се включва така на добро желание в оплюването на Астра Зенека да беше попрочел малко за страничните ефекти на Пфайзер и ModeRNA! Щото има и са същите. И в този смисъл всяка от наличните ваксини е "къса клечка"...
21
13
 
9
 
! Отговори
НОРМАЛЕН преди 1 месец
Няма къса клечка има комисионни ! Тиквун напълни чекмеджето а Българите да духат супата!
20
2
 
8
 
! Отговори
emigrant преди 1 месец
Луд,крадец на ДДС и некадърник рублофил,немат умора!!Плюят ли плюят,храчат ли храчат по ръката на правителството,която ги храни и спасява!!Ивайло сви наря,дет знае всичко,пееше друга песньовка когато беше част от това правителство?Много е долно и непочтенно когато си живял и управлявал съвместно с ГЕРБ,подличко да се извърташ и да забиваш чикийката в гърбът на приятелчето?!Никой не му е крив,че пикаещият в шадравана насила го изтегли от правителството,щото трябваше да участват в пуча на Грипена
19
17
 
15
 
! Отговори
ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ преди 1 месец
Боко Тъпъто винаги тегли късата клечка за България,
а дългата, с кюлчета и пачки, си я крие в чекмеджето...
18
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
КОМУНИСТИЧЕСКА СВИНЯ КАЛФИН ИЗТЕГЛИ КЪСАТА КЛЕЧКА.