Стръмно нарастване на починалите от вируса - трети сме в света

14-дневната смъртност от болестта ни нарежда на първо място на Балканите
198
Стръмно нарастване на починалите от вируса - трети сме в света
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За две седмици смъртността у нас от коронавирус се е повишила със 124%, съобщи шефът на НОЩ проф. Венцислав Мутафчийски на редовния брифинг на МЗ след обявяване на строги ограничителни мерки за 10 дни от понеделник.

Нарастването е с 94% за две седмици по заболеваемост, а на смъртността има стръмно покачване на кривата - за 1 седмица с 46%, а на база 2 седмици със 124%.

В момента сме на трето място в света след Чехия и Унгария по интензивно нарастване на смъртните случаи, каза Мутафчийски.

Още по темата
Страната ни се нарежда на седмо място в света по нарастване на случаите, регистрирани на ден и на четвърто място в Европа по същия показател.

В болница нарастването на приетите е с 18% на седмична база, а в интезивните отделения - с 21%.

14-дневната заболеваемост у нас е 483 на 100 хил, което ни отрежда девето място в ЕС и трето място на Балканите, съобщи главният държавен здравен иинспектор Ангел Кунчев..

По отношение на смъртността, която е 11 на 100 хил. сме на четвърто място в ЕС и на първо на Балканите.

Единствено Търговище все още не е в червената зона по заболеваемост. На първо място в негативната тенденция е Бургас.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А кои отвориха преди две седмици...А къде нямаше места на 8.03...Заведения, кръчми и т.н.Нещо много голям съвпадение се получи.
129
0
 
6
 
! Отговори
Слава богу преди 3 години
и за моя радост,като чета коментарите,виждам,че преобладават здраво,трезво и реално мислещите хора,а не тези,които мислят повече с инстинктите,нагоните и щенията си,отколкото с главите си!?!
128
1
 
7
 
! Отговори
Цеко преди 3 години
До генерала си чакаКакъв генерал? Колегите му викат плазмодий.
127
2
 
13
 
! Отговори
к1 преди 3 години
Трети в света по брой починали от вируса!? Ще перефразирам думите на един герой от сериала "Женени с деца" - Благодарете за това постижение на лично на Б.Борисов.
126
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 128Световният опит отдавна е доказал, че мерки, правила, закони и т.н. се спазват само и единствено ако държавата наложи спазването им.
125
3
 
8
 
! Отговори
генерала си чака преди 3 години
ИЗВИНЕНИЕТОЙ СЕ ОКАЗА ПРАВМНОГО ХОРА ИЗМИРАТФАКТ
124
3
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
един връз друг налитат да спасяват прогнилата Тиква..Защото падне ли тя,и те стават НИКОИ-същества "Долня ръка",не ставащи за нищо....такъв РЕЗИЛ нашата история НЕ познава!
123
3
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
и ся кво става?ДО ВЧЕРА Тиквун се поакваше от хвалби,че сме били за пример на целия свят в справянето с вируса,сега па.."Трети в света по смъртност"..?!?!ОЛЯХА СЕ ТИЯ!!!! ОЛЯХА!За да попречат на хората да гласуват,до началото на Април със сигурност ще станем "1 по смъртност"!!НАГЛИ,ПО-НАГЛИ,НАЙ-НАГЛИ,..Боко и неговия Харем от ФИГУРАНТИ!ОТВРАТИТЕЛНИ СА!!!..Как па поне един се не намери там да демонстрира поне малко честност и почтеност?Един връз друг налитат да СЛУГУВАТ на прогнила
122
2
 
10
 
! Отговори
Трол от Тирол преди 3 години
В началото нещо не щяхме да мрем кът другите.Ама после пипнаха вируса виртуозно и резултата взе че надхвърли очакванията . Ама може и още ,и още.
121
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ГЕРБ, качваше хората по масите на 08.03. Докторите също не са виновни, че маски не се носят и се правят купони. Да не говорим за претъпканият градски транспорт и магазини за храна. Всеки си има глава на раменете, да мисли. Щом чики-рики му е приоритет, после да се оправя сам. Аз на Занзибар не ходя....
120
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
пърнви в света сме по починали от тотално герберастия!
119
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може и първи в света да сме по пчинали на човек от населението, защото само малка част от починалите от Ковид-19 се регистрират като починали от вируса, а реално починалите са 2-3 пъти повече.
118
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
През ноември и декември 2020 умираха по 563 човека средно на ден, при очаквано ниво от 290 човека на ден според смъртността от 2019 година на 1000 човека население. Според някакви там, нямало разлика.
117
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички в тази пандемия може да се изчисли и предположи, с изключение на човешката глупост, която е безкрайна. Това е и основният проблем в България и затова още сме на този хал...
116
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не съм убеден, че причината е само в управляващите. С този "материал" и извънземни да дойдат, ще иамт проблем. То с африканците е същото, които и да ги управлява, няма да станат Японци или Скандинавци. Панимаеш?!
115
3
 
11
 
! Отговори
Анализатор преди 3 години
Бойкова статистика,така ви е удобно за да фалшифицирате изборите.Бяхте го предвидили преди месец,че пика ще е на изборите,а днес не знаете колко време щяло да бъде и какво ще се случи щяло ли да има друга вълна и други измишльотини типично за гербаджийските лъжци.ГЕРБ е зло за България,най-лошото вие сте ЧУМА.Когато ви видим в пандиза ,България ще тръгне напред!
114
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Министър Ангелов много пъти е повтарял, че "всичко е под контрол" и че "ние имаме план". Нека сега каже, кое е под контрол и какъв план имат."-------Е, как какво е под контрол и какъв план имат? Трети сме В СВЕТА по смъртност. Понеже са много кадърни и Управни, явно добре се справят с контрола и плана.
113
1
 
4
 
! Отговори
Изумен преди 3 години
До Чики РикиМоже, може. Ноември и Декември стигнахме до 650 починали средно на ден! И ссега на там отиват нещата.
112
0
 
9
 
! Отговори
Четящ преди 3 години
До АнонименУви, не всиччки поинали се пишат от Ковид. На седмица се води официална статистика от НСИ. Средно за България данниите са около 2200-2300 души, но от Септември имаше рязък скок до 4800 на седмица. Сега пак заппочна ръст и показателя е около 2600. Всеки може да си го провери. Всеки с мозък де...
111
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
търсете сметка на човека, който затри собствения си народ докато си пълни шкафчетата с кюлчета злато и пачки по стотачки, или пак някой друг му е виновен?!? може би вируса или гражданите?!? или са му пратили дрон?!?