Ресторантьорите: Правите ни на тотални балъци!

С популистки и половинчати решения управлявали пандемията
Обновена: 25 мар 2021 15:50 | 25 мар 2021 15:48, Ния Христова
176
Ресторантьорите: Правите ни на тотални балъци!
Снимка: БГНЕС
"Правите ни на тотални балъци! Днес беше легализирана работата на веригите за нехранителни стоки, ако ограничат обектите си до 300 кв. м. Молим! Тоест, намаляваме площта, за да сe наблъскат всички вътре на по-малко пространство, но дейността да си продължи. Много, много несериозно! И дискриминативно". Това се казва в официална позиция на ресторантьорите, която беше разпространена до медиите.
 
В нея пише още:
 
"Значи, заведенията работят на пълната си площ (когато изобщо работят), но с 50% от капацитета си за клиенти. А веригите работят с намалена търговска площ, но със 100% от клиентите си… Хайде стига! Тук вече не може да се скриете зад медицинската логика… Зад това решение прозират големите чужди корпоративни интереси за сметка на малкия и среден семеен български бизнес!
 
"Третата вълна не прилича по нищо на втората", каза на днешния брифинг Костадин Ангелов. Не, министър Ангелов, не прилича на първата! При първата беше затворена цялата държава при 25 случая на ден, а с обявеното днес решение при над 4000 случая дневно отново не работят само заведенията, фитнесите и моловете!
Още по темата
 
Популистки, половинчати и предизборни решения управляват пандемията! Съберете си акъла и покажете капацитет за взимане на правилните решения, господа. Казахме ви го в средата на март: "Всичко или нищо" - или затваряте всичко, или отваряте всичко! А ако не отваряте - плащате навреме адекватни компенсации! Вие обаче не разбирате, не искате да го разберете или просто така ви изнася. За пореден път доказахте това, което ние повтаряме от самото начало, а именно - в това да затворите само 2-3 определени сектора няма никаква медицинска логика, а само чужди икономически и политически причини.
 
Щом няма проблем да работят магазините с преграждане на помещенията до 300 кв/м, ИЗИСКАВАМЕ НЕЗАБАВНО отваряне на всички фитнеси, танцови школи, дневни и нощни заведения, както и на всички останали бизнеси с помещения до 300 кв/м, а тези с над 300 кв/м площ да работят по условията на големите магазини и преграждане на 300 кв/м от площта си. Както и работа в откритите търговски площи! По тези правила и партита на открито можем да правим без проблем.
 
На ни се подигравайте!!! Стига дискриминация и двойни аршини! Вие доказвате, че вашите три Д са: Демагогия, Дискриминация и Диктатура!"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Алибегов би постигнал успех ако довечера превземе ефира на някоя телевизия и публично посочи с пръст премиера заплашвайки го, че не отворят ли всички работещи в тези затворени бизнеси ще гласуват за БСП, СЛАВИ, ДБ.
22
3
 
12
 
! Отговори
Абе преди 3 години
Който го е страх от мечки да не ходи в гората! Заради шепа страхливци гората ще затворят.
21
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Работя в Германия ...заведенията не работят още от миналата година
20
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз съм на мнение,че всички трябва да отворят и всички в държавата да спрът да плащат данъци и да видим. Ние сме повече!
19
14
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никъде в Европа няма отворени кръчми и кафенета. Само Бай Ганьос иска кръчми.Кой Ви е карал да укривате доходи? Ако си бяхте декларирари всичко - щяхте да имате повече помощи. Направиха ви 9% ДДС и пак не се наядохте. При над 4 500 заразени на ден няма как да отворят чалгоотеките ви.
18
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
докъде стигнахме -един ботокс с неориентирана сексуална линия да управлява цяла държава!Не овце -п-лужеци сме!
17
11
 
21
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
АМИ ИЗЛЕЗТЕ НА ПРОТЕСТ БЕ ОВЦЕ !!!!!!!!!!!!!!!!! ТЕ ВИ ПРАВЯТ НА БАЛА.МУРНИЦИ ОТ 1 ГОДИНА, ОБЯВЕТЕ ГРАЖДАНСКО НЕПОДЧИНЕНИЕ, ЕЛАТЕ НА ПРОТЕСТ В ЦЕНТЪРА , С ЛЕЖАНЕ И П.РЪЦКАНЕ НИЩО НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ, ТРЯБВАТ ДЕЙСТВИЯ !!!!!!!!!!!!!!!! ХОРА ЛИ СТЕ ИЛИ ОВЦЕ?????????????
16
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еми няма какво да се лъжем. Този път са прави ресторантьорите. Няма до момента по тъпо решение, нямащо нищо общо със защита на здравето на хората и каквато и да е полза за намаляване на заразените.
15
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
лок-дауна излезе само на думи.Ако не ИНАТ Алибегов не отворят ще излязат най-големите балъци, понеже само с тях си играят както котката си играе с мишката. Затваряме ви, отваряме ви, затваряме ви, другите могат а вие не.
14
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
не само Вас всички ни направиха на балъци с погрешните си мерки
13
17
 
16
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Ами правят ви, както и всички нас !!!Аи помогнете си сами - на 04.04 не гласувайте за герП и техните сателити, а за други !!!
12
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия кръчмари ,защо постоянно се сравняват с другите...Къде другаде се яде и пие на маса?
11
14
 
26
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Добро утро господа,правят ви на балъци вече една година ,сетихте се за какво става въпрос,целта е да ви занулят и вас и всички частници!Неразбрахте ли предателският атлантически режим ни е продал отдавна на глобалната програма за редуциране на населението!Големият рестарт!
10
11
 
22
 
! Отговори
и те така преди 3 години
кръчмарите вият ! ами ше останат да работят само истинските ресторанти бе , а не разни пишман ресторанти дето на масата нямат и една солница . почва пролетната оран , отивайте на полето , от всеки кръчмар не става !
9
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да гинат ресторантьорчетата бе! Ако тук има келнер,ресторантьор или друг нищоправец от бранша, да казва кога пред паметника на *** ще разрешим по юмручен път въпроса!
8
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На 4-ти да помислят добре, като гласуват.
7
8
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уж сме в разгара на много страшна трета вълнауж затвориха за да намалят натиска върху здравната системаа днес публично си плюха на думите - като отвориха магазините на чуждите собственици Бриколаж, Практикер....Така че ресторантите да отварят напук на тези пед-ьо-вци наречени министри!Не може двоен стандарт
6
12
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На никой не му пука за вас, драги готвачи и сервитьори, защото сте в сивия сектор със заплати на ръка. Икономиката полза от вас няма. Трябвало да храните семейства? Да сте помислили на времето какви са недостатъците да си неук сивак със заплата в плик. Разбира се, тези думи не важат за качествените честни заведения, които не могат да смогнат от онлайн поръчки.
5
5
 
25
 
! Отговори
един там преди 3 години
Без съдене нещата няма да се оправят. Наемахте адвокати и ги започвайте.
4
6
 
17
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
А не ни обиждайте.Я погледнете вчера колко актове направихме на жената която не беше затворила ресторанта