Балтов настоява: Строги мерки за поне две седмици

Леглата в COVID отделенията постепенно се запълвали
230
Балтов настоява: Строги мерки за поне две седмици
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Директорът на спешната болница „Пирогов” проф. Асен Балтов смята, че е необходимо да се въведат строги мерки срещу коронавируса за две седмици.

Още по темата


„В „Пирогов” ситуацията е както навсякъде. Постепенно се запълват леглата. С днешна дата имаме 390 души, настанени в болницата, от които 10 деца. 40 пациенти са интубирани, на апаратна вентилация”, каза проф. Балтов пред Нова телевизия.

Той посочи, че все още се поемат пациентите, които пристигат в лечебното заведение.

„Правят се всякакви необходими изследвания. Ако наистина нямаме подходящи легла, защото тези с кислород се изчерпват, тогава се насочват през Спешна помощ на друго място”, обясни проф. Балтов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви избори? ГЕРБ са предварително планирани да спечелят! Борисов е кукла на конци на глобалистите Световния Икономически Форум! И да гласувате и да не гласувате, ГЕРБ са провъзгласени като лидери на България!
165
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ковид няма да изчезне. Всяка година вирусът ще мутира и ще се появяват нови щамове.Всяка година ще идва заедно със грипната вълна.
164
1
 
10
 
! Отговори
американеца преди 3 години
ами да две седмици точно до изборите ,това бяха познали още преди 2 месеца кога ще настъпи третата вълна
163
6
 
8
 
! Отговори
Дан преди 3 години
Изнервени от медийните изяви на различни експерти на държавна хранилка забравяме да кажем благодаря и хвала, че ви има на стотиците лекари и медицински сестри, които на 12 часови дежурства облечени в "скафандри" се грижат за пациентите в нужда.Хвала на Covid отделението на болница "Токуда", хвала на отделението по образна диагностика в "Софиямед". Истинските герои.
162
3
 
13
 
! Отговори
Туу, да минават вече преди 3 години
Айде да минават вече тия избори,че да спрат вече с тия затваряния,локдауни и т.нат....
161
3
 
12
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Тъжна работа. Мерки се взимат само когато болниците не могат да се справят, но няма мерки за спиране или силно ограничаване на епидемията. Това разбора се отговаря на декларираната от мутрите цел: Да има достатъчно легла в болниците за болните с Ковид-19.Ако искате целта да е друга, примерно спиране на епидемията, трябва да смените управляващите на 4 април.
160
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ти може и да настояваш, но нямаш правомощията да извършваш такива дейности. В България диктатура няма :)
159
3
 
4
 
! Отговори
до карачанаков преди 3 години
Чанакче ли си, кара ли си,не те знам, но знам че БСП бяха в управлението в най-мрачните години на прехода и тогава нямаше АБСОЛЮТНО никакво значение как се казваше партията,която управляваше-дали беше синя,червена или пембяна,просто всеки от всякъде гледаше да търдаши,всичко беше на самотек.От 2007 г. имаме регулатор в лицето на ЕС,а от 2009 ни управлява една единствена партия,която дойде на власт с твърдата ръка да не става както е било при БСП.Та какво не стана както беше преди,кое проходи...
158
1
 
5
 
! Отговори
Браво преди 3 години
До ДемократТочно така! Драстично ще намали броят на заразените,защото ще изпукат от глад.
157
8
 
16
 
! Отговори
брутален реалист преди 3 години
Тази държавичка ще пострада тежко от пандемията. Много загинали и много безработни. Причините са:неадекватна здравна с-***, некомпетентно управление, бизнес управляван от мутри.В БГ-то всеки 3-ти е или продавачка или сервитьор. Търговийка и кръчми, това ни е цялата икономика. Голям проблем е че цялата тази нискоквалифицирана работна ръка не иска да се ориентира към реални професии а чака на помощи и бакшиши. В същото време не се спазват мерки и народа мре от един вирус дето уж не съществува...
156
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 167Смотаното е че нито една политическа партия не се обявява против ковид мерките и против всякакви локдауни.Дори АБВ, които взеха Мангъров само за парлама дори те нямат такава позиция!Първанов се обяви против Мангъров и ако стане да вземат власт пак верпятно ще продължат с мерки.Чак започвам да си мисля че тази демокрация не е демокрация, но едва ли.Човек иска да гласува против пандемията, а няма за кой
155
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обаче установи, че асфалтирането върви перфектно. Нали затова бе в джипката?
154
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Почти всеки вече се е сблъсквал с Ковид и го е изкарал, кой на крак, кой за седмица - две.Хора, вече знаете какво представлява болестта. Заслужава ли си да сдадете живота си и да стоите затворени цял докато сте живи?
153
8
 
11
 
! Отговори
в София има преди 3 години
10 000 заразени с Ковид, от тях 4 000 диагностицирани случая, от тях 390 са стигнали до болница, от тях 40 са наистина тежки!40!!! Нима искате за тези 40 човека 2 милиона Софианци да стои в локдаун?По-вероятно е 40-те човека са си били и преди Ковида с тежки заболявания и ковид да е само допринасяне, а не основната причина за състоянието им.
152
0
 
3
 
! Отговори
Бай Ганя преди 3 години
Казах ли ви ,че колкото да пишете и давате пръсти.Ще ви заключат.
151
2
 
15
 
! Отговори
Чоко преди 3 години
Напълно убеден съм, че тези две седмици автоматично ще се превърнат в два месеца. Така, че локдауна ще продължи поне до 24 май. После ще отворят, за да не изпуснат летния сезон и някъде наесен ще има нов половингодишен локдаун.
150
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 160 ДАЗабравил си Мосфилм. Е това е вече икономика.
149
3
 
13
 
! Отговори
ДА преди 3 години
Балтов!Къде беше когато Боко заяви,че отваря на 01,03, заведения ,а от 01,04, барове и дискотеки!?Сега па от 01,05, щял да стартира туристическият сезон!Цяла Европа затравя,той отваря!Популист-избори идват,не смее нищо да направи,днес едно,утре обратното.Икономиката да върви!Къде я видя тая икономика-в заведенията и туризма ли!?Къде ти е производството,селското стопанство-това е икономика,драги!
148
3
 
12
 
! Отговори
Тялото преди 3 години
Балтов да си гледа медицината и да остави икономиката на икономистите.
147
3
 
9
 
! Отговори
Demonaz преди 3 години
Колко две седмици още ? Това го чуваме от миналата година. Я направо до 2030г.