За първи път над 5 000 нови случая за ден, починалите надхвърлиха 13 000

9 811 души се лекуват в болница, от тях 748 са в интензивно отделение
Обновена: 31 мар 2021 06:13 | 31 мар 2021 06:12, Елка Василева
411
За първи път над 5 000 нови случая за ден, починалите надхвърлиха 13 000
Снимка: архив, БГНЕС

Рекордните 5176 нови случая на коронавирус са регистрирани у нас за последното денонощие при направени 20 455 теста, показват данни в Единния информационен портал.

Така новозаразените са 25,3% от всички направени тестове.

Още по темата

Най-много са новите случаи в София - 1321, следват областите Варна - с 463 и Пловдив -  с 425 новоинфектирани.

Със 155 починали за изминалите 24 часа страната ни прехвърли прага от 13 000 смъртни случая на хора с COVID-19 и общият им брой вече е 13 068.

Броят на приетите в болница продължава да расте и към днешна дата има 9 811 хоспитализирани, но този на хората в интензивни отделения отчита лек спад спрямо предходните 24 часа и към момента е 748.

От началото на пандемията у нас има 338 426 потвърдени случая, в това число 69 666 активни. Излекувани за последното денонощие са 3219.

Още 13 183 души са били ваксинирани вчера, с което общият брой на поставените дози на една от трите използвани в България ваксини е 458 731.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


411
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
335
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"След изборите случаите със заразени рязко ще намалеят."Ще поживеем, ще видим. Аз не вярвам.
334
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 23Много жалък ***,а като лъжеш не те ли е страх,че верно може да те постигне че често става така.Апропо с медицинско образование съм и отговорно мога да кажа,че при бъбречни (както и чернодробни)проблеми,ако ще и част от тях да са витамини явно иска да ви убие.При проблеми от този вид лекарствата се ограничават до минимум,а конкретно за бъбречна криза се дава освен коктейл от болкоуспокояващи максимум и едно противовъзпалително. Като лъжете,поне си правете си труда да проверявате!
333
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИПод мъдрото ръководство на Бойко и Герб ще загинем всички заедно с комунистите...
332
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До като истината си обуе обувките ,лъжата ще обиколи света. Тери Пратчет
331
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мре народа и бройката на умрелите се изгуби.
330
5
 
8
 
! Отговори
Швестер Велко преди 3 години
Умират хората, но не от Корона, а от скапания живот в последните 20 години...!!!Тестовете са там за акумулират,, заразрби" и,, инфекциозни"... Каква беше смъртността при свинския грип през 2012...?! Спрете да тестват, и оставете и този вирус по неговия нормален живот на развитие, като в Швеция и няколко щата в Америка, че да видите, какво ще стане...!?Смърт на Мутрите и техните слуги!
329
10
 
5
 
! Отговори
шмatka преди 3 години
Кой вярва на лъжите на тия трима ***? И кой им го нарежда да бъде така? В тази фантастична цифра влизат сигурно всички хора които влизат по някакъв повод в бившите поликлиники иначе по отделенията в това хубаво време има само марсоливи бабички ,които изкуствено завишават бройките на глупаците със заплати в хиляди!
328
0
 
0
 
! Отговори
Един888 преди 3 години
До Анонимен 23Помниш ли лекарствата, които са ти давали? Даваха ли ти ивермектин?
327
2
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
и в тая връзка ще цитирам г-н Октай /надявам се да няма против!/ ,който в едно предаване /а сигурно не само там,но поне аз там го мернах/:-"Боко си повярва,че може да управлява"..АБСОЛЮТНО СЪМ СЪГЛАСЕН!!!!!..трагедията ни обаче не идва от това!..Тя /трагедията/е плод на НАШАТА ИНЕРТНОСТ И НЕЗАИНТЕРЕСОВАНОСТ за СОБСТВЕНИЯ ни живот,достойнство и свободи!..във всеки случай ЗАГУБЕНОТО ВРЕМЕ с Борисоглу,което някои съвсем ФРИВОЛНО наричат "ЕРАТА Бориссофф",ще ни дърпа назад десетилетия.
326
2
 
5
 
! Отговори
Малко са преди 3 години
Каза *** с очилата и отвори ресторанти и фитнеси
325
5
 
15
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
нещо не ми е ясно!..-Тук се твърди,че за първи път имаме рекорд-"над 5000 заболели за ден"....В същото време МАЛОУМНАТАТИКВА тръби:-"От утре СИЧКО ДА СА ОТВОРИ!"....е,той може и да е микроумен,но всеки с поне малко мозък ще се запита:-"КАКВА Е "логиката"?"..ще ви кажа:-..Съществото от Банкя ЕПТЯН СА ПОБЪРКА!...А евнусите около него са си евнуси,от тях никога нищо не е зависело....ОТ ВРАТ!
324
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Възраждане!!!
323
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След изборите случаите със заразени рязко ще намалеят.
322
11
 
18
 
! Отговори
Позитано преди 3 години
Другаря Радев каза на Шипка , че България няма никакви проблеми с този мижав вирус. Другаря Мангъров и той колко пъти каза по телевизията , че такова животно няма ! Хвала на такива отговорни политици и доктори като тях, както и като Другарките Нинова и Йончева , които единствено и само, денонощно мислят за народа си !
321
2
 
4
 
! Отговори
До Димитър преди 3 години
Как така си продават гласовете, подадените гласове за невлезлите в парламента партии се разпределят пропорционално на влезлите в парламента.
320
8
 
3
 
! Отговори
Димитър преди 3 години
До До ЗороНали се сещаш, че твоята партия няма да влезе в парламента и ще си продаде гласовете след това на ГЕРБ или БСП, според зависи кой плаща по-добре и има възможност.Да знаете, всички които гласувате за малки партии които не влизат в парламента, те си продават гласовете след това на големите и вероятно на ГЕРБ в повечето от тях.Ако гласуваш пък за голяма партия, също не е работа понеже те пуснаха корени в България довели до какви ли не мафиотски коренети. Сами правете изводи...
319
0
 
3
 
! Отговори
до 335 преди 3 години
До Ххх,ние разбираме,но ти разбираш ли,че в другите страни процента положителни тестове е под 5,схващаш ли го.ведар такъв
318
2
 
10
 
! Отговори
До Зоро преди 3 години
Страшно било да се гласува за БСП, сигурно си още пубер дето вярва на всичко, чуто по телевизията. Да сме гласували за Слави. Извинявай, момче, за прос.таци не гласувам. И за БСП няма да гласувам, избрал съм си партия, която може би няма да влезе в парламента, но ще си отстоявам мнението.
317
4
 
2
 
! Отговори
До 335 Xxx преди 3 години
Яко си се объркал. Не можеш да очакваш същият процент при повече тестове. Колкото повече са тестовете, толкова повече ще пада този процент. Не е сложно, тества се избирателно, а не произволно, каквото следва от твоето предположение.
316
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 305Ти си икономист, аз микробиолог. Предполага се, че аз разбирам малко повече от вируси от теб. Симптомите са доста различни и варират доста при отделните индивиди. Между другото, доста много приятели в момента карат грип - върлува си масово като всяка година. Един познат наскоро се спомина от грип - отказали да го приемат в болница защото е с отрицателен тест за ковид и не могат да си "точат" пътеката. Тъй, че не всички чудовища са зелени - чат пат има по някое червено за разнообразие ;))