Ваксинирани с "АстраЗенека" звънят в Спешното заради паник атаки

Системата е претоварена, мерките били много закъснели
289
Ваксинирани с "АстраЗенека" звънят в Спешното заради паник атаки
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За пациенти, ваксинирани с "АстраЗенека", които са с тежки паник атаки, съобщи д-р Десислава Кателиева от Националната асоциация на работещите в спешната медицинска помощ.

"Те пристигат с паник атаки, а не са болни, но се страхуват. В повечето случаи ваксината не е причина за разболяване, за загиване, ваксината в цял свят спасява човешки животи. Така че, хората трябва да се ваксинират, но да са тествани преди това, че са здрави", посочи още спешният медик пред БНР.

Още по темата

Според нея НЗОК трябва да преосмисли политиката си и да намери начин чрез клинична пътека да могат да се хоспитализират бързо и пациентите с двустранна бронхопневмония, които са със симптомите на Covid-19 , но са с отрицателен PCR тест, както и отрицателен антигенен тест, защото сега те не могат да се хоспитализират в болница в Covid отделенията, а такива случаи има десетки.

„Ние не можем с часове да хоспитализираме тези пациенти, същият проблем е и при личните лекари, които също не могат да лекуват тези пациенти, които им ги връщат в къщи, а те не могат да се лекуват при домашни условия, защото се нуждаят от венозни антибиотици, те имат дихателна недостатъчност“, поясни още д-р Кателиева.

Тя изтъкна, че в момента има проблем и с приема в интензивните отделения, които са препълнени.

„Там има и пациенти с други заболявания, но лавинообразно растящият брой болни поставя пред проблем интензивните отделения, а тези отделения не могат да се увеличат лесно“, каза лекарят.

Д-р Кателиева изтъкна, че сме закъснели с мерките, те са тотално разхлабени, освен това ваксинацията е спряна, така че дори и да има трети локдаун, ще има две тежки седмици, в които спешната помощ ще се задъхва.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
0
 
6
 
! Отговори
до 183 преди 3 години
Спокойно, няма да увиснете. Ще има 3-4-5-6-7-8-9-..... и т.н.т. пък всяка година по дват пъти за всеки нов щам.
160
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комунистите против Астразенека! Серия поредна!
159
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЗороАко забранят и автомобилите, загиналите в катастрофи ще са живи.Нали?
158
4
 
3
 
! Отговори
до 163 преди 3 години
Медика е прав.Проверил си ама си проверил мнението на някой си, т.е нищо.Смъртността на ковид се получава лесно ,вадиш смъртността когато е нямало вирус, от смъртността при наличие на вирус , естествено тука се приема че смъртността от други болести е постоянна величина с времето.
157
6
 
4
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
Я мерките били закъснели???? *** верно ли бе? С половин година май?АКО НЕ БЯХА ОТВАРЯЛИ УЧИЛИЩАТА дали щеше да е тъй?Питам за един преатал, дето почина от ковида, понеже детето му ходи на училището.
156
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТУРЦИТЕ ПРОТИВ АСТРАЗЕНЕКА ИСКАТ СИ БИОНФЕС.
155
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 183ХА!!!Имаме оцелял след първа ваксинация с Астра Зенека.ЧУДО!!!
154
2
 
5
 
! Отговори
Право в целта преди 3 години
Да би мирно седяло, не би чудо видяло!
153
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксинирах се с АЗ преди 3 седмици, нямам паника и се надявам да си получа втората фоза през май, както пише на картончето. Дано не я спрат за приложение и хората, които сме с една доза, да увиснем. Не е редно!
152
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 175Хм.Искаш да вкарваш в затвора, затова че някой е казал мнение различно от твоето?Ти сериозно ли?
151
1
 
9
 
! Отговори
До 169 (от 149/101) преди 3 години
Напиши в гоогле-то името Geert Vanden Bossche и ще "пиеш от извора", вместо аз да ти препредавам информацията. На английски е, но предполагам знаеш английски или можеш да си намериш някой, който да ти го преведе. Аз не съм експерт, а ти по тази линия се опитваш да омаловажиш написаното от мен, затова нямам намерение да се хващам на въдичката. :) Който иска чете и се интересува, който не иска ходи и се боцка, щото така му казали по телевизията. Хайде живи и здрави всички и ваксъри и антиваксъри!
150
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 163Стига сте смятали смъртните случаи. Много от преболедувалите се инвалидизират и не влизат в статистиката. Освен това, и смъртните случаи не са малко. Освен това, вирусът се променя, и не както грипния. Това е много по-неприятно заболяване от грипа, и с просто сравняване на числа няма да хванете "измамата". Как не разбраха хората, че не могат да са специалисти по всичко. А пък да си добър епидемиолог, е една от най-високите възможни квалификации.
149
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега реклама на Джонсън и Джонсън ли тръгна? Браво бе, те едва се похвалиха, че я пускат и вече много хора чули все хубави неща за нея... Наистина сеирът е добър и си заслужава!
148
3
 
4
 
! Отговори
@@@@ преди 3 години
До 114Една година вече четем и слушаме сама негативни неща! Много хора ,особено по възрастните ,вече са тотално стресирани,а изход от тази ситуация няма ,поне аз не я виждам.До вчера се пишеше колко са умрели от вируса ,сега се прибавят и от ваксините,е как няма хората да получават паник атаки ?
147
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СюргюняНаполовина си прав.Ако сюргюна НЕ мирише - имаш ковид.Ако си мирише нормално - значи още нямаш ковид.
146
2
 
5
 
! Отговори
Доброжелател преди 3 години
До МедикЯ си бий още някоя ваксина да се успокоиш!Диазепамите ще ги пиеш по три пъти на ден,а аспирина ще го увеличиш на 200 мг.И няма да обръщаш внимание на лошите хора,които коментират тук,те провокират такива рибици като теб за да се забавляват!
145
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами с тази агресивна антиваксърска кампания, какво друго да се очаква? Демокрация и свобода на словото - добре, но трябва да има и контрол (глоби и наказателна отговорност лишаване от свобода) за умишлено подвеждане на населението. Но тъй като политиците искат да си приказват каквото си искат безконтрлоно, няма как да сложат спирачки и на другите. Това е анархия и води до заличаване на обществото.
144
1
 
1
 
! Отговори
Сюргюня преди 3 години
Е признак за ковид нъл знаш
143
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз още преди да се ваксинирам с Астра Зенека получих разстройство.Представям си какво ще е след като се ваксинирам.
142
2
 
2
 
! Отговори
Анатоли преди 3 години
Абе и аз. Чувам все хубави неща за Джонсън и Джонсън

Спонсорирани публикации