Ресторантьорите: Правите ни на тотални балъци!

С популистки и половинчати решения управлявали пандемията
Обновена: 25 мар 2021 15:50 | 25 мар 2021 15:48, Ния Христова
176
Ресторантьорите: Правите ни на тотални балъци!
Снимка: БГНЕС
"Правите ни на тотални балъци! Днес беше легализирана работата на веригите за нехранителни стоки, ако ограничат обектите си до 300 кв. м. Молим! Тоест, намаляваме площта, за да сe наблъскат всички вътре на по-малко пространство, но дейността да си продължи. Много, много несериозно! И дискриминативно". Това се казва в официална позиция на ресторантьорите, която беше разпространена до медиите.
 
В нея пише още:
 
"Значи, заведенията работят на пълната си площ (когато изобщо работят), но с 50% от капацитета си за клиенти. А веригите работят с намалена търговска площ, но със 100% от клиентите си… Хайде стига! Тук вече не може да се скриете зад медицинската логика… Зад това решение прозират големите чужди корпоративни интереси за сметка на малкия и среден семеен български бизнес!
 
"Третата вълна не прилича по нищо на втората", каза на днешния брифинг Костадин Ангелов. Не, министър Ангелов, не прилича на първата! При първата беше затворена цялата държава при 25 случая на ден, а с обявеното днес решение при над 4000 случая дневно отново не работят само заведенията, фитнесите и моловете!
Още по темата
 
Популистки, половинчати и предизборни решения управляват пандемията! Съберете си акъла и покажете капацитет за взимане на правилните решения, господа. Казахме ви го в средата на март: "Всичко или нищо" - или затваряте всичко, или отваряте всичко! А ако не отваряте - плащате навреме адекватни компенсации! Вие обаче не разбирате, не искате да го разберете или просто така ви изнася. За пореден път доказахте това, което ние повтаряме от самото начало, а именно - в това да затворите само 2-3 определени сектора няма никаква медицинска логика, а само чужди икономически и политически причини.
 
Щом няма проблем да работят магазините с преграждане на помещенията до 300 кв/м, ИЗИСКАВАМЕ НЕЗАБАВНО отваряне на всички фитнеси, танцови школи, дневни и нощни заведения, както и на всички останали бизнеси с помещения до 300 кв/м, а тези с над 300 кв/м площ да работят по условията на големите магазини и преграждане на 300 кв/м от площта си. Както и работа в откритите търговски площи! По тези правила и партита на открито можем да правим без проблем.
 
На ни се подигравайте!!! Стига дискриминация и двойни аршини! Вие доказвате, че вашите три Д са: Демагогия, Дискриминация и Диктатура!"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Истината е, че в държавите, в които има пълен локдаун няма намаляване на болните. Така че файда от затваряне на каквото и да е няма. Който го е страх, че ще се зарази няма да ходи на ресторант и толкова.
102
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абсолютно вярно не виждам защо ще затварят ресторанти а Джъмбо Алати Бриколаж и Практикер ще рсботят като опеват някакви ленти абсолютен бъркоч
101
5
 
10
 
! Отговори
Малко остана! преди 3 години
После и да ги отворят няма да има кой да ходи из тях... за съжаление повечето хора в България не си дават сметка, че тези ресторанти често са източник на средства за МНОГО семейства в страната. Тези семейства най-редовно си харчат паричите във фитнеса, на пазара и къде ли още не. Ако те нямат средства да пазаруват - рано или късно ще застигне всички... и тогава какво? Ще ядем групото точно това, което искат управляващите ни?
100
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С тази разлика, че хората няма да се блъскат в магазина, защото хората стоят от вън и чакат. Плюс това в магазина са с маска, в заведението няма как да бъдат с такава.
99
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Той света гори....тея още мислят, че Бойко ги лъже....хахаха дежавю от март 2020!
98
7
 
12
 
! Отговори
БАНко преди 3 години
КОГАТО СЕЛЯНИНА ОТ БАНКЯ ПЛАТИ НА АЛИАБЕГОВ , ЗА ДА НЯМА СТАЧКА ВИЕ ...ИЗГЛУПЯХТЕ И СЕ СЪГЛАСИХТЕ !!!
97
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"И вие точно както послушните аганца вярвате. Нямам нищо против, трябва и аганца да имаме за да оцелеем! Типичен Бай ***, даже не ми се ще да Ви наричам така, че... не сте достоен.Вярвайте им още без да сте направили опит да прочетете малко в интернет. Гледайте им телевизите и се подчинявайте на генерала, опс премиера, извинявам се."Къв бай ***....къв генерал бе....ТОВА Е ПАНДЕМИЯ - СВЕЕЕТООООВНА, така са 90% от хората по света. Ама вие не го ли разбрахте това до сега?????
96
4
 
