Борисов контрира Борисов: Отмениха мерките за големите магазини

Решението е взето с оглед на равнопоставеност между отделните браншове
25 мар 2021 17:25, Красимир Ангелов
197
Борисов контрира Борисов: Отмениха мерките за големите магазини
Снимка: БГНЕС, архив

По нареждане на премиера Бойко Борисов, министърът на икономиката отменя издадените по-рано днес Указания, които бяха във връзка с изпълнение на Заповед № РД-01-173/18.03.2021 г. на министъра на здравеопазването.

Указанията се отнасяха до реорганизирането на дейността на самостоятелните обекти-магазини за нехранителни стоки в търговските центрове, до които има директен достъп (вход) от улица или паркинг и магазините с нетна търговска площ над 300 кв. м., предлагащи нехранителни стоки, съобщават от министерството на икономиката.

Още по темата

Решението е взето с оглед на равнопоставеност между отделните браншове, както и заради краткия срок на предстоящо действие на взетите противоепидемични мерки със заповедта на министъра на здравеопазването, които са за периода от 22.03.2021г. до 31.03.2021г., отчитат от икономическото министерство.

Както е известно, обявеното по-рано през деня отваряне на част от големите магазини срещна остър протест от страна на ресторантьорите.

"Правите ни на тотални балъци! Днес беше легализирана работата на веригите за нехранителни стоки, ако ограничат обектите си до 300 кв. м. Молим! Тоест, намаляваме площта, за да сe наблъскат всички вътре на по-малко пространство, но дейността да си продължи. Много, много несериозно! И дискриминативно", се четеше в официална позиция на ресторантьорите, която беше разпространена до медиите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
12
 
! Отговори
6 преди 3 години
Не бе , той копира Меркел , която се извини за някои мерки и ги отмени !Попивателна!
33
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** фабриката на западналите политици се шашардиса :D Ей, артрит ще хванете от толкова писане на опорки. :D
32
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има ли още някой,който да не е разбрал защо сме на първите места по смъртност,болести и бедност?Защото ни управляват некадърници,при това крадливи,а умните и способни хора им се предлагат за 30 сребърника.Защо,бе?
31
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко ке падне!
30
1
 
23
 
! Отговори
Тиква Генерал преди 3 години
Разрешавам и на ресторантите със една маса да работят!
29
2
 
18
 
! Отговори
мак преди 3 години
Колко е прозрачен т.лупа, какво ли не прави, за да изглежда свестен и справедлив. Наредил е, равнопоставеност, таратанци. Като ги затвориха големите, тогава защо не помислиха, че има неравнопоставеност? Акъл й липсва на шайката.
28
2
 
21
 
! Отговори
? преди 3 години
Ресторантьорите могат ли да гледат в собствените си чинии/кочини?И Тикве да се чуди какво да прави горкия, отменя заповед от два дни.Дълбока шизофрения, направо олигофрения, както някой по-долу е писал.
27
0
 
4
 
! Отговори
Казано е преди 3 години
До АнонименОще преди век поета го е казал : Да, *** сме!
26
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Което води до един извод нито НОщ нито министърът на здравеопазването се разпореждат за мерките в Здравната криза а единствено и само Борисов който е чел Винету не мисля че тсм има някаква подобна ситуация затова сме и първи по смъртност
25
3
 
18
 
! Отговори
българка преди 3 години
Ами така е - който пълни чекмеджетата, работи. Който не пълни чекмеджетата - не работи и пише във фейса възмутителни ноти. Джъбо, Практикер, Айко, Икеа и така нататък - ами плащат на когото трябва. Нищо сложно и неразбираемо не виждам. Обичайно за нашата тикволандия. Лошото е, че хората, които не го искат няма да отидат да гласуват и тиквата пак ще се перчи. Нито протести има, нито ще отидат да гласуват. Ами да ги правят на маймуни тогава.
24
16
 
5
 
! Отговори
до 19 преди 3 години
Няма да се извини Борисов заради неадекватните решения на други хора. Борисов носи отговорност. Като им беше казал да не се отваря нищо-те сами са взели решение. Леда е много тънък. Балансира Борисов и за това е 12 г. мандатоносител.
23
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ограничават вируса с лентички и с пряк път към паркинг
22
2
 
24
 
! Отговори
Диктатора преди 3 години
Бойко Борисов превърна България в страна от третия свят, подиграват се с нас който както свари.Накрая ще свърши както Муаммар Кадафи - ще му бъде теглен куршума в джипката
21
0
 
18
 
! Отговори
Чужд инвеститор преди 3 години
Бьлгарските балачета краи нямат
20
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не сравнявайте Лойко с Меркел !
19
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия са тотал щета.За пореден път го доказаха.
18
0
 
26
 
! Отговори
ннт преди 3 години
Нарцис Слънчогледов е получил някакъв мозъчен импулс и всичко се преправя според неговите заповеди!
17
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да отваря всичко, който няма акъл по ествствен път ще си намери мястото.
16
1
 
19
 
! Отговори
ДА преди 3 години
Е,стига де-и Меркел се отметна и вчера се извини!Нали са си приятели,говорят си на малки имена,прихванала е от него.Само дето Боко никога няма да се извини и да си признае ,че не е прав!Той е Богопомазан!
15
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да идват изборите да ги изметем,че станахме за резил пред целия свят.

Спонсорирани публикации