6
 
! Отговори
Супер! преди 3 години
До Анонимен 113И вие точно както послушните аганца вярвате. Нямам нищо против, трябва и аганца да имаме за да оцелеем! Типичен Бай ***, даже не ми се ще да Ви наричам така, че... не сте достоен.Вярвайте им още без да сте направили опит да прочетете малко в интернет. Гледайте им телевизите и се подчинявайте на генерала, опс премиера, извинявам се.
95
4
 
7
 
! Отговори
Не бързайте! преди 3 години
До Анонимен (коментар 106)До момента никъде не съм си позволил да казвам кое е правилно и кое не е. ВИЕ го правите и казвате на мен, че не съм прав(защо? - нямам обяснение, може би ви плащат).Единственото, което искаме да знаем е, че когато изпълним 1 мерки - няма на следващия ден да дойдат новите и така до безкрай(както е в момента). Няма на кого да се потърси отговорност за неадекватно взетите решения(в случай, че са доказани - НЕ ОТ МЕН!). Вие може да им лижете *** още - аз се изморих
94
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
вашите Tри Д са: Демагогия, Дискриминация и Диктатура!":---Отговорът е с пет Букви : ХУНТА
93
9
 
6
 
! Отговори
До 106 преди 3 години
Моля, кажете коя от въведените мерки до момента има ефект, дори минимален? Под ефект имам впредвид, коя от тях помогна на хората! Защото ефект имат - но не и желания от хората...
92
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аре бе, как се наблъскват от 3000 на 300 метра а? Кво се правите на дръж ми шапката! Просто при магазините е много по лесно да се измисли в пъти по безопасен начин за пазаруване. Изнесените щандове бяха точно това, но при хубаво време, сега просто ги прибират вътре и магазинът е затворен, хората влизат плащат и изилизат със стоката предварително поръчана.....ТОВА работи и при ресторантите и го имате - КАЗВА СЕ ВИТРИНА, ама няма как да седиш н амасата 2 часа и да се измисли да е безопастно!!!!!!
91
8
 
2
 
! Отговори
Е, па... преди 3 години
До 93Когато нямаш какво смислено да кажеш, тогава е най-лесно някоя майна да теглиш. Типично поведение на ограничен умствено индивид. Като не виждаш логиката, прочети още веднъж, но бавно, явно ти трябва повече време да го осмислиш!
90
10
 
11
 
! Отговори
БОЕЦ преди 3 години
АМИ ТАКИВА СТЕ ---ДОСЕГА ТРЯБВАШЕ ДА СТЕ ПРЕБИЛИ АЛИБЕГОВ ВЛЕЗЛИ В ПАРЛАМЕНТА И АРЕСТУВАЛИ УБИЙЦИТЕ НА ИКОНОМИКАТА --ГЕРБ ДПС НФСБ
89
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това реване май бозаджиян го е съчинил.
88
8
 
18
 
! Отговори
българин преди 3 години
Отивайте пред министерския съвет , на площада !!! Хората ще ви подкрепят Само чрез масов открит протест има вероятност да ви чуе някой , с разтягане на локуми във фейсбук и форумите нищо не става ! Пуснете си в Тубата видео на протест на гръцки фермери , да видите как млатят полицаите с гегите и ушевите не смеят да гъкнат !!!
87
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От ГРОБ към ресторантьорите: Дори и да ви колим като добичета, със сетни сили вие пак за нас ще гласувате. Както сте го правили досега и както ще го правите и занапред. Само гледайте резултатите от изборите. Мухахаха!
86
6
 
20
 
! Отговори
Не бързайте! преди 3 години
Защо изобщо им се връзвате... нали знаете, че утре ще имат нови разпоредби? Не ми се иска да съм на мястото на тези, които ги изпълняват всеки път.Време е да вземат някакво решение и да застанат зад него, неможе вече повече от година да се подиграват с всички хора!
85
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отворете ресторантите и ги направете Ковид отделения!!! Алибегов главен лекар на отделенията. Мангъров ще им вари чайчета. Агенти от ДС на БСП и Възраждане ще им подсигуряват руски лекарства и ваксини. Медицински сестри сервитьорките. МаяМа Старша сестра Галева. Барманите санитари. И всичко е точно. Кво ревете? Така ще сте на първа линия даже с по 1000лв. бонуси. Лекари няма. Легла няма. Скоро няма и да има.Айде... всяка кръчма Ковид отделение!!!!!!!!!
84
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А вие нещо да сте направили за да не ви правят на балъци?Търпите.... балъци